۱۹ مهر ۱۳۹۵، ۹:۵۲
کد خبر: 82263003
T T
۰ نفر
توصيه هاي بهداشتي براي پخت و پز و توزيع نذورات ايام محرم

سمنان- ايرنا- كارشناس مسوول بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان سمنان گفت: در پخت، نگهداري و توزيع انواع نذورات خوراكي در ايام سوگواري حضرت اباعبدالله(ع) رعايت برخي نكات ساده بهداشتي، مي تواند ضامن سلامت عزاداران حسيني باشد.

به گزارش ايرنا ، مصطفي حسيني روز دوشنبه در گفت وگو با ايرنا، گفت: از نظر بهداشتي، احتمال بروز بيماري هاي از راه غذا، به ويژه بيماري‌هاي عفوني در مكان‌هايي كه به صورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع مي‌شود، بيشتر است و در صورت رعايت نشدن نكات بهداشتي، مسموميت‌هاي غذايي نيز در اين اماكن پخش خواهد شد.
وي تصريح كرد: دلبستگان به اهل بيت(ع) و دوست داران اباعبدالله(ع) در توزيع نذورات خود در بين مردم، از ظرف هاي يك بار مصرف گياهي فوم‌دار و پلي اتيلن سفيد براي نگهداري از غذاهاي گرم استفاده كنند.
حسيني ادامه داد: استفاده از ظروف يكبار مصرف گياهي، نگه‌نداشتن بيش از 2 ساعت غذا در محيط غيرمسقف و ظروف يكبار مصرف، رعايت نكات بهداشتي در هنگام پخت و استفاده از مواد غذايي تازه، از بروز و انتقال بسياري از بيماري‌ها جلوگيري مي‌كند.
كارشناس مسوول بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان سمنان تاكيد كرد: نگهداري غذاي گرم براي مدت زمان طولاني بيشتر از 2 ساعت بايد در دماي بالاي 70 درجه سانتي‌گراد و يا زير چهار درجه سانتي گراد انجام شود.
وي با اشاره به توزيع نذورات و غذا در ماه محرم در برگزاري مراسم مذهبي و عزاداري ها در مساجد و تكايا، تاكيد كرد: در توزيع غذا از ظرف به ظرف كردن بي‌مورد آن بايد خودداري شود و تا جاي ممكن در كوتاه‌ترين فاصله غذاي تهيه شده به صورت گرم توزيع شود.
وي با اشاره به توزيع برخي نذورات مانند شير در دسته‌هاي عزاداري و حسينيه و تكايا، افزود: تهيه شير از مكان‌هاي بهداشتي و جوشاندن 20 دقيقه اي در دماي بالاي 70 درجه سانتي‌گراد مورد توجه عزاداراني كه اين نوع نذورات توزيع مي كنند باشد.
حسيني افزود: از نگهداري مواد غذايي خام و پخته در كنار هم و در داخل يك يخچال يا سردخانه خودداري شود.
كارشناس مسوول بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان سمنان اظهار داشت: استفاده از قالب هاي يخ بهداشتي و خُرد نكردن آن در معابر عمومي، از بسياري از بيماري ها جلوگيري مي كند.
وي با بيان اين كه در پختن مواد غذايي بايد از مواد غذايي تازه استفاده شود، تاكيد كرد: احشام مورد نياز براي ذبح و قرباني بايد از مراكز مجاز مورد تاييد دامپزشكي تهيه شود.
كارشناس مسوول بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان سمنان ادامه داد: در مراحل پخت نذورات نيز نبايد از سنگ نمك و نمك هاي غيرتصفيه استفاده شود زيرا استفاده از اين نوع نمك به دليل وجود ناخالصي ممنوع است و بهتر است از نمك تصفيه شده يددار استفاده شود.
7470/6103 خبرنگار: عليرضا عربي ** انتشاردهنده: مصطفي دهقان

سرخط اخبار استان‌ها