۷ بهمن ۱۳۹۵، ۱۷:۰۸
کد خبر: 82403059
T T
۰ نفر
تعرفه واردات نهاده هاي كشاورزي معادل كالاهاي لوكس است

تهران - ايرنا - عضو هيات مديره انجمن كود و سم كشور گفت: كشاورزان ما مواد اوليه و نهاده هاي كشاورزي را معادل كالاهاي لوكس و تزئيني و با ارز آزاد تامين مي كنند كه به نفع بخش توليد نيست.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، محمدرضا شريفي روز پنجشنبه در هشتمين همايش بين المللي نهاده هاي كشاورزي كه با هدف توليد معيشتي و اقتصاد پايدار در مركز همايش هاي صدا و سيما برگزار شد به كاهش تعرفه سموم كم خطر تاكيد كرد.
وي افزود: در حالي كه ما محصولات نهايي ديگر صنايع را از همه جاي دنيا با ارز مبادله اي وارد مي كنيم اما نهاده هاي كشاورزي با ارز آزاد در اختيار كشاورزان قرار مي گيرد كه اين ، يعني كشاورزان ما در يك ميدان نابرابر با چالش جدي مواجه اند.
شريفي اظهاركرد: متاسفانه با وجود اين كه رئيس جمهوري دستور كاهش تعرفه نهاده هاي كشاورزي را صادر كرده اند اما نه تنها اين عوارض كاهش نيافته است كه شرايط به شكل قبلي است.
وي اضافه كرد: به جز چند شرايط جزئي، بخش زيادي از سموم ما به بهانه پرخطر بودن با ارز آزاد وارد مي شود وارز مبادله اي آنان حذف شده است.
عضو انجمن توليد كنندگان بذر درباره آمادگي بخش خصوصي در تامين و توزيع كود و سم گفت: تجربه ثابت كرده كه بخش خصوصي در تمامي موارد موفق بوده و نتايج خوب و پرثمري را براي دولت و كشور به همرده داشته است.
شريفي ادامه داد: تنها موضوعي كه الان مطرح است بخشي از كودهاي دولتي به بهانه سوبسيد(يارانه) است كه خيلي به دست كشاورزان و بخش كشاورزي ما نمي رسد.
شريفي با بيان اين كه من يك فعال در بخش تجارت و كشاورزي هستم، اظهاركرد: اگر شما ميزان واردات كودهاي سوبسيدي به اراضي و باغات را تقسيم كنيد مقدارش آنقدر ناچيز است كه هيچ تاثيري در روند قيمت و محاسبات تمام شده كشاورزان نخواهد داشت.
وي اضافه كرد: براين باورم كه دولت مردان يا بايد سوبسيد را حذف كنند و يا اين كه سوبسيد را به اشكال و روش هاي ديگر ارايه دهند و يا اگر اين كار ممكن نيست سوبسيد در اختيار بخش خصوصي قرار دهند تا كالاها با قيمت ارازن تر در اختيار كشاورزان قرار گيرد.
وي ادامه داد: بخش خصوصي آمادگي دارد تامين نهاده هاي كشاورزي را برعهده بگيرد زيرا نه تنها اين كار هيچ ثمري براي كشور ندارد كه هزينه هاي زيادي را به دولت تحميل مي كند درحالي كه دولت به راحتي مي تواند با برون سپاري برخي به مسئوليت هاي خود به بخش خصوصي فعاليت هاي نظارتي خود را تشديد كند.
شريفي از دولت خواست به بخش خصوصي امكان فعاليت داده شود تا آنها با جديت بيشتري به كارشان ادامه دهند.
دبير همايش نهاده هاي كشاورزي درباره سموم گفت: تامين سم كشور به طور كامل توسط بخش خصوصي انجام مي شود اما اگر سموم با كيفيت وارد يا ثبت نمي شود به دليل بوروكراسي ها و پايين بودن توان مالي واقتصادي كشاورزان است كه به نظر مي رسد دولت بايد در اين زمينه ورود كند.
وي با بيان اين كه در تمامي كشورهاي دنيا كشاورزي و كشاورزان مورد حمايت دولت ها قرار مي گيرند، گفت: بخشي از درآمد آنان از مسير سوبسيد تامين مي شود در حالي كه نه تنها به كشاورزان ما در اين بخش كم توجهي مي شود كه بايد كشاورزان پيشگام ما نيز مورد حمايت قرار بگيرند.
به گزارش ايرنا، هشتمين همايش ساليانه نهاده هاي كشاورزي آرمان سبز با حضور بيش از 55 شركت خارجي از كانادا، فرانسه، فنلاند، كره جنوبي و مجارستان با هدف بومي سازي فناوري هاي روز دنيا در زمينه توليد نهاده ها و ماشين هاي كشاورزي در مركز همايش هاي صدا و سيما برگزار شد.
اقتصام**9186**1776
خبرنگار: هما همت خواه**انتشاردهنده: ليلا خطيب زاده
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد