هر پرس غذا در نیویورك1،2دلار در سودان321 دلار/ غذای دور ریز به اندازه 2 میلیارد نفر؛ آمار گرسنگان800 میلیون نفر

تهران- ایرنا- برنامه جهانی غذا(WFP) به مناسبت روزجهانی غذاگزارشی راجع به هزینه های غذایی در كشورهای مختلف منتشر كرد كه حاكی از نابرابری توزیع مواد غذایی و فقر مفرط در برخی مناطق جهان است.

شبكه خبری یورونیوز روز سه شنبه به استناد گزارش برنامه جهانی غذا كه روز گذشته منتشر شد، نوشت: در این گزارش كه به واقعیت هایی از سراسر جهان درباره هزینه های غذایی می پردازد، آمده است كه یك وعده غذایی برای شهروندان آمریكایی در نیویورك 1.2 دلار و برای شهروندان سودان جنوبی 321 دلار هزینه دارد.
مبنای این گزارش نسبت قدرت خرید مصرف كنندگان در همه كشورهای جهان است و از طریق مقایسه هزینه های نسبی یك وعده غذایی در این كشورها صورت گرفته است.
دیوید بیزلی مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در این باره می گوید: با مقایسه قدرت خرید در كشورهای مختلف متوجه نا برابری های زیادی در توان دستیابی به یك وعده غذایی بین كشورها شدیم.
اقتصاد دانان برنامه جهانی غذا ، در مطالعات خود به مقایسه یك وعده غذایی ثابت شامل سبزیجات و در كنار آن مواد

غذایی كربوهیدرات ها ( برنج، ماكارونی و یا مواد غذایی كه بیشتر مردم در هر كشوری مصرف می كنند) پرداختند و سپس هزینه های میانگین غذایی را با درآمد روزانه هر كشوری مقایسه كردند.
بر اساس این معیارها مشخص شد كه یك وعده غذایی برای شهروندان آمریكایی در نیویورك معادل 1.2 و یا معادل 6 صدم متوسط در آمد فرد می باشد در حالی كه همین وعده غذایی در گواتمالا بالغ بر 8.27 دلار ، در نپال 27.77 دلار و در هاییتی 2.65 دلار می باشد.
كشور تازه استقلال یافته سودان جنوبی نیز در انتهای این لیست قرار دارد به طوری كه هر وعده غذایی برای شهروندان این كشور بالغ بر 321.7 دلار هزینه دارد كه معادل 155 درصد متوسط در آمد یك فرد در این كشور است.
بیزلی می گوید كه این ارقام فقدان دسترسی به مواد غذایی را در كشورهای در حال توسعه و دلایل قحطی در این كشورها را نشان می دهد.
اعداد و ارقامی كه در گزارش برنامه جهانی غذا ذكر شده نشان می دهد كه در طول سال 2016 میلادی نزدیك به 800 میلیون تن از گرسنگی رنج برده اند و انتظار می رود كه این رقم در سال جاری (2017 میلادی( به علت عوامل مختلفی مانند جنگ ها و بی ثباتی سیاسی و ضعف ساختارهای زیربنایی و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی افزایش یابد.
فرانسیس موانزا سخنگوی برنامه جهانی غذا در باره میزان غذایی كه هر ساله مصرف می شود، گفت: سال گذشته نزدیك به 800 میلیون نفر در جهان گرسنه بودند و قادر به تامین غذای خود نبودند هر چند كه هر ساله ما غذای دو میلیارد نفر را به هدر می دهیم.
در این گزارش اشاره شده كه حتی در برخی از كشورهای نسبتا پایدار مدیریت ضعیف صنایع غذایی و یا ذخیره سازی نادرست آن دستیابی به مواد غذایی را مشكل می كند.
در این گزارش به هزینه غذایی در سوریه اشاره شده و آمده است: نیمی از ساكنان سوریه نیاز به كمك های غذایی دارند و سوریه در رتبه های آخر فهرست كشورهایی قرار دارد كه برنامه جهانی غذا منتشر كرده است به طوری كه یك وعده غذایی در كشوری كه در تولید مواد غذایی قبل از جنگ خودكفا بود اكنون بالغ بر 190.11 دلار می باشد.
سخنگوی برنامه جهانی غذا درپایان هشدار داد تا زمانی كه جنگ ها ادامه داشته باشد و افرادی كه كشورهای خود را ترك می كنند و به كشورهای دیگر می روند و مردم موادغذایی خودشان را تامین نكنند، همچنان شاهد حضور گرسنگان در جهان خواهیم بود.
خاورم**1408** 1064
مترجم: اكرم كرمی ** انتشار دهنده : فرشاد محسن زاده

سرخط اخبار جهان