۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۱۷:۰۴
کد خبر: 81831624
T T
۰ نفر
ورزش و تغذيه مناسب، بهترين روش هاي غيردارويي كنترل ديابت است

اصفهان- ايرنا- فوق تخصص غدد و متابوليسم و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: ورزش، كاهش وزن و تغذيه مناسب، بهترين روش هاي غير دارويي براي كنترل بيماري ديابت و جلوگيري از شيوع عوارض آن است.

به گزارش ايرنا، دكتر علي كچويي روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان افزود: ديابت يك بيماري چندگانه است اما با ورزش و كاهش اضطراب و وزن مي توان براحتي آن را كنترل كرد.
وي با تاكيد براينكه امروزه ديابت به مشكل بزرگي در دنيا از جمله كشور ايران تبديل شده است، اظهار كرد: گسترش زندگي شهرنشيني، عادت هاي غذايي نادرست، كم تحركي و اضطراب مهمترين عوامل ابتلا به اين بيماري است.
وي با اشاره به اينكه 90 درصد بيماران ديابتي به نوع دوم آن مبتلا هستند، تصريح كرد: بطور معمول اين نوع ديابت علائم مشخصي ندارد و فقط يك سوم افراد مبتلا به آن علائم مشخصي مانند عطش و دفع ادرار زياد و كاهش وزن دارند.
ديابت يا بيماري قند يك اختلال متابوليك(سوخت و سازي) در بدن است كه در اين بيماري توانايي توليد انسولين در بدن از بين مي‌رود يا بدن در برابر انسولين مقاوم مي شود و انسولين توليدي نمي‌تواند عملكرد طبيعي خود را انجام دهد.
نقش اصلي انسولين، پايين آوردن قند خون توسط سازوكار‌هاي مختلف است.
ديابت دو نوع اصلي دارد كه در ديابت نوع يك تخريب سلول هاي 'بتا' در پانكراس منجر به نقص توليد انسولين مي‌شود و در نوع دو، مقاومت پيش رونده بدن به انسولين وجود دارد كه در نهايت ممكن است به تخريب سلول‌هاي بتاي پانكراس و نقص كامل توليد انسولين منجر شود.
عضو مركز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: حدود 13 درصد از جمعيت بالاي 30 سال كشور به اين بيماري مبتلا هستند و يك و نيم برابر اين تعداد
'پري ديابت' (افراد مستعد و در معرض خطر ابتلا به ديابت) هستند.
كچويي با بيان اينكه با توجه به شيوع ديابت براحتي نمي توان آن را كنترل كرد، افزود: بهترين راه براي پيشگيري از اين بيماري، آموزش و اطلاع رساني است.
وي ادامه داد: در مرحله بعد نيز بايد افراد در معرض خطر ابتلا به ديابت را شناسايي و براي پيشگيري از ابتلاي آنها اقدام كنيم.
اين پزشك با بيان اينكه سن ابتلا به ديابت نيز كاهش يافته است، اظهار كرد: اكنون اين بيماري در كودكان نيز شايع شده، بطوريكه سن ابتلا از 40 سالگي به 30 و اخيرا به 15 سال رسيده است كه از مهترين دلايل آن مي توان به چاقي و رواج غذاهاي فوري ( فست فود) اشاره كرد.
وي با بيان اينكه تفاوت چشمگيري بين مبتلايان مرد و زن وجود ندارد، افزود: ميزان شيوع اين بيماري در استان اصفهان مانند ساير استان هاي كشور است.
كچويي، شيوع ديابت در شهرها را بيشتر از روستاها دانست و خاطرنشان كرد: آلودگي هوا نيز امكان بروز ديابت را افزايش داده است.
وي هزينه درمان ديابت را بالا دانست و تصريح كرد: عده اي بدليل همين هزينه هاي بالا، بيماري ديابت خود را كتمان يا پنهان مي كنند.
عضو هيات مديره خيريه ديابت اصفهان گفت: بطور متوسط هزينه درمان ديابت براي هر نفر در ماه حدود دو ميليون ريال است كه در صورت ابتلا به عارضه هاي جانبي مانند چشمي و دياليزي اين هزينه 15 تا 20 برابر مي شود.
وي همچنين از جمله شاخص هاي ديابت بارداري را به دنيا آوردن نوزادان درشت(بالاي چهار كيلوگرم)، مرده زايي، سقط جنين و بالا بودن قند خون در بارداري هاي گذشته اعلام كرد.
حدود 400 ميليون نفر در دنيا به بيماري ديابت مبتلا هستند و پيش بيني مي شود اين رقم تا سال 2025 به 592 ميليون نفر برسد.
روز 23 آبان براي شناساندن و افزايش سطح آگاهي در زمينه بيماري ديابت به عنوان
'روز جهاني ديابت' نامگذاري شده است.
ت/6027/3011

سرخط اخبار استان‌ها