• یکشنبه / ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۳۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 95050120050
  • خبرنگار : 71542

رئیس دانشکده کشاورزی واحد علوم تحقیقات تهران:

روش های جنگل شناسی شمال کشور غلط بوده است

روش های جنگل شناسی شمال کشور غلط بوده است

رئیس دانشکده کشاورزی واحد علوم تحقیقات تهران وضعیت امروز جنگل‌ها را به بیماری تشبیه کرد که نیاز به استراحت دارد و گفت: باید بپذیریم، جنگل‌هایمان بیمار هستند. از سال 1338 طرح‌های جنگلداری را اجرا کرده‌ایم و از همان سال اشتباه داشته‌ایم و این اشتباه تنها در اجرا نبوده است بلکه تمام شیوه‌ها و روش‌های جنگل‌شناسی که برای شمال کشور در نظر داشتیم، همگی غلط بود.

به گزارش ایسنا، هادی کیادلیری در  میزگردی در رادیو گفت و گو که با موضوع طرح تنفسی یا استراحت جنگل‌ها و با حضور  حمید گشتاسب مدیر کل دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت از محیط زیست ایران و به روی آنتن رفت، اظهار کرد:  در 10 سال اخیر حدود  195 هزار هکتار آتش‌سوزی در جنگل‌ها رخ داده است.
وی افزود: بر اساس آمارهایی که اسناد آن موجود است، 42 درصد جنگل‌های شمال کشور رو به نابودی،  55 درصد جنگل‌های شمال کشور رو به فرسایش است. 80 درصد جنگل‌های شمال کشور مشکل دام دارند که 50 درصد نیز مشکل چرای شدید را دارند. موجودی جنگل‌های شمال کشور به کمتر از نصف رسیده است. در 50 سال اخیر هر سال با حدود 3000 هکتار کاهش جنگل مواجه بوده‌ایم.

وی با اشاره به کاهش تنوع زیستی و پایداری جنگل، عنوان کرد: پوشش حدود 40 درصد جنگل به کمتر از 50 درصد رسیده است. در واقع داریم درباره یک درصد خاک کشور صحبت می‌کنیم. هر درختی که قطع کنیم، یک گام به سمت بیابان‌زایی حرکت می‌کنیم در حالی که گونه‌های ما در ایران در دنیا بی نظیر است از شمشادهایی که نزدیک به 40 میلیون اصله از آن خشک شده است، دارویی تهیه می‌کنند تا با آن ایدز و سرطان را درمان کنند.


در ادامه حمید گشتاسب مدیر کل دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به استراحت جنگل‌ها بیان کرد: طرح این موضوع بیشتر با این هدف بوده است که فرصتی به نظام جنگلداری کشور بدهیم. همانطور که اشاره شد علم جنگل‌داری کشور با وجود بیش از 70 سال سابقه، امروز به یک مرزی رسیده است که باید در آن تحولی رخ دهد و مواردی متناسب با شرایط خاص جنگل‌های ایران اجرا شود.

وی ایران را جزو کشورهایی با پوشش کم در دنیا دانست و عنوان کرد: امروز می‌خواهیم درباره جنگلی صحبت کنیم که تنها یک درصد از خاک کشور را در بر گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha