۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۱۵
کد خبر: 81917919
T T
۰ نفر

توليد كنوني انگور در كشور كافي نيست

۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۱۵
کد خبر: 81917919
توليد كنوني انگور در كشور كافي نيست

ملاير- ايرنا- مدير كل دفتر ميوه هاي سردسيري وزارت جهاد كشاورزي گفت: با توجه به ارزش اقتصادي، پتانسيل، ظرفيت توليد و سطح زير كشت انگور در ايران، در حال حاضر توليد كنوني انگور در كشور كافي نيست.

به گزارش ايرنا رمضان رويين تن روز سه شنبه در نشست مديران و پژوهشگران وزارت جهاد كشاورزي و مراكز تحقيقاتي كشور در پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير افزود: حدود 290 هزار هكتار از سطح اراضي كشور زير كشت انگور است كه با توجه به اقتصادي بودن اين محصول، امسال حدود سه ميليون تن انگور از تاكستان هاي كشور برداشت شد.
وي اظهار كرد: انگور به عنوان يك محصول كاملا اقتصادي و استراتژيك از اولويت هاي باغباني و كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي است تا با پتانسيل هاي موجود بتوانيم به بهترين شكل ممكن از اين محصول بهره مند شده و ميزان توليد انگور را افزايش دهيم.
وي افزايش دانش فني را بهترين، كم هزينه ترين و مفيدترين اقدام در اين زمينه دانست و اظهار كرد: كم آبي هميشه مشكل موجود در توليد محصول انگور نيست و در بيشتر موارد آبياري بيش از حد به باغات آسيب مي رساند كه در اين شرايط هر اقدامي در باغ بايد توسط مديريت تلفيقي باغات صورت گيرد تا بتوان به نتيجه مطلوب رسيد.
رويين تن سرانه توليد انگور در كشور را 35 كيلوگرم و در دنيا 11 كيلوگرم عنوان كرد و افزود: امسال پيش بيني مي شود 170 هزار تن كشمش در كشور توليد شود كه با اجراي طرح فراز در تمامي باغات انگور، مي توان ميزان توليد انگور را در كشور افزايش داد، در حاليكه انگور در تمام نقاط كشور قابليت كشت دارد.
وي با تاكيد بر اينكه اقتصاد سازي باغات بايد در راس كارها قرار گيرد، اظهار كرد: با توجه به هزينه ها و شرايط اقليمي بايد ميزان توليد در واحد زمان را بالا ببريم كه اين امر نيازمند دانش است تا در چارچوب اقتصاد مقاومتي چهار ويژگي درون زا، دانش بنيان، مشاركت مردم و برون زا را داشته باشيم.
مدير كل دفتر ميوه هاي سردسيري و خشك وزارت جهاد كشاورزي گفت: باغداراني كه در باغات خود محصول زيادي را برداشت مي كنند به عنوان گنج پنهان هستند و بايد شرايطي فراهم شود كه مروج، محقق و باغدار همه با هم در باغ باشند.
رويين تن خواستار اصلاح باغات موجود، توسعه گلخانه ها و توسعه باغها در اراضي شيب دار بويژه در منطقه ملاير شد و بيان داشت: افزايش توليد انگور در اين منطقه نيازمند اجراي طرح فراز است كه امسال حدود 11 هزار هكتار باغ انگور در كشور زير پوشش اين طرح قرار گرفت و قرار است سال آينده به حدود 55 هزار هكتار برسد.

*بانك اطلاعاتي جامع علمي انگور تشكيل شود
رييس پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير نيز اظهار كرد: ايجاد بانك اطلاعات جامع از متخصصان و تحقيقات كاربردي آنها و تجميع و يكپارچه سازي داده هاي تحقيقاتي كل كشور در زمينه انگور يكي از امور مهمي است كه گروه هاي مختلف آموزشي در پژوهشكده انگور و كشمش ملاير به آن مي پردازد.
حميد نوري نقش انگور را در اقتصاد مقاومتي بسيار استراتژيك دانست و گفت: در شرايط اقتصادي امروز، تمركز مالي بودجه هاي تحقيقاتي امري ضروري است و لازمه آن تمركز اطلاعات تحقيقاتي و ايجاد بانك علمي است.
وي ادامه داد: يكي از اهداف برگزاري اين نشست ها تشكيل يك بانك اطلاعاتي انساني و تخصصي است تا بدانيم محققان ما در حال حاضر به چه تحقيقاتي مي پردازند و براي آينده چه برنامه هايي دارند.
وي بيان كرد: با بررسي آزمايشگاه هاي سراسر كشور و تعيين اهداف كاربردي و مورد نياز بخش خصوصي و تعيين اولويت ها، مي توان منابع مالي را به دقت و به دور از تكرار به محققان برتر دانشگاه هاي وزارت جهاد در سراسر كشور اختصاص داد.
نوري خواستار تشكيل يك كميته علمي متشكل از اساتيد، متخصصان اجرايي و تحقيقاتي جهاد كشاورزي و كشاورزان با تجربه و تشكيل كارگروه هاي تخصصي شد و افزود: اين كارگروه ها بايد به صورت تخصصي موضوعات را با زمان بندي معيين پيگيري كرده و به نتايج كاربردي برسانند.
وي همچنين همكاري وزارت جهاد كشاورزي و وزارت علوم را مطلوب ارزيابي كرد و گفت: رفع نواقص موجود در توليد و صادرات اين محصول استراتژيك نيازمند همكاري وزارت علوم، جهاد كشاورزي، اتاق بازرگاني، انجمن خشكبار ايران و بخش هاي خصوصي است.
مدير اداره جهاد كشاورزي ملاير نيز گفت: اين شهرستان با توجه به جايگاهش در توليد انگور، 58 درصد از ميزان توليد را به خود اختصاص داده و براي افزايش اين ميزان بايد باغ هاي سنتي جاي خود را به باغ هاي ايستاده و داربستي بدهد.
غلامحسين تقوي اظهار كرد: در حال حاضر روش هاي آبياري باغات ملاير به صورت غرقابي است و در زمينه داشت، نگهداري، فرآوري انگور و صنايع تبديلي آن مشكلاتي وجود دارد كه نياز به استفاده از طرح هاي پژوهشي منسجم و هدفمند در اين زمينه است.
اين نشست با موضوع سازمان دهي و همكاري پژوهشي در حوزه كاربردي و معرفي ارقام برتر مقاوم به سرما و بيماري ها در مناطق مختلف كشور و ارقام پيشنهادي براي كشت ديم در اراضي شيب دار در پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير تشكيل شد.
10 هزارو 389 هكتار از اراضي شهرستان ملاير زير كشت انگور است كه از اين ميزان حدود 9 هزارو 900 هكتار آن بارور و 489 هكتار آن به صورت نهال بوده و هنوز به مرحله باردهي نرسيده است و ساليانه حدود 250 هزار تن انگور در ملاير برداشت مي شود و 60 درصد توليد انگور استان همدان را به خود اختصاص داده است.
شهرستان ملاير با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در جنوب شرقي استان و 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
7528/6993

سرخط اخبار استان‌ها