۲۲ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۰۵
کد خبر: 82728756
T T
۰ نفر
مقام وزارت جهاد كشاورزی: صادركنندگان سیب مشوق صادراتی دریافت می كنند

تهران- ایرنا- معاون امور بازرگانی و صنایع وزارت جهاد كشاورزی با بیان اینكه وضعیت تولید سیب درختی امسال مناسب بوده گفت: برای حمایت از صادرات سیب درختی، به آنها مشوق های صادراتی و به واردكنندگان موز نیز تسهیلات اعطا می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی اكبر مهرفرد» روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه بین المللی و تخصصی محصولات پروتئینی و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاه بین المللی، افزود: سازمان مركزی تعاونی روستایی از یك ماه گذشته خرید تضمینی سیب درختی درجه سه را برای حمایت از تولیدكنندگان این محصول آغاز كرده است به طوری كه قیمت هر كیلو سیب خریداری شده بین 350 تا 360 تومان است.
وی درباره پرسش مطرح شده مبنی بر نوسان تولید سیب درختی نیز گفت: سال گذشته سال كم محصولی برای تولید سیب درختی بود به همین دلیل در چند ماهه نخست امسال سیبی برای صادرات نداشتیم اما پس از برداشت خوب امسال، صادرات سیب به كشورهای هدف انجام می شود.

** رد واردات كیوی از نیوزلند
معاون امور بازرگانی و صنایع كشاورزی درباره واردات میوه به كشور نیز گفت: به دلیل سیاست ممنوعیت واردات میوه و حمایت از تولید داخلی، امسال تاكنون واردات میوه به جز موز، آناناس، نارگیل و انبه نداشته ایم و كیوی نیز وارد نكرده ایم.
وی اضافه كرد: چندی پیش تعاونی های گیلان و مازندران توافق نامه ای با یك شركت نیوزلندی برای توسعه بازار كیوی منعقد كردند اما تاكنون وارداتی درخصوص این محصول صورت نگرفته است.

** برنامه بسته بندی میوه و سبزی برای كاهش ضایعات
مهرفرد درباره صادرات فله ای محصولات كشاورزی و اصلاح این موضوع در صنایع تبدیلی نیز گفت: بسته بندی یكی از بحث های مهمی است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینكه یكی از مشكلات كنونی ما بسته بندی میوه و سبزیجات است، افزود: تلاش داریم تا بتوانیم آنها را به شكل مناسب عرضه كنیم تا میزان ضایعات كاهش یابد.

** قاچاق برنج از مبادی غیررسمی كنترل شد
وی درباره واردات برنج نیز گفت: با اقدامات انجام شده واردات برنج از مبادی غیررسمی كاهش یافته است.
به گفته وی، اكنون در فصل ممنوعیت واردات برنج به سر می بریم و بازار را از نظر واردات، قیمت و حمایت از تولید داخلی كنترل و پایش می كنیم.
این مقام مسئول در وزارت جهاد كشاورزی با تاكید بر اینكه در اختلاط برنج داخلی و خارجی توسط افراد سودجو آسیب پذیری های زیادی داریم اضافه كرد: چنین اقدامات سودجوینه ای ضربه به تولید داخل است.
وی افزود: اطلاع دقیقی از قاچاق برنج نداریم و باید این آمار از ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز استخراج شود.
دومین دوره نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی حلال (میتكس 2017) امروز(دوشنبه) با حضور 99 غرفه‌گذار ایرانی و 15 كشور جهان در فضایی به وسعت بیش از 6200 متر مربع در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به كار كرد.
در این نمایشگاه علاوه بر شركت‌كنندگان داخلی نمایندگانی از كشورهای اسپانیا، استرالیا، آلمان، امارات متحده عربی، اوكراین، برزیل، مغولستان، چین، لیتوانی، ایتالیا، دانمارك، هلند، انگلستان‌، بلژیك و سوئیس حاضرند.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**٩١٨٦ *9132 ** 2023
گزارش: هما همت خواه* انتشار: لطیف نكوئی

سرخط اخبار اقتصاد