۱۴ مرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۴۲
کد خبر: 82621848
T T
۰ نفر
بررسي هاي علمي پشتوانه ارگانيك بودن انگور سياه كردستان مي شود

سنندج- ايرنا- معاون مديريت توسعه بازرگاني جهاد كشاورزي كردستان گفت: بزودي آزمايش ها و نمونه برداري هاي لازم براي تاييد ارگانيك بودن انگور سياه (رشه) كردستان از سوي سازمان هاي ذيربط آغاز مي شود.

به گزارش ايرنا، محمد سهراب كاكياني روز شنبه در دومين كارگروه كارشناسي تنظيم بازار استان با موضوع انگور ديم و فرايند صدور گواهي سلامت در سنندج، با بيان اينكه از هفته آينده نمونه برداري و آزمايش بر روي محصول انگور ديم در استان كردستان آغاز مي شود افزود: شهرستان مريوان و سروآباد به عنوان شهرستان هاي هدف نمونه گيري انتخاب مي شوند.
وي اظهار كرد: جهاد كشاورزي كردستان با همكاري حفظ نباتات، دانشگاه علوم پزشكي و اداره كل استاندارد موظف است اقدامات براي آزمايش و نمونه گيري لازم در زمينه ارگانيك بودن محصول انگور ديم استان را بعمل آورد.
وي صدور برند و مستند سازي اين محصول ارگانيك استان را زمانبر دانست و ادامه داد: در كوتاه ترين زمان بايد اكيپي متشكل از دانشگاه علوم پزشكي، اداره كل استاندار و جهاد كشاورزي براي نمونه برداري و آزمايش مزارع انگور و محصول ارگانيكي انگور استان تشكيل شود.
كاكياني سطح زير كشت انگور ديم استان را در سال گذشته 9 هزار و 136 هكتار عنوان كرد و گفت: از اين ميزان سطح زير كشت در سال گذشته حدود 43 هزار و 935 تُن انگور در استان كردستان توليد شده است.
وي اظهار كرد: با وجود اينكه كردستان از پتانسيل ها و ظرفيت هاي مناسب براي توليد انگور ديم برخوردار است اما بهره برداري مناسب در راستاي ارزش افزوده، بازاريابي مناسب و سرمايه در گردش اين محصول در استان انجام نشده است.
وي با اشاره به اينكه بيش از 50 درصد انگور استان كردستان ارگانيك است و در توليد آن از هيچگونه كود و سمي استفاده نمي شود گفت: از ابتداي توليد تا زمان عرضه محصول شرايطي براي صدور گواهي ارگانيك لازم است.
وي خواستار مشخص شدن تراكم توليد انگور ديم در شهرستان ها شد و افزود: اين احتمال وجود دارد مناطقي كه دورتر است توليدات آن 100 درصد ارگانيك باشد و در همين راستا براي جلوگيري از هدر رفت اين محصول كارشناسان بايد محصول كاملا ارگانيك را براي صدور گواهي انتخاب كنند.
وي با اشاره به اينكه جمع آوري انگور ديم استان به صورت سنتي با ريزش فراوان همراه است اظهار كرد: اقدامات بنيادي در زمينه محصولات باغي و فراهم كردن زمينه سرمايه در گردش مي تواند به جمع آوري مناسب محصول كمك كند.
وي وجود صنايع تبديلي و تكميلي مناسب براي بسته بندي و فرآوري انگور ديم كردستان را ضروري برشمرد و گفت: تا زماني كه صنايع تبديلي در كنار اين محصول نباشد از اين محصول ارزش افزوده اي حاصل نخواهد شد.
وي با بيان اينكه انگور سياه (رشه) كردستان محصولي سالم و كاملا ارگانيك است و سرشار از آنتي اكسيدان و حاوي ويتامين E و C است افزود: سالم بودن اين محصول ارگانيك از سوي دانشگاه علوم پزشكي و اداره كل استاندارد تاييد شود.
مدير نظارت بر مواد غذايي بهداشتي علوم پزشكي نيز در اين جلسه گفت: آزمايشگاه مواد غذايي اين دانشگاه در زمينه سلامت مواد غذايي و محصولات كشاورزي آزمايش هاي ويژه اي انجام مي دهد و محصولات كشاورزي را از نظر شاخص هاي سموم و فلزات سنگين مورد پايش قرار مي دهد و در نهايت گواهي سلامت محصولات كشاورزي را صادر مي كند.
شهاب قصري افزود: در راستاي صدور گواهي محصولات ارگانيك بايد نظارت كاملي بر محصولات كشاورزي اعمال شود.
صدور گواهي سلامت محصولات و اخذ نشان و پروانه استاندارد نيازمند آزمايش و نمونه برداري سه ساله است در غير اين صورت برند جهاني محصولات ارگانيكي صادر نخواهد شد.
شهرستان هاي كامياران، مريوان، سروآباد و بانه از توليدكنندگان انگور رشه در استان كردستان است و سالانه 44 هزار تن انگور ديم در استان كردستان توليد مي شود.
كردستان با داشتن بيش از يك ميليون و 110 هزار هكتار زمين قابل كشت مرغوب و مستعد يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي است؛ به طوري كه باغداران استان با توليد سالانه بيش از 45 هزار تُن انگور ديم رتبه دوم كشوري را به خود اختصاص داده اند و سيب، گلابي، زردآلو، هلو، شليل، بادام، گيلاس، آلبالو، آلو و گردو از ديگر محصولات باغي كردستان است.
استان كردستان يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي بويژه گندم در غرب كشور به شمار مي رود و جايگاه سوم كشوري در توليد اين محصول را به خود اختصاص داده است.
همچنين رتبه اول توليد توت فرنگي با توليد بيش از 40 هزار تُن به كردستان تعلق دارد.
ميانگين سالانه بارش باران در استان كردستان بيش از 540 ميليمتر بوده كه اين مقدار 2 برابر ميانگين كشور است..
7352/6108
**خبرنگار: شيوا اردلان منش/**انتشار دهنده: اميد بهمني

سرخط اخبار استان‌ها