۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۲۰
کد خبر: 82512248
T T
۰ نفر
واردات كالاهای اساسی در سال 95 كاهش یافت/ رد شایعه افزایش قیمت نان

تهران- ایرنا- رئیس سازمان توسعه تجارت در پاسخ به پرسش ایرنا با اشاره به اینكه واردات كالاهای اساسی پارسال كاهش یافت، گفت: 2 پروژه تقویت صادرات و هدفمند كردن واردات برای تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی در سازمان توسعه تجارت تعریف شده بود كه در هر 2 عرصه توفیقاتی حاصل شد.

«مجتبی خسروتاج» امروز (دوشنبه) در پایان نشست خبری در پاسخ به ایرنا درباره اجرایی شدن برنامه های اقتصاد مقاومتی این سازمان تاكید كرد: با ابلاغ برنامه های اقتصاد مقاومتی، سعی شد تا با كنترل واردات و ارائه سیاست های مناسب تجاری از تولید داخلی حمایت شود.
این مقام مسئول با مقایسه واردات برخی كالاهای اساسی در دو سال 1391 و 1395 ، خاطرنشان كرد: در سال 1391 بیش از یك میلیون و 600 هزارتن روغن خام نباتی به ارزش 2 میلیارد دلار وارد كشور شد، در حالی كه این ارقام در سال 1395 به ترتیب به بیش از یك میلیون تن و 876 میلیون دلار كاهش یافت.
وی درباره واردات شكر گفت: در محصول شكر درسال 1391 به میزان یك میلیون و 680 هزار تن به ارزش بیش از یك میلیارد دلار واردات داشتیم، در حالی كه این ارقام در سال 1395 به ترتیب به بیش از 666 هزار تن و به ارزش 319 میلیون دلار كاهش یافت.
خسروتاج ادامه داد: میزان و ارزش واردات برنج در سال 1391 به ترتیب یك میلیون و 280 هزار تن به ارزش یك میلیارد و 300 میلیون دلار بود كه این رقم در سال گذشته به 828 هزار تن و ارزش 681 میلیون دلار تقلیل یافت.
وی با اشاره به محصول گندم، تصریح كرد: در حالی كه كشور در سال 1391 به میزان 6 میلیون و 700 هزارتن گندم به ارزش 2 میلیارد و 580 میلیون دلار وارد كرد ، این رقم در سال گذشته به یك میلیون و 440 هزار تن و به ارزش 367 میلیون دلار كاهش یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: در گوشت قرمز نیز واردات 117 هزار تنی به ارزش بیش از 644 میلیون دلاری در سال 1391 به 93 هزار تن و به ارزش 384 میلیون دلار درسال گذشته كاهش یافت.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به سیاست های تجاری صورت گرفته در حمایت از تولید داخلی و اشتغال در سال 1395 از تعیین حقوق گمركی واردات كالا به كشور (تعرفه)، اجازه واردات برخی كالاها صرفا از طریق نمایندگی رسمی، اجازه واردات صرفا در صورت مشاركت و سرمایه گذاری مشترك با طرف های ایرانی و در بعضی از اقلام سرمایه ای، ممنوعیت خرید كالاهای خارجی مشابه تولیدات داخلی برای دستگاه های دولتی، اختصاص نرخ ارز گران قیمت (ارز آزاد) برای واردات بخشی از كالاهایی كه تولید مشابه داخلی ندارند و اخذ مجوز واردات برای بعضی از كالاها (بطور عمده محصولات كشاورزی) یاد كرد.

** ارزش 12 میلیارد دلاری قاچاق در سال 95
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا درباره ادعای برخی نامزدهای انتخاباتی بر 25 میلیارد دلار قاچاق كالا در دولت یازدهم ، تصریح كرد: آمارها حاكی از كاهش قاچاق به 12 میلیارد دلار در سال گذشته است كه از رقم 25 میلیارد دلاری سال های گذشته فاصله گرفته است.
خسروتاج خاطرنشان كرد: آمار دقیق واردات كالای قاچاق و اقلام مربوطه به زودی از طریق ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اعلام خواهد شد. در مبارزه با قاچاق، باید رویكرد كشور افزایش هزینه قاچاق از طریق اعمال كنترل و نظارت در گمركات رسمی، بنادر و مرزها باشد.
این مقام مسئول با اشاره به بالا بودن هزینه های تولید كالا در داخل، تصریح كرد: باید سیاست های تجاری، پولی، مالی و بانكی كشور تقویت كننده تولید داخل باشد؛ در حالی كه افزایش تعرفه كالاها افزایش قاچاق را به دنبال خواهد داشت.

** نه، به احیای وزارت بازرگانی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین هرگونه شایعه احیای وزارت بازرگانی سابق را رد و تاكید كرد: بخش های صنعت و تجارت در بسیاری كشورها یكپارچه شده و هیچ برنامه ای برای احیای وزارت بازرگانی وجود ندارد.

** ثبات قیمت نان در سال جاری
وی با رد هرگونه شایعه افزایش قیمت نان در سال 96، تصریح كرد: هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان گرفته نشده و آرد كماكان با قیمت یارانه ای در اختیار نانوایان قرار خواهد گرفت.
خسروتاج خاطرنشان كرد: گندم جزو كالاهای اساسی در ایران طبقه بندی می شود كه دولت با خرید تضمینی آن، ضمن سودآور كردن تولید به جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها می پردازد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام** 3065 **1561**خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشاردهنده: مژگان توانا

سرخط اخبار اقتصاد