386 حلقه چاه در چهارمحال و بختیاری دچار خشکیدگی شده‌اند

ایسا نوشت ،رئیس جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در حال حاضر یک سوم چشمه‌های استان خشک شده است، افزود: از حدود سه‌هزار حلقه چاه موجود در استان، 386 حلقه چاه دچار خشکیدگی شده‌اند.

ذبيح‌الله غريب در جلسه ستاد بحران استان، اظهار كرد: سرمازدگي باغات استان در سال جاري بين 10 تا 30 درصد بوده است كه در مقايسه با سرمازدگي 70 درصدي باغات استان در سال گذشته بسيار قابل توجه است.

وي افزود: خوشبختانه توليد و برداشت محصولات زراعي مانند گندم و جو در سال جاري وضعيت خوبي داشته است.

غريب خاطرنشان كرد: جهاد كشاورزي در سال جاري بيش از 80 درصد اعتبارات خود را در بخش اجراي سيستم‌ها و كارآيي آب هزينه خواهد كرد.

وي مصرف آب بخش كشاورزي استان را حدود 850 ميلي‌متر مكعب عنوان كرد و گفت: 80 درصد اين ميزان از ذخاير آب زيرزميني و بقيه از آب‌هاي سطحي و ساير منابع تامين مي‌شود.

غريب در ادامه با اشاره به برداشت 50 ميليون‌متر مكعبي بخش كشاورزي از آب سدها، تصريح كرد: ميزان آب مصرفي در بخش دام و طيور اين استان 100 ميليون متر مكعب است.

به گفته وي 50 درصد از 826 قنات موجود در استان كاملا خشك شده و بقيه قنات‌ها نيز بين 40 تا 70 درصد كاهش دبي داشته‌اند.

رئيس جهاد كشاورزي استان با بيان اينكه در حال حاضر يك سوم چشمه‌هاي استان خشك شده است، افزود: از حدود سه‌هزار حلقه چاه موجود در استان، 386 حلقه دچار خشكيدگي شده‌اند.

غريب به خسارت ديدن بيش از 24هزار هكتار از باغات استان بر اثر خشك‌سالي در سال 94 اشاره كرد و گفت: خسارت خشك‌سالي به باغات استان در سال 93 بيش از 28 هزار هكتار بوده است.

وي در ادامه ميزان خسارت وارده به باغات استان را بيش از 210 ميليارد ريال عنوان و خاطرنشان كرد: متوسط خسارات وارده به باغات بين 20 تا 30 درصد بوده است.

وي با بيان اينكه شهرستان بروجن و شهركرد بيش از ساير نقاط استان خسارت ديده‌اند، تصريح كرد: در مجموع 10 درصد حوزه باغباني استان دچار خسارت شده است.

رئيس جهاد كشاورزي استان خسارت وارده به بخش زنبور عسل، دام عشاير و دام سبك را 90 ميليارد ريال ارزيابي كرد و گفت: اين بخش، خسران‌پذير‌ترين بخش جهاد كشاورزي است.

غريب از كاهش 810 تني توليدات شيلات استان بر اثر خشك‌سالي خبر داد و تصريح كرد: كاهش اين توليدات خسارت 80 ميليارد ريالي را در اين بخش موجب شده است.

وي انجام پروژه كشت حفاظتي در بيش از 11 هزار هكتار از اراضي استان، تامين آب از رودخانه‌هاي جاري استان و انتقال آب به دشت‌ها به منظور كشت زراعت، توليدات گلخانه‌اي و مجتمع‌هاي دامپروري و باغات و افزايش سطح ايمني دام‌ها بر عليه بيماري‌هاي بازپديد در دوران خشكسالي را از اقدامات لازم در راستاي كاهش خسارت وارد به محصولات استان عنوان كرد.

وي در پايان از كاهش 800 هكتاري سطح زير كشت محصولات پر مصرف مانند برنج در سال 94 خبر داد و گفت: در سال جاري براي كشت گياه دارويي كلزا بسته حمايتي شامل 12 درصد وام و 100 درصد بيمه در نظر گرفته‌ شده است.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 546918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =