مارگارين و كره حيواني هر دو سالمند/پيگيري اعتراض به نام كره گياهي از طريق فرهنگستان

تهران - ايرنا - رئيس انستيتو تغذيه و تحقيقات صنايع غذايي گفت: آزمايش‌هاي انجام‌شده روي مارگارين و كره حيواني ثابت كرده است كه هر دو گروه از سلامت كامل برخوردارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا؛ هدايت حسيني روز دوشنبه با اشاره به اينكه مصرف‌كنندگان از تفاوت اين دو آگاهي كامل دارند، اظهار داشت: برچسب اطلاع رساني كره گياهي يا مارگارين به صورت شفاف وجود دارد و مصرف كننده نيز بدون هيچ مشكلي مي‌تواند كالاي موردنظر خود را انتخاب كند.
به گفته حسيني، هركدام از چربي‌هاي حيواني يا گياهي، مزاياي خاص خود را دارد و بهتر است اين دو با هم مقايسه نشوند، زيرا همه چيز به گزينش مشتري مربوط است.
رئيس انستيتو تغذيه درباره اعتراض برخي از كارشناسان، مبني بر چرايي اطلاق نام كره به چربي گياهي، گفت: اين لفظي است كه فرهنگستان زبان فارسي براي آن انتخاب كرده است و اگر اعتراضي در اين مورد باشد، بايد توسط مسئولان فرهنگستان پيگيري شود.
به گزارش ايرنا، هر ساله حدود 10 ميليون تن شيرخام در كشور ما توليد مي شود كه به دليل پائين بودن سطح چربي كره مورد نياز كشور توليد نمي شود.
طبق آمارها به طور ميانگين سرانه مصرف كره خوراكي كشور بيش از 60 هزار تن است كه 90 درصد آن از طريق واردات تامين مي شود.
مصرف بيش از حد كره به رغم طعم لذيذ و استفاده آن در بسياري از غذاها، براي سلامتي انسان مضر است به طوري كه اسيدهاي چرب اشباع موجود در كره، كلسترول بد خون را بالا مي‌برد و كلسترول اضافي با رسوب در عروق بدن باعث تنگي شريان‌ها شده و خون‌رساني به اعضاي بدن را مختل مي‌كند.
همين امر باعث شد كه در دوره اي مارگارين طرفداران بسياري براي خود در بازار محصولات غذايي بيابد و توليدكننده‌هاي اين محصول آن را به عنوان جايگزين كره حيواني تبليغ كنند.
مارگارين كه خود يك نوع چربي است، براي نخستين بار در سال 1860 ميلادي توسط يك شيميدان فرانسوي به نام «مج» تهيه شد؛ مارگارين يك امولسيون (مخلوط دو يا چند مايع) آب در روغن است كه در آن آب يعني فاز پراكنده به صورت ذرات كوچك و ريزي در روغن به عنوان فاز پيوسته، پخش و توزيع شده است.
تفاوت بين كره و مارگارين در تركيب اسيدهاي چرب آنها است به طوري كه كره حاوي كلسترول بوده كه نمايانگر اجزاي تشكيل دهنده با منشأ حيواني است، در حالي كه مارگارين به طور عمده حاوي چربي‌هاي گياهي است.
از سوي ديگر در مارگارين، مقدار اسيدهاي چرب ضروري يعني اسيدهاي چرب غير اشباع با چند پيوند دوگانه به مراتب بيشتر است.
اقتصام**9186**2025** خبرنگار: هما همت خواه** انتشار دهنده: ليلا جودي
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد