خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر جهاد کشاورزی در کرج:

کشت محصولات کشاورزی پر آب‌بر کاهش می‌یابد

معاون وزیر جهاد کشاورزی از برنامه‌ریزی برای کاهش سطح زیر کشت برخی محصولات کشاورزی در راستای مصرف بهینه آب خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در کرج، عباس کشاورز امروز در نهمین نمایشگاه ملی تخصصی تکنولوژی زیرساخت‌های کشاورزی گفت: در این باره، کشت برنج را در چند منطقه کشور از جمله در اصفهان تا حد قابل قبولی کاهش دادیم، به طوری که سطح زیر کشت، از 30 هزار هکتار به 4500 هکتار رسیده و در نظر داریم این عدد را به صفر رسانده و کشت‌های جایگزین را توسعه دهیم.

کشاورز درباره کاهش کشت بهاره چغندرقند افزود: امسال کشت بهاره متوقف شد و سیاست کشت پاییزه را ادامه دادیم به طوری که در سال زارعی جاری، کشت پاییزه چغندر قند در نه استان کشور مثل خراسان رضوی، فارس، گلستان و کرمانشاه انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه کشت بهاره چغندرقند کاهش چشمگیری داشت، امسال با تولید 53 تنی چغندر قند در سطح کشور، رکورد تاریخی در تولید این محصول ثبت شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: این روش کشت در این محصول را  از 2 هزار هکتار آغاز کردیم و امسال  کشت 18 هزار هکتاری را در برنامه داریم که اگر از لحاظ تکنولوژی‌های آبیاری، روزآمد شویم کشت شکر، با یک سوم میزان مصرف آب قبلی، برطرف می‌شود.

کشاورز بیان کرد: متوسط کشت گندم آبی بین سال‌های 90 تا 92 بیش از دو میلیون و 500 هزار هکتار در سال بوده است که اکنون به دو میلیون و 150 هزار هکتار کاهش یافته است، که این، نشان از  کاهش نزدیک به 500 هزار هکتاری کشت گندم آبی در سطح کشور دارد.

مقام مسئول در وزارت کشاورزی، درباره حمایت از کشاورزان کشورگفت: متاسفانه، در سال‌های 90 تا 92 واردات افسار گسیخته‌ای از محصولات کشاورزی انجام شد و سالانه 22 میلیون تن کالای کشاورزی وارد می‌شد، این میزان واردات اکنون به 14 میلیون تن رسیده است و پیش بینی می‌شود در سال جاری این عدد به کمتر از 10 میلیون تن برسد.

وی یادآور شد: آبیاری بارانی در کشور خشک و در این گرمای سوزان جایی ندارد و غیر از مناطقی که رطوبت بالای 60 درصد دارند، فقط می‌توان به آب باران برای کشت امید داشت.

معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سیستم آبیاری کشور باید، تغییرات اساسی انجام شود، از این‌رو، برنامه 10 ساله آبیاری میکرو سطحی و زیرسطحی تصویب شده است و توسعه کشت نشایی در سطح کشور دنبال می‌شود.

کشاورز تاکید کرد: باید بانک نشاء در سطح کشور ایجاد و کاشت نشاء در سطح کشور به صورت  ماشینی و صنعتی انجام شود.

کد خبر : ۴۲۰۳۲۵