۲۶ آذر ۱۳۹۴، ۱۸:۲۳
کد خبر: 81882846
T T
۰ نفر
چاقي كودكان مشكل جدي قرن 21 است

شاهرود- ايرنا- عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شاهرود، با بيان اينكه 42 ميليون نفر كودك زير پنج سال دنيا در سال 2013 مبتلا به اضافه وزن بودند، گفت: اضافه وزن در كودكان سبب چاقي آن ها در بزرگسالي است لذا وضعيت چاقي در كودكان مشكل جدي قرن 21 است.

به گزارش ايرنا، دكتر محمد حسن اماميان شامگاه پنج شنبه در آيين اختتاميه ششمين كنگره سالانه پژوهشي دانشجويان علوم پزشكي شمال كشور كه به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي شاهرود برگزار شد، بيماري هاي قلبي- عروقي، ديابت و انواع سرطان ها را از جمله مشكلات مرتبط با چاقي خواند.
وي افزود: بايد از دوران كودكي افراد براي رفع اين معضلات برنامه ريزي جدي انجام شود تا از ميزان اين بيماري در آينده كاسته شود.
وي با اشاره به آخرين آمار منتشر شده از سوي سازمان جهاني بهداشت(WHO) در سال 2014 اظهار داشت: 65 درصد جمعيت دنيا در كشورهايي زندگي مي كنند كه در آن ها چاقي بيش از سو ءتغذيه جان انسان ها را مي گيرد و اين امر كشورهاي با درآمد بالا و همچنين متوسط را شامل مي شود.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي شاهرود، با بيان اينكه چاقي و اضافه وزن از هفت تا 41 درصد خطر ابتلا به انواع سرطان ها را افزايش مي دهد، خاطر نشان كرد: علاوه بر آن، ابتلا به بيماري هاي قلبي – عروقي و ديابت نيز به ترتيب 23 و 44 درصد افزايش مي يابد.
اماميان با بيان اين مطلب كه طبق آمار جهاني درايران چاقي در مردان بالاي 18 سال با وجود شيوع بالا هنوز به منطقه خطر نزديك نشده ، ابراز داشت: اين معضل در بانوان بالاي 18 سال كشور در محدوده قرمز يعني كشورهاي با شيوع بيش از 25 درصد است.
وي اضافه كرد: به طور كلي 39 درصد افراد بالاي 18 سال در دنيا اضافه وزن داشته و 13 درصد نيز چاق هستند.
اين پزشك متخصص اپيدميولوژي همچنين ضمن تأكيد بر لزوم مداخله جدي در جلوگيري از گسترش بيماري هاي غير واگير، خاطر نشان كرد: براي حل اين مشكل بايد تمام بخش هاي جامعه دست به دست هم دهند و در صورت نبود سياست كلي، كارهاي جسته و گريخته در داخل سازمان ها به صورت مجزا تأثير گذار نخواهد بود.
اماميان با اشاره به تحقيق صورت گرفته در سال جاري بر روي شش هزار و 500 كودك دبستاني شاهرودي اظهار داشت: طبق اين مطالعات، از كلاس اول تا ششم ابتدايي با افزايش سن درصد شيوع چاقي نيز افزايش داشته و در كل 26 درصد در شهر و 15 درصد در روستاهاي شاهرود مبتلا به اضافه وزن و چاقي هستند.
وي مصرف ميوه، سبزي، غلات، حبوبات و مغزها و همچنين فعاليت بدني مناسب را براي جلوگيري از اين مشكل بسيار مفيد دانست و افزود: علاوه بر اين كه كارخانجات صنعتي نيز مي توانند به توليد محصولات غذايي با كيفيت بيشتر توجه كنند، بايد در تبليغات مواد غذايي نيز مسئولانه عمل شود.
همچنين در مراسم اختتاميه اين كنگره دوروزه از نفرات برتر تجليل شدند.
در بخش سخن راني برتر، محمدرضا جعفر، رضا سبحاني و آرش رضايي به ترتيب از دانشگاه هاي علوم پزشكي شاهرود، تهران و گلستان حائز رتبه هاي اول تا سوم شدند.
عنوان پوستر برتر نيز به فريبا سيدي از كاشان رسيد و محمدرضا حسيني از دانشگاه علوم پزشكي مازندران داور برتر اين كنگره شد.
همچنين از دانشجويان و اساتيد برگزيده دانشگاه علوم پزشكي شاهرود در حوزه پژوهش نيز تقدير شد.
6167

سرخط اخبار استان‌ها