۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۲۲
کد خبر: 82909811
T T
۰ نفر
ظروف آلومينيوم آفت سلامتي است

يزد - ايرنا - كارشناس كنترل كيفيت مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد گفت: ظرف هاي آلومينيومي آفت سلامتي است و علت را بايد در ناپايداري اين فلز و نفوذ عناصر آن در مواد غذايي دانست.

حسين زارع روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: هم اكنون بخش قابل توجهي از ظروف تهيه و سرو غذا در كشور از آلومينيوم يا آلياژ روي و آلومينيوم تهيه مي شود.
وي اضافه كرد: استفاده از ظرف و اتصالات آلومينيومي در صنايع غذايي در دنيا از جمله ايران ممنوع است و از هرگونه تماس مواد غذايي با اين فلز در صنايع غذايي جلوگيري مي شود.
اين كارشناس تاكيد كرد: با توجه به عوارض اثبات شده ناشي از حل فلز در غذا بر مغز و عضلات از قبيل افزايش بروز آلزايمر، مسموميت كبد، كليه و التهاب در مفاصل لازم است، وزارت بهداشت به عنوان متولي سلامت مردم با تدوين مقررات لازم در اين مورد در خصوص نظارت بر نوع فلزات مصرفي براي تهيه ظروف غذا در جهت حراست از سلامتي در اسرع وقت اقدام كند.
مركز شهرستان 98 هزار نفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
آلومينيوم عنصري شيميايي است كه عنصر اين فلز نرم، نقره‌اي و چكش‌ پذير است كه سومين عنصر فراوان و فراوان‌ترين فلز در پوسته كره زمين است.
آلومينيوم خالص به دليل واكنش ‌پذيري بسيار بالاي خود بسيار به ندرت به ‌طور طبيعي يافت مي‌شود به صورت ناخالص در سنگ‌ هاي معدني مختلفي وجود دارد.
بيشتر آلومينيوم دنيا از سنگ بوكسيت به دست مي‌آيد.
آلياژهاي آلومينيوم به دليل داشتن خواص منحصر به فردي مانند نسبت استحكام به وزن بالا، جوش‌پذيري خوب، شكل‌پذيري عالي و مقاومت به خوردگي نسبتا خوب، به گونه گسترده در انواع سازه‌ ها، صنايع هوايي و دريايي، خطوط انتقال برق، حمل و نقل و… استفاده مي‌شوند.
با اضافه كردن عناصري مانند مس، روي و سيليسيوم به آلومينيوم مي‌توان به خواص مكانيكي بهينه رسيد و در برخي آلياژهاي آلومينيوم لازم است عمليات ترمومكانيكي انجام شود.
7544/ 2047/

سرخط اخبار استان‌ها