بندرعباس
تولید سالانه پنج هزار تن گوشت شتر در کشور
معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی در دومین کنگره ملی شتر گفت: سالانه 5 هزار تن گوشت شتر در کشور تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، حسن رکنی افزود: تولید شیر شتر در کشور 17 تا 18 هزارتن در سال است که بخش زیادی از آن به صورت خود مصرفی استفاده می شود که می توان میزان فروش تجاری آنرا افزایش داد. وی با اشاره به اینکه شتر یکی از محصولات مهم صادراتی است گفت: با این وجود امسال تنها نزدیک به 300 نفر شتر صادرشده است.
معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران زیستگاه بیش از 160 هزار شتر است که کار شناسایی و شناسنامه دارد کردن آنها آغاز شده و اکنون 10 هزار و 700 شتر شناسنامه دار داریم.
وی افزود: ضریب خود اتکایی کشور در محصولات اصلی کشاورزی در سه ساله گذشته از 55 درصد به 85 درصد افزایش یافته است.
حسن رکنی افزود: امسال از 11 میلیون تن تولید دام و طیور در سال 92 به 13 میلیون تن در کشور رسیده ایم .
وی گفت: سالانه بیش از 9 میلیون تن شیر در کشور تولید می شود که علاوه بر تامین نیاز داخل کشور، مازاد آن صادر می شود.
معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور 2 برابر سرانه جهانی افزود: در کشور سالانه 2 میلیون 100 هزار تن گوشت مرغ تولید می شود.
معاون بهبود تولیدهای دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه بیش از 300 هزار تن مرغ و تخم مرغ از کشور صادرات می شود.
حسن رکنی با اشاره به نیاز کشور برای واردات گوشت قرمز افزود: نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز 920 هزار تن است که 820هزار تن آن در داخل کشور تامین می شود.
در این کنگره موضوع شتر داری نوین، تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد شتر، فرآورده های شتر و استفاده از آنها در علوم مختلف، تحقیقات علوم پایه و علوم پزشکی بهداشت، پیشگیری و بیماری های شتر بررسی می شود