۱۸ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۳۲
کد خبر: 82691191
T T
۰ نفر
ضرورت مديريت مصرف آب كشاورزي، با سهم 35 درصدي در اشتغال دامغان

دامغان- ايرنا- فرماندار دامغان گفت: با توجه به سهم 35 درصدي كشاورزي در اشتغال اين شهرستان، مصرف آب در اين بخش با برنامه‌ريزي بهينه مي‌شود.

علي اصغر مجد روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: باتوجه به اشتغال 35 درصدي مردم دامغان در حوزه كشاورزي و به منظور تقويت اين بخش، ضرورت مديريت مصرف آب در دامغان برنامه ريزي مي شود، با توجه به قرار گرفتن شهرستان دامغان در كوير و وجود خشكسالي هاي اخير، اقدامات بسيار مهمي به منظور جلوگيري از هدررفت آب و مصرف بهينه آن پيش بيني شده است.
فرماندار دامغان به اقدامات اجرا شده در شهرستان اشاره كرد و گفت: به منظور رفع كمبود منابع آبي، اقداماتي از جمله نصب كنتورهاي هوشمند آب، جلوگيري از حفر چاه و پر كردن چاه هاي غيرمجاز، جلوگيري از اضافه برداشت چاه ها، ايجاد طرح هاي تغذيه مصنوعي و مطالعات انتقال آب از شاخه هاي شمالي از جمله تدابيري است كه در اين شهرستان در نظر گرفته شده و در حال اجرا است.
وي اضافه كرد: علاوه بر اين اقدامات، به منظور پيشبرد اهداف مجموعه آبخيزداري و جلوگيري از بروز مشكلات حاشيه رودخانه چشمه علي دامغان، احداث ديوار ساحلي در اين مكان نيز پيش بيني شده است.
مجد عنوان كرد: رودخانه چشمه علي با حداكثر آب‌دهي 650 ليتر بر ثانيه، از جمله چشمه هاي فعال و پر آب شهرستان دامغان است كه بايد از اين نعمت به خوبي استفاده شود.
وي تصريح كرد: با توجه به خشكسالي هاي اخير و ضرورت مديريت مصرف آب، احداث ديوار ساحلي در مسير رودخانه چشمه علي دامغان به منظور جلوگيري از هدررفت اين نعمت الهي انجام مي شود، طرح احداث ديوار ساحلي در منطقه نيستان شهرستان دامغان اجرا مي شود كه باتوجه به وجود مزارع كشاورزي و باغ هاي فراوان در شمال دامغان مي‌توان از اين زيرساخت مناسب با بهره‌وري بهينه از آن استفاده كرد.
فرماندار دامغان، به وجود خشكسالي و كمبود منابع آب در كشور اشاره كرد و افزود: چشمه علي دامغان يك ظرفيت بسيار ارزنده براي شهرستان دامغان است كه بايد با استفاده از اين ظرفيت و امكانات موجود، از مصرف بي رويه اين آب‌ روان جلوگيري كرد.
وي، هدايت آب اين رودخانه به مجموعه سد شهيد شاهچراغي را از اولويت هاي ايجاد اين ديوار ساحلي دانست و گفت: با توجه به پژوهش هاي كارشناسي و مطالعات انجام شده، هدف اوليه ايجاد اين ديوار ساحلي، هدايت آب رودخانه به سمت سد شهيد شا‌هچراغي عنوان شده است.
علي اصغر مجد تصريح كرد: براي احداث اين ديوار ساحلي، سه ميليارد ريال اعتبار از محل طرح ماده 180 و اختيارات نماينده پيش‌بيني‌شده است.
مجد بابيان اينكه احداث ديوار ساحلي چشمه‌علي فوايد قابل توجهي دارد، تاكيد كرد: سالانه بر اثر طغيان رودخانه و بارش باران هاي فصلي، مقدار قابل توجهي از آب رودخانه از مسير خارج شده و به هدر مي رفت كه با احداث اين ديوار ساحلي مي توان از اين مشكل جلوگيري كرد.
فرماندار دامغان تصريح كرد: ساخت ديوارساحلي و كانال انتقال آب، اقدام مناسبي براي جلوگيري از نفوذ آب رودخانه، ايجاد باتلاق و سبب هدايت آن به مجموعه سد و مسيرهاي هدف مي شود.
به گزارش ايرنا، مجموعه چشمه علي دامغان در كيلومتر 30 شمال دامغان واقع است، در دامغان به عنوان يكي از نقاط مهم توليد پسته كشور سالانه حدود 40 هزار تن پسته در 30 هزار هكتار اراضي شهرستان دامغان توليد مي شود كه 50 درصد به صورت تازه‌فروشي و 50 درصد در 105 واحد صنايع تكميلي اين شهرستان فرآوري مي‌شود، اين شهرستان داراي 15 هزار و 900 هكتار باغ پسته است كه 13 هزار هكتار آن را باغ‌هاي بارده و 2 هزار و 900 هكتار به صورت نهال است.
43 هزار بهره بردار حوزه هاي مختلف كشاورزي در استان سمنان سالانه يك ميليون و 660 هزار تن محصولات كشاورزي توليد مي‌كنند.
استان سمنان 198 هزار هكتار اراضي كشاورزي و باغي دارد.
9856/6103 خبرنگار: ميثم اسماعيلي ** انتشار دهنده: مصطفي دهقان
براي آگاهي از تازه‌ترين اخبار و رويدادهاي استان سمنان به نشاني IRNASEMNAN@كانال اخبار ايرنا سمنان مراجعه كنيد.

سرخط اخبار استان‌ها