ارائه طرح «منطقه اقتصادی ویژه سیب زمینی داران » به  مسئولان کشوری

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان گفت: طرح «منطقه اقتصادی ویژه سیب زمینی داران» برای منطقه فریدن به عنوان یکی از شاه راه های ارتباطی استان طراحی شده است و نتیجه مطالعات در این زمینه در قالب بسته‌های پیشنهادی به قوای سه گانه ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمیدرضا قلمکاری در دومین نشست خبری دور هشتم اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به طرح راه‌اندازی منطقه ویژه سیب‌زمینی داران در استان اصفهان اظهار داشت : با توجه به اینکه فریدون شهر، شاه راه اقتصادی میان اصفهان و دیگر استانهای کشور محسوب می‌شود طرح ویژه سیب زمینی داران فریدن برای این منطقه برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: همیشه در این منطقه با میزان تولید زیاد سیب‌زمینی روبرو هستیم و برای جلوگیری از ایجاد مشکلات اقتصادی برای کشاورزان به دلیل امکان فروش نرفتن تمامی این محصولات به نظر می‌رسد باید در این نقطه از استان، منطقه صنعتی برای صنایع تبدیلی سیب زمینی اجرا شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه در صورت اجرای این طرح از محصولات سیب‌زمینی کاران سایر شهرهای استان و کشور  نیز می‌توان استفاده کرد، ابراز داشت: در این طرح سیب زمینی با کمترین هزینه لجستیک و ترانسفورت تا کارخانه حمل می‌شود و مطابق طرح و نقشه تعیین شده برای این منطقه صنعتی امکان ایجاد انواع صنایع تبدیلی سیب زمینی  مانند کارخانه‌های  تولید چیپس، چسب سیب زمینی، استحصال الکل و غیره وجود دارد.

وی اضافه کرد: در این حوزه با اجماع نظر با کمیته راهبردی کمیسون کشاورزی در حال فعالیت هستیم تا نتیجه این مطالعات در قالب بسته‌های پیشنهادی به قوای سه گانه ارائه می‌شود.

قلمکاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه 19.2 درصد جمعیت ایران در حوزه کشاورزی اشتغال دارند، اظهار کرد: بخش کشاورزی بیش از 15 درصد GDP یا تولید ناخالص ملی را در برمی گیرد.

وی با بیان اینکه با وجود این پتانسیل بخش کشاورزی مظلوم واقع شده است، تاکید کرد: در این راستا احقاق حقه کشاورزان و رساندن حرف آنها به گوش مسئولان با عنوان بسته‌های پیشنهادی از جمله رسالت‌های کمیسیون کشاورزی اتاق اصفهان است.

به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان، عدم مدیریت صحیح آب های زیرزمینی و همچنین مشکلات کشاورزان شرق اصفهان و یا سیب زمینی کاران فریدن مربوط به دهه های قبل بوده که البته با مدیریت صحیح می توان این معضلات را برطرف کرد.

وی با بیان اینکه گام گذاشتن در مسیر توسعه یک شبه محقق نمی شود و برای داشتن اقتصادی پویا و از بین رفتن رکود نیازمند عزمی ملی هستیم، گفت: برای پیشرفت اگر به دنبال کمک دولت، بانک ها و سرمایه گذاران باشیم کاری عظیم و نشدنی خواهد بود.

قلمکاری با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی در دوره هشتم اتاق بازرگانی در راستای برنامه های دوره قبل شروع به کار کرد با این تفاوت که هفت کمیته در آن شکل گرفت، افزود: کمیته های آب، دانش و فناوری نوین در سطح کشاورزی، بازرگانی و کشت برون‌مرزی، سلامت و امنیت غذایی، دام طیور و آبزیان و صنایع تکمیلی، محیط‌ زیست، منابع طبیعی و تغییرات اقلیمی و کمیته تولید کشاورزی و صنایع تبدیلی در قالب یک مدلینگ مناسب برای حوزه کشاورزی زیر مجموعه این کمیسیون فعالیت دارند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه به دلیل نداشتن مدیریت کلان ذخایر چند هزار ساله آب در استان از بین رفت، ادامه داد: علاوه بر این در تالاب گاوخونی شاهد ریزگردهایی هستیم که تا شعاع هزار کیلومتر استان را دچار مخاطره می کند.

برگزاری همایش بین المللی تالاب ها  در اتاق بازرگانی اصفهان

به گفته وی، با توجه به اهمیت تالاب گاوخونی همایش بین المللی تالاب ها 13 بهمن ماه در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار خواهد شد.
قلمکاری در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا، مبنی بر چشم انداز و استراتژی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان، گفت: مدل این کمیسیون براساس تفکر استراتژیک است و براساس آن 512 عضو در کمیته های هفت گانه آن در مجموع 1150 نفر ساعت کار، تلاش کرده اند.

وی با بیان اینکه سندهای استراتژیک کمیسیون کشاورزی مبتنی بر مدل تحلیل شکاف یا گپ آنالیز است، گفت: در این مدل با بررسی چالش ها، بلافاصله راهکار ارائه می شود.

قلمکاری در ادامه افزود: طی 5 ماه گذشته کارهای مختلفی از جمله سفر گروه منتخب کشاورزی اصفهان به روسیه برای کسب تجربه و آشنایی با مدل‌های جدید کشاورزی همراه با تجهیزات جدید آن و همچنین برپایی همایش فرصت‌های تجاری اصفهان و مسکو انجام شده است.

به گفته وی، طرح کشت گیاهان دارویی، راه‌اندازی پژوهشکده محیط‌زیست و همچنین راه‌اندازی پژوهشکده آب برای نخستین بار در اتاق بازرگانی از چشم‌اندازهای این کمیسیون است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان همچنین به انعقاد تفاهم‌نامه با خانه کشاورز ایران توسط این کمیسیون اشاره کرد و گفت: اثرات مثبت این تفاهم‌نامه دیگر کمیسیون‌های اتاق را در برمی‌گیرد.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 498853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =