۱۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۳۰
کد خبر: 82255651
T T
۰ نفر
وزیرجهاد كشاورزی: رشد اقتصادی بخش كشاورزی در دولت یازدهم مثبت شد

تهران- ایرنا- وزیر جهادكشاورزی با تاكید بر اینكه رشد اقتصادی كشور در دولت یازدهم در بخش كشاورزی مثبت بوده است، گفت: در سه سال اخیر روند تراز واردات موادغذایی به كشور رو به مثبت بوده و واردات برنج نیز كاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، محمود حجتی در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به سوال مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود درباره عملكرد وزارت جهاد كشاورزی در حوزه واردات و قاچاق همچنین تغییر كاربری اراضی كشاورزی در مجلس حضور یافت.
وزیر جهادكشاورزی در مورد تراز واردات غذا طی سال‌های 92 تا 94 گفت: در سال 92 طبق آمار گمرك واردات غذا منفی 801 میلیارد دلار بوده كه این رقم در سال 93 به منفی 5.4 میلیارد دلار و در سال 94 هم به كمتر از این رقم رسید كه این روند نشان می دهد در مجموع تراز واردات غذا در بخش كشاورزی مثبت شده است.

** كاهش بیش از یك میلیون تنی واردات برنج در دولت یازدهم
حجتی‌ درباره واردات برنج گفت: در سال 92 میزان واردات برنج یك میلیون 956 هزار تن بود كه این میزان در سال 93 به یك میلیون و 200 هزار تن و در سال 94 به 744 هزار تن كاهش یافت و این آمار و ارقام نشان می‌دهد كه میزان واردات برنج در سال 94 نسبت به سال 92 بیش از یك میلیون تن كاهش یافته است.
وزیر جهاد كشاورزی تصریح كرد: خوشبختانه با وجود مشكلات اقتصادی كشور، رشد اقتصادی در بخش كشاورزی مثبت بوده به عنوان مثال میزان تولید برنج در كشت اول مازندران هشت درصد افزایش یافته است، همچنین كشاورزان مازندران موفق شدند 40 هزار هكتار كشت دوم برنج داشته باشند.
این مقام مسئول در كابیته دولت یازدهم افزود: برنج در سال 92 و 93 با تعرفه 22 درصد وارد می‌شد، اما امروز تعرفه واردات برنج به كشور 40 درصد تعیین شده است كه خود باعث كاهش واردات می شود.

**افزایش تولید چای
وزیر جهاد كشاورزی در موضوع تولید چای گفت: بر اساس آمارها در سال 93 حدود 14 هزار و 300 هزار تن و در سال جاری نیز حدود 33 هزار تن چای تولید شده كه این نشان دهنده افزایش چشمگیر تولید این محصول است.
وی ادامه داد: تمام نمایندگان می دانند كه مسئول مبارزه با قاچاق وزارت جهاد كشاورزی نیست البته اگر قاچاق صورت گیرد ما آن را از طریق دستگاه های مربوطه پیگیری می كنیم.
وی تاكید كرد: براساس گزارشات اعلامی عمده شیوع بیماری های دامی و كشاورزی متاسفانه به خاطر قاچاق صورت می گیرد اما خوشبختانه در شرایط كنونی وضعیت بهبود پیدا كرده است.
حجتی درباره تغییر كاربری اراضی كشاورزی نیز توضیح داد: متاسفانه براساس قانون، وزارت جهاد كشاورزی در مورد اراضی كشاورزی درمحدوده قانونی شهرها و محدوده هادی روستایی خلع ید شده و مسئولیتی در این حوزه ندارد.
به گفته وی، براساس آمارها در استان های مازندران وگیلان حدود 4 هزار و 400 روستا زیر پوشش طرح هادی روستایی هستند كه متاسفانه در اجرای این طرح اراضی وسیع تعریف و به طور متوسط 150 هكتار تصویب شده است كه بر این اساس حدود یك چهارم از اراضی شالیكاری در طرح هادی روستایی قرار دارد.
وی افزود: البته خارج از این محدوده و حریم ها وزارت جهادكشاورزی اقدامات خوبی را برای مبارزه با تغییر كاربری اراضی كشاورزی انجام داده و در شرایط كنونی بیش از 30 هزار پرونده در محاكم قضایی وجود دارد.
وزیرجهادكشاورزی با یادآوری ایجاد گشت حفاظت از اراضی گفت: برای كاهش تقاضا جهت تغییركاربری اراضی كشاورزی، این وزارتخانه پیشنهاد كرده است كه مناطق و شهرك هایی طراحی شود تا افراد اقدام به ویلاسازی كنند.
وی خاطر نشان كرد: همچنین ما پیشنهاد كردیم كه با بالا بردن تراكم به صورت عمودی، این تقاضاها رفع شود.

**انتقاد لاهوتی از واردات بی رویه برنج به كشور
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مجلس ضمن طرح سوال از وزیر جهادكشاورزی خطاب به حجتی گفت: واردات 400 هزار تن برنج به داخل كشور برای برخی افراد صاحب‌منافع باز گذاشته شده كه این افراد یك میلیون تن برنج وارد كشور می‌كنند و این غیر از برنج‌هایی است كه به صورت قاچاق وارد كشور می‌شود، مگر سازمان استاندارد برنج‌های خارجی و از جمله برنج‌های اروگوئه را آلوده اعلام نكرد؟ اما شما چرا در صدا و سیما از مرغوبیت این برنج‌ها و قیمت پایین آن سخن گفتید.
وی با انتقاد از واردات پرتقال به كشور به صورت قاچاق، خطاب به وزیر جهاد كشاورزی گفت: آقای وزیر شما نسبت به مسائل كشاورزی كشور بی‌تفاوت هستید.
لاهوتی ادامه داد: 65 تا 73 درصد واردات محصولات كشاورزی ما با تعرفه زیر چهار درصد وارد كشور می‌شود و این در حالی است كه 85 درصد كشورهای جهان تعرفه بالایی را برای واردات محصولات كشاورزی در نظر می‌گیرند.
وی افزود: ما 32 هزار هكتار باغ چای در كشور داشتیم كه از این مقدار زمین، 7 هزار هكتار آن تغییر كاربری داده شد و كشاورز می‌گوید كه ادامه كار در حوزه چای برای من توجیه اقتصادی ندارد.
در پایان نمایندگان نیز با 92 رأی موافق، 89 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 230 نماینده حاضر اعلام كردند كه پاسخ های وزیر جهاد كشاورزی را در این موضوع قانع كننده می دانند.
سیام9121 **9186**2025 خبرنگار:سمیه لاری و هما همت خواه** انتشار دهنده: لیلا جودی

سرخط اخبار اقتصاد