۲۶ فروردین ۱۴۰۳، ۱۳:۱۶
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85443944
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توزیع بیش از پنج هزار تن کود شیمیایی در فامنین

۲۶ فروردین ۱۴۰۳، ۱۳:۱۶
کد خبر: 85443944
توزیع بیش از پنج هزار تن کود شیمیایی در فامنین

همدان- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین در تشریح وضعیت کود شیمیایی شهرستان گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون پنج هزار و ۳۰۰ تن انواع کود شیمیایی پایه و سرک در فامنین تامین و توزیع شده است.

منصور خزایی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه میزان کود توزیع شده شامل چهار هزار و ۶۵۰ تن کود ازته، ۴۹۰ تن کود فسفاته و ۱۶۰ تن کود پتاسه برای کشت‌های زراعی است افزود: چهار هزار و ۳۰۰ تن از کودهای توزیع شده مربوط به سهمیه پاییزه بوده است.

وی ادامه داد: توزیع کود از طریق سامانه پایش کود و با صدور حواله الکترونیکی توسط کارشناسان به عنوان کاربران سامانه انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با تاکید بر اینکه سهمیه کود شهرستان از طریق شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، سازمان تعاون روستایی و اتحادیه تعاونی‌های تولید استان متناسب با زمان مصرف برای بهره‌برداران تامین می‌شود تصریح کرد: استفاده بهینه و به موقع از کودهای کشاورزی در افزایش راندمان تولید تاثیر بسزایی دارد.

وی یادآور شد: نرم کود تخصیص یافته به کشت‌های مختلف در سامانه پایش کود بارگذاری شده و با توجه به سطوح کشت ثبت شده در سامانه پهنه‌بندی همچنین با رعایت الگوی کشت شهرستان حواله صادر می‌شود.

خزایی با اشاره به اینکه مستمر بر مقدار و نحوه توزیع توسط کارگزاران مجاز شهرستان طی بازدیدهای دوره‌ای پایش کود نظارت می‌شود خاطرنشان کرد: بهره‌برداران، کودهای مورد نیاز خود را از مراکز مورد تایید جهاد کشاورزی تهیه کنند به طوری که تعداد کارگزاری‌های مجاز توزیع کود در شهرستان هشت شرکت شامل تعاونی‌های روستایی تولید، بخش خصوصی و اتحادیه شرکت‌های تعاونی‌های روستایی شهرستان است.

وی تاکید کرد: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون چهار نوبت پایش کود با هدف کنترل کیفی مواد کودی و در راستای جلوگیری از توزیع کودهای تقلبی و فاقد شماره ثبت با حضور اکیپ شهرستان انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با بیان اینکه هشت نوع کود دارای شماره ثبت هستند از همین رو با هدف بررسی کیفیت مواد کودی و تطابق اطلاعات درج شده روی بسته‌بندی با محتوای آن نمونه برداری و به سازمان جهاد کشاورزی برای انجام اقدامات بعدی ارسال شده است اضافه کرد: بهره‌برداران می‌توانند با اطمینان خاطر بیشتری از انواع کودهای مجاز استفاده کنند.

وی به کشاورزان توصیه کرد بر اساس آزمون خاک و نیاز واقعی خاک، نسبت به اضافه کردن کود شیمیایی به خاک اقدام و از مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی و بدون توصیه کارشناس خودداری کنند چراکه افزایش بی‌رویه کودهای شیمیایی برای خاک و گیاه مضر است و باعث افزایش هزینه تولید می‌شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha