تجارت خصوصي بين ايران و پاكستان سنتي باقي مانده است

مشهد- ايرنا- سرپرست امور بين الملل اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان رضوي گفت: با وجود ظرفيت هاي فراوان اقتصادي، واحدهاي توليدي مختلف و نيازهاي متعدد در 2 كشور ايران و پاكستان ، تجارت خصوصي بين 2 كشور به همان مبادلات سنتي محدود مانده است.

به گزارش ايرنا فرشيد منوچهري روز شنبه در ديدار اعضاي اتاق مشترك ايران و پاكستان در مشهد افزود: در آخرين سفر رياست جمهوري اسلامي ايران به پاكستان، صادراتي پنج ميليارد دلاري هدف گذاري شد اما با وجود اشتراكات قابل توجه، 2 كشور در روابط اقتصادي توفيق چنداني نداشته و در اين حوزه متناسب با روابط سياسي و فرهنگي حركت نكرده اند.
وي گفت: فعالان اقتصادي بخش خصوصي اين كشورها از حضور 2 كشور در سازمان اقتصادي اكو نيز نتوانسته اند بهره چنداني ببرند.
سرپرست امور بين الملل اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان رضوي، سنتي ماندن تجارت خصوصي بين ايران و پاكستان را به معني صدور برنج و نارنگي از پاكستان به ايران و خشكبار و محصولات پتروشيمي از ايران به پاكستان دانست.
منوچهري گفت: اين در حالي است كه ما مي توانيم در زمينه عمران، توسعه زيرساختها، خدمات فني، انرژي، نيروگاهها و صنايع غذايي فعاليت و همكاري هايي اساسي را با پاكستان شروع كنيم.
او افزود: در زمينه صنايع نساجي و چرم هم مي توانيم از تجربيات خوب طرف پاكستاني استفاده كرده و در بخش صنايع تبديلي بالاخص لبنيات هم مي توانيم با آنها همكاري كنيم.
سرپرست امور بين الملل اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان رضوي گفت: با توجه به اتصال راه آهن ايران به پاكستان و پيوند آن با آسياي مركزي و چين از يك طرف و اروپا از طرف ديگر، مي توان همكاريهاي دوجانبه و سه جانبه بين ايران و پاكستان با كشورهاي آسياي ميانه و افغانستان را گسترش داد.
منوچهري افزود: وجود مرقد مطهر امام رضا (ع) و علاقه مردم پاكستان به زيارت اين حرم منور مي تواند در توسعه صنعت گردشگري بين 2 خطه نقش آفريني كند و با توجه به امكانات خوب پزشكي ايران، همكاري و ارائه خدمات به برادران پاكستاني در قالب گردشگري سلامت از زمينه هاي همكاري دوجانبه است.
وي گفت: يقينا با شناسايي قابليت هاي 2 كشور، حجم مبادلات تجاري بين ايران و پاكستان مي تواند به چندين برابر رقم كنوني افزايش يابد و در اين راستا عقد قرارداد تعرفه ترجيحي يكي از ابزارهايي است كه ضمن توسعه روابط اقتصادي، حجم انبوه قاچاق را كاسته و تجارت رسمي را جايگزين آن مي كند.
منوچهري تاكيد كرد: بايد كوشيد كه دولتهاي ما هر چه سريعتر محدوديتهاي مبادلات بانكي بين دو كشور را رفع كنند.
در اين ديدار رئيس اتاق مشترك صنعت و بازرگاني ايران و پاكستان نيز گفت: همكاري تجاري بين پاكستان و ايران، شامل صادرات گاز و نفت از ايران و گوشت و برنج از پاكستان مي شود اما پاكستان تمايل بسياري به توسعه صادرات محصولاتي چون گوشت، ميوه، تجهيزات جراحي، سنگهاي قيمتي و جواهرآلات نيز دارد.
والي محمد افزود: محصولات عمده صادراتي ايران به پاكستان شامل آهن، خرما، محصولات پاك كننده، مواد شيميايي و قير است در حالي كه محصولات صادراتي پاكستان به ايران شامل برنج، انواع ميوه تازه، گوشت، پارچه و ماشين آلات صنعتي است.
وي گفت: در سالهاي اخير صادرات پاكستان به ايران با صدور ميوه تازه كينو(نارنگي)، انبه، سبزيجات و سيب زميني، پنبه، پارچه، حوله، كاغذ، تجهيزات جراحي و پزشكي و چادر افزايش يافته به گونه اي كه برآورد مي شود 85 درصد از صادرات پاكستان به ايران شامل برنج و ميوه تازه از جمله كينو و انبه باشد.
خبرنگار: كاميار اسماعيل پور ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
1922/5132

سرخط اخبار استان‌ها