۱۲ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۴۵
کد خبر: 82584501
T T
۰ نفر
رعايت الگوي تغذيه اي راهكار پيشگيري از ابتلا به بيماري سرطان

زنجان - ايرنا - مسئول كميته آموزش و پيشگيري انجمن خيريه حمايت از بيماران سرطاني مهرانه زنجان گفت: رعايت الگوي تغذيه اي راهكار پيشگيري از ابتلا به بيماري سرطان بشمار مي رود و به اين موضوع بايد توجه كرد.

مصطفي مرتضوي روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: براي پيشگيري از ابتلا به بيماري سرطان بايد در مرحله نخست تركيب غذايي مناسب بر اساس سن افراد تعريف شود چرا كه تك تك افراد متناسب با موقعيت شغلي و يا فيزيكي به ميزان مشخصي كالري، روغن و ساير مواد پروتئيني و ويتامين و غيره نياز دارند.
وي يادآوري كرد: بر اساس الگوي تغذيه اي هر چه سن بالاتر مي رود، ميزان مصرف گوشت قرمز نيز بايد كاهش يابد و اين در حالي است كه مصرف اين ماده غذايي در حد مورد نياز براي نوجوانان و جوانان مهم بوده و در واقع يكي از توصيه‌هاي متخصصان امر براي پيشگيري از ابتلا به انواع بيماري‌ها از جمله سرطان است.
مرتضوي افزود: براي پيشگيري از ابتلا ضروري است مصرف انواع خشكبار نظير توت خشك، انجير خشك، خرما، كشمش، انواع ميوه خشك، انواع مغزها و دانه‌ها (گردو، بادام، بادام زميني، فندق، بادام هندي، پسته، كنجد، مغز تخمه‌ها، نخودچي، برنج، گندم برشته شده، ذرت بوداده و كشمش ، داراي برچسب بهداشتي از وزارت بهداشت در برنامه غذايي گنجانده شود..
وي بيان كرد: مصرف شير و فرآورده‌هاي آن نظير انواع ماست، ماست‌هاي طعم‌دار، شير پاستوريزه با استرليزه به صورت بسته‌بندي تك نفره و از انواع كم چرب (2.5 درصد چربي يا كمتر) نيز مورد توجه باشد.
اين مسئول كميته آموزش و پيشگيري مهرانه انجمن خيريه حمايت از بيماران سرطاني مهرانه زنجان ادامه داد: براي مصرف شير نيز بهتر است به صورت ساده يا ساده غني شده با ويتامين D و كلسيم باشد، اما شيرهاي طعم‌دار مثل شيركاكائو يا شير قهوه را نيز مي‌توان جزو اقلام مصرف به حساب آورد.
وي اظهار كرد: مصرف انواع بيسكويت بويژه از نوع سبوس‌دار ،ريزمغذي‌ها مثل آهن، روي، ويتامين A و تهيه شده با روغن حاوي اسيد چرب با ترانس زير پنج درصد، داراي برچسب بهداشتي و از وزارت بهداشت زا ديگر اقلام مورد استفاده در اين بخش است.
مرتضوي افزود: مصرف انوع ميوه ها، نان و پنير و گردو، نان و تخم مرغ (آب پز و سفت) پنير از نوع پاستوريزه و ساده (كم چرب و كم نمك) از جمله مواردي است كه در ابتلا به سرطان نقش پيشگيرانه دارد.
مرتضوي خاطر نشان كرد :استفاده از انواع نان سبوس دار مثل سنگك، نان هاي حجيم و نيمه حجيم صنعتي از نوع سبوس دار و يا همراه با انواع مغزها (تخم آفتابگردان، كنجد و تخم كدو) و علاوه بر آن نوشيدن آب سالم، دوغ و آب ميوه تازه عاملي براي پيشگيري از ابتلا به سرطان است.
7320/8068
خبرنگار: اعظم شامي *** انتشار دهنده: اسماعيل جهانبخش

سرخط اخبار استان‌ها