۱۶ مهر ۱۳۹۶، ۲۰:۰۱
کد خبر: 82689415
T T
۰ نفر
آغاز صيد ماهي يال اسبي و ساردين ماهيان در آبهاي جاسك

بندرعباس - ايرنا - معاون صيد وصيادي شيلات جاسك گفت:صيادان اين شهرستان، صيد ساردين ماهيان و ماهيان يال اسبي در آب هاي ساحلي اين شهرستان را آغاز كردند.

اكبر حيدري نژاد يكشنبه شب در گفت و گو با ايرنا افزود: صيد ساردين ماهيان در جاسك به روش محاصره اي (پِرساين) توسط لنج و قايق انجام مي گيرد كه 750 صياد بوسيله 23 فروند قايق و پنج لنج با بهره گيري از تورهاي چشمه ريز، مشغول به صيد اين گونه آبزي هستند.
وي خاطرنشان كرد: امسال به علت وضعيت جوي، آموزش صيادان و با توجه به ممنوعيت ده روز صيد تحت عنوان دريا بست، با رشد 25درصد صيد ساردين ماهيان در همسنجي با سال گذشته مواجه خواهيم بود.
معاون شيلات جاسك اظهار داشت: صيد ساردين ماهيان درشهرستان هاي قشم و بندرلنگه، در تمام فصل هاي سال به طور پراكنده صورت مي گيرد اما فصل اصلي صيد در شهرستان جاسك همه ساله از مهرماه آغاز شده و فروردين سال بعد به پايان مي رسد.
وي افزود: سال گذشته از آب هاي شهرستان جاسك، 4هزار و700 تن ساردين ماهي صيد شد كه بعد از قشم ، رتبه دوم صيد را در استان به خود اختصاص داد.
حيدري نژاد در پاسخ به اين سئوال كه برخي صيادان محلي معتقدند صيد ساردين به روش پرسان تهديدي براي ديگر ذخاير است گفت: پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان صيد ماهيان آنچوي و ساردين را به‌عنوان آبزيان سطح‌زي تا سطح 90 هزار تن با نظارت شيلات مجاز دانسته است و از نظر علمي صيد به روش پورساين هيچ آسيبي به ديگر آبزيان نمي رساند.
وي با اشاره به نگراني و دغدغه هاي اخير فعالان زيست محيطي در رابطه با صيد بي رويه ساردين ماهيان گفت: خوشبختانه در زمينه ميزان صيد ساردين ماهيان با توجه به ظرفيت هاي اعلام شده علمي و بررسي شده از سوي پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان جاي نگراني نيست.
حيدري نژاد با بيان اينكه جاسك داراي چهار كارخانه پودر ماهي است، اظهار داشت: هر كيلو ساردين ماهي بين پنج تا شش هزار ريال به كارخانه هاي پودر ماهي فروخته و بقيه به صورت خوراكي به شهرهاي ميناب، بندرعباس و رودان فرستاده مي شود.
معاونت صيد و صيادي شيلات جاسك تصريح كرد: براي توليد يك كيلو پودر ماهي به چهار كيلوگرم ساردين ماهي نياز است.
معاونت شيلات جاسك يادآور شد:همزمان با آغاز صيد ساردين ماهيان، صيد سنتي ماهيان يال اسبي با 2 هزار قايق و شش هزار صياد در صيدگاههاي اين شهرستان آغازشده است.
حيدري نژاد متذكر شد: استفاده خوراكي از ماهيان يال اسبي در ايران حرام است اما به لحاظ داشتن ارزش اقتصادي صادراتي، صيد آن از منابع درآمدي صيادان اين شهرستان است.
وي اضافه كرد: پارسال 10هزار تن ماهي يال اسبي با يكهزار و 500 قايق به صورت سنتي در صيدگاههاي اين شهرستان صيد شد كه پس از فرآوري و بسته بندي در سرذخانه هاي جاسك،چابهار و بندرعباس، به كشورهاي آسياي شرقي و اروپايي از جمله چين صادر شد كه پيش بيني مي شود ميزان صيد امسال 15 درصد افزايش يابد.
حيدري نژاد افزايش قايق ها و دريابست(تعطيلي 10روز دريا ) را علت افزايش صيد ذكر كرد و گفت:هر كيلو ماهي يال اسبي توسط واسطه گران بين 10 تا12هزار تومان خريداري مي شود.
معاون شيلات جاسك با اشاره به ارزش اقتصادي ماهيان يال اسبي اظهارداشت: اين نوع ماهي از مهمترين منابع پروتئين دريايي است كه در همه آبهاي گرمسيري و نيمه گرمسيري از جمله خليج فارس و درياي عمان فراوان يافت مي شود.
وي خاطرنشان كرد: صيد يال اسبي تا فروردين ادامه دارد
شهرستان جاسك با 58هزارو 884 نفر جمعيت در 300 كيلومتري شرق بندرعباس مركز هرمزگان واقع شده است.
7199/
خبرنگار : حسن آتش زبان** انتشار دهنده :هومن محمدكرمي
* آگاهي از آخرين اخبار استان در كانال تلگرام ايرنا هرمزگان
* لينك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ايميل: irna.hormozgan@yahoo.com

سرخط اخبار استان‌ها