۲ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۳۸
کد خبر: 82395446
T T
۰ نفر
دولت مشكل فروش شیر دامداران را باید مرتفع كند

قزوین - ایرنا - رئیس اتحادیه شركت های تعاونی كشاورزی دامداران ایران گفت: حل مشكل دامداران برای فروش شیر تولیدی باید مورد توجه جدی دولت قرار گیرد.

حسین نعمتی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، واردات شیر خشك به شكل قاچاق را یكی از مشكلات فروش شیر دامداران برشمرد و افزود: هرگاه با كاهش قیمت جهانی شیرخشك روبرو شویم، تولیدكنندگان داخلی شیر برای فروش محصول خود دچار مشكل می شوند.
وی ادامه داد: تفاوت قیمت بین شیر خشك قاچاق با شیر تازه دامداری ها، بسیاری از خریداران عمده این محصول را به خرید شیر خشك ترغیب می كند.
نعمتی، مصرف پائین شیر در كشور نسبت به سرانه جهانی را از دیگر مشكلات دامداران داخلی برای فروش این محصول اعلام و یادآور شد: تولید مازاد بر تقاضا نیز مشكل دیگر دامداران برای فروش شیر است.
رئیس اتحادیه شركت های تعاونی كشاورزی دامداران ایران با بیان اینكه روزانه به طور میانگین 23 هزار و 500 تن و سالانه بین 8.5 تا 9 میلیون تن شیر در كشور تولید می شود، ادامه داد: در صورت ترویج فرهنگ مصرف شیر، تولید این محصول را می توان افزایش داد.
به گفته وی، در صورتی كه مصرف شیر در كشور به میانگین جهانی نزدیك شود، این مشكل برطرف خواهد شد.
رئیس اتحادیه شركت های تعاونی كشاورزی دامداران ایران اضافه كرد: برای حل معضل فروش شیر از دولت انتظار داریم ضمن تشدید مبارزه با قاچاق شیرخشك، به اجرای طرح ها و برنامه هایی بپردازد كه بتوان مصرف سرانه این محصول در كشور را افزایش داد.
نعمتی، كمك به ساماندهی توزیع شیر خام را از سوی دولت خواستار و یادآور شد: مشكل توزیع موجب شده تا نقش واسطه ها افزایش یافته و دامداران تولید كننده شیر ضرر ببینند.
وی با بیان اینكه دولت قیمت هركیلوگرم شیر خام را 14 هزار و 400 ریال تعیین كرده، افزود: به طور معمول كارخانه ها با قیمت كم تری و بین 9 تا 12 هزار و 400 ریال این محصول را از دامداران خریداری كرده و به این شكل تولیدكننده دچار آسیب و زیان می شود.
وی، قیمت خرید شیر از دامداران را تابع ویژگی هایی چون صنعتی یا سنتی بودن، بار میكروبی، میزان پروتئین و چربی و نیز مقدار آن دانست و گفت: هزینه های تولید این محصول بستگی به شرایط مختلف دارد اما در حال حاضر هزینه تولید هركیلوگرم شیر در برخی واحدها بین 12 تا 14 هزار ریال است كه برای تولیدكنندگان آن قابل توجیه نیست.
این فعال صنعت دام بر لزوم حذف نقش واسطه ها از صنعت دام تاكید و اضافه كرد: اگر نقش واسطه ها در صنعت دام حذف و یا كم رنگ شود، حاشیه سود دامداران نیز افزایش یافته و می توانند با اطمینان و آسودگی خاطر بیشتری به كار تولید و كمك به تامین غذای مردم بپردازند.
وی در ادامه خواستار اجرای مستمر طرح توزیع شیر در مدارس شد و گفت: این طرح متاسفانه به شكل مستمر و درست اجرا نمی شود.
رئیس اتحادیه شركت های تعاونی كشاورزی دامداران ایران با اشاره به اینكه توزیع شیر در مدارس با روش نامناسبی آغاز شده، ادامه داد: این در حالی است كه به طور معمول كیفیت شیرها نیز در حد مطلوبی نبوده و همین موضوع باعث شده تا دانش آموزان استقبال خوبی از مصرف آن نداشته باشند.
نعمتی در پایان یادآور شد: انتظار می رود دولت مطالبات دامداران را نیز در رابطه با طرح توزیع شیر مدارس نیز زودتر پرداخت كند.
3013/8054* خبرنگار: رضا اولادی** انتشار دهنده: رضا اسدی

سرخط اخبار استان‌ها