Iranian Agriculture News Agency

با گذشت چهار ماه از شش ماه مهلت معین؛

صنایع غذایی زیر بار مصوبه اجباری کاهش 10 درصدی قندها نمی‌رود

کاهش 10 درصدی قند در فرآورده‌های صنایع غذایی برابر با تغییر فرمولاسیون طعم و مزه و مرجوع شدن سفارش‌های قبلی است که نتیجه تصمیمی احساسی و جزیره‌ای است.

صنایع غذایی زیر بار مصوبه اجباری کاهش 10 درصدی قندها نمی‌رود


کاهش 10 درصدی قند در فرآورده‌های صنایع غذایی برابر با تغییر فرمولاسیون طعم و مزه و مرجوع شدن سفارش‌های قبلی است که نتیجه تصمیمی احساسی و جزیره‌ای است.

عضو هیأت‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی کشور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: بر اساس مصوبه معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمان سراسر کشور باید همه واحدهای تولیدی مواد غذایی و آشامیدنی 10 درصد میزان قند موجود در محصولات غذایی خود را کاهش دهند.

احمد آزادمرد افزود: در این مصوبه تأکید شده که پروانه‌های ساخت موجود حاوی قند، حداکثر شش ماه آینده اصلاح و پروانه ساخت جدید با کاهش حداقل 10 درصد قند کل صادر شود.

وی خاطرنشان کرد: کاهش 10 درصد قند به معنای تغییر فرمولاسیون طعم و مزه فرآورده‌های غذایی است و نمی‌تواند تنها با یک مصوبه محمل اجرا پیدا کند.

آزادمرد ادامه داد: صنایع غذایی بر اساس فرمولاسیون تأییدشده اداره استاندارد، پروانه ساخت گرفته و با همین رویکرد وارد قرارداد با مشتریان داخلی و خارجی خود شده‌اند.

وی تصریح کرد: چنین تغییر ناگهانی در تولید مواد غذایی نمی‌تواند با پذیرش مشتریان صنعت روبه‌رو شود و حجم بالای مرجوعی کالا را به‌دنبال خواهد داشت.

عضو هیأت‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی کشور یادآور شد: کاهش مصرف قند تا سطح 10 درصد باید به‌صورت تدریجی صورت گیرد تا ذائقه مشتریان به آن عادت کند.

آزادمرد تأکید کرد: فرمولاسیون بسیاری از فرآورده‌های غذایی نظیر نوشابه، آبمیوه و انواع سس سال‌ها فعالیت آزمایشگاهی را پشت سر گذاشته‌اند و نمی‌توان با یک مصوبه یک مؤلفه آن را تا 10 درصد کاهش داد.

وی اظهار داشت: به‌نظر می‌رسد چنین مصوبه‌ای که تنفسی نیز برای زمان اجرای آن داده نشده و تأکید شده بلافاصله ابلاغ و اجرایی شود، بیشتر از آنکه توجیه علمی و منطقی داشته باشد، احساسی و جزیره‌ای اتخاذ شده است.

آزادمرد در پایان گفت: مبارزه با دیابت و کاهش قند مصرفی البته اقدامی مؤثر در سلامت غذایی مردم است، اما برای کاهش آن باید سیستماتیک به آن نگریست و برای آن برنامه‌ریزی کرد.

29 فروردین‌ماه سال جاری اداره‌کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی وزارت بهداشت با صدور اطلاعیه‌ای، مدت‌زمانی شش ماهه را برای اصلاح و پروانه ساخت جدید این دسته از واحدهای صنایع غذایی ابلاغ کرد./

F-950506-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید