۲۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۲۳
کد خبر: 82695391
T T
۰ نفر
تغذيه نامناسب از مهم ترين عوامل ابتلا به بيماري هاي غيرواگير است

ايلام - ايرنا - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: با توجه به شيوع بيماري هاي غير واگير ناشي از مصرف بي رويه مواد غذايي نامناسب، تغذيه غلط و عدم تحرك، اصلاح الگوي تغذيه جهت حفظ و ارتقاء سلامت جامعه موضوعي مهم و اساسي است.

دكتر مهتاب شاماري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا و به مناسبت آغاز هفته غذا با بيان اينكه بيماري هاي غير واگير مهمترين علت مرگ و مير در كشور بشمار مي روند، اظهار كرد: 76 درصد بيماري هاي در ايران غير واگير است كه از مهمترين عوامل خطر بيماري هاي غير واگير را مي توان تغذيه نامناسب، مصرف بي رويه قند، نمك و چربي ذكر كرد.
وي افزود: شيوع چاقي، ديابت و بيماري هاي قلبي و عروقي در جامعه امروزي و بروز بيماري هاي ناشي از سوء تغذيه و كمبود ريز مغذي هاي دريافتي، كاهش تحرك و ورزش سلامت عمومي را دچار آسيب كرده بنابراين برنامه هاي سازمان غذا و دارو در خصوص اصلاح الگوي مصرف از اهميت ويژه برخوردار است.
شاماري يادآور شد: پيروي از يك الگوي غذايي صحيح در طول زندگي از كودكي تا بزرگسالي راهكاري ساده و موثر در حفظ سلامت و پيشگيري از بروز بيماري ها است كه با آموزش و فرهنگ سازي صحيح در بين اقشار جامعه بايد آنرا محقق كرد.
وي گفت: سازمان غذا و دارو همزمان با فرهنگ سازي تغذيه صحيح اطلاع رساني و آموزش كاهش ميزان نمك ، روغن و شكر در محصولات غذايي و آشاميدني توليد كشور را در سال هاي اخير شروع كرده است و واحدهاي توليدي در تهيه محصولات خود بايد ميزان نمك ، شكر و روغن را طبق استانداردهاي تعريف شده كاهش دهند.
وي افزود: در سال هاي اخير نشانگرهاي رنگي تغذيه اي به عنوان يك راهنما بر روي محصولات غذايي و آشاميدني قرار گرفته تا مصرف كنندگان از ميزان قند، چربي، اسيدهاي چرب ترانس و نمك به كار رفته در آن محصول آگاه شده و كالايي كه داراي كمترين قند، اسيدهاي چرب ترانس، چربي و نمك باشد را انتخاب كنند.
شاماري يكي از برنامه سازمان غذا و دارو در هفته غذا را معرفي برچسب اصالت و سلامت كالا ذكر كرد و توضيح داد: درج برچسب اصالت بر روي محصولات غذايي، آشاميدني، آرايشي، بهداشتي، دارويي و تجهيزات پزشكي وارداتي نشان از تاييد سلامت آنهاست و اين برچسب حاوي كد و شماره مجوز بهداشتي ورود به كشور بوده كه استعلام صحت برچسب از طريق ارسال پيامك، اينترنت و نرم افزار تلفن همراه امكان پذير است.
وي يادآور شد: برنامه مبارزه با قاچاق كالاهاي سلامت محور از برنامه هاي روتين اما داراي اولويت و ويژه سازمان غذا و دارو است كه مطابق با نقشه جامع سلامت و سند چشم انداز نظام سلامت كشور و سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در حوزه سلامت يكي از مهمترين ماموريت هاي سازمان غذا و دارو و معاونت هاي غذا و دارو كشور بشمار مي رود .
به گفته شاماري برنامه ديگر سازمان غذا و دارو در اين هفته معرفي و ترويج نشان ايمني و سلامت است كه اين نشان به فرآورده هاي غذايي و آشاميدني ايمن و سالم كه الگوي سلامت و ايمني را رعايت كرده باشند و داراي يك يا چند خاصيت تغذيه اي مناسب و سلامت بخش مانند غني شدن با املاح و ويتامين ها هستند اعطاء مي شود.
وي اظهار كرد: همچنين نداشتن مواد افزودني شيميايي، به حداقل رساندن ميزان كالري فرآورده از طريق كاهش ميزان قند و كربوهيدرات ها، به حداقل رساندن نمك، چربي ها و عوامل خطرزا، استفاده از مواد افزودني و طبيعي در فرآورده ها، عاري بودن از سموم قارچي، ميكروبي و باقي مانده سموم و توليد بهداشتي و صنعتي فرآورده ها سنتي از معيارهاي اعطاي نشان ايمني است.
وي در پايان يادآور شد: بايد توجه داشت كه كاهش مصرف نمك، چربي، شكر تنها به بزرگسالان معطوف نمي شود بلكه با توجه به اين امر كه ذائقه هر فرد از دوران كودكي شكل مي گيرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازي سالم در كودكان از اهميت بسزايي برخوردار است.
به گزارش ايرنا، سازمان خوار و بار جهاني ( فائو) هر ساله 16 اكتبر برابر با 24 مهرماه مقارن با سالروز تاسيس آن سازمان را به عنوان روز جهاني غذا اعلام كرده و شعار امسال اين روز تغيير آينده مهاجرت ، سرمايه گذاري در امنيت غذايي و توسعه روستايي انتخاب شده است و تغيير و اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقاء سلامت نيز شعار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي انتخاب شده است.
خبرنگار: زهرا موسوي ** انتشار دهنده: حسن كهزاديان
7172/6119

سرخط اخبار استان‌ها