«خبرجنوب» نوشت: با وجود تاکیدهای مکرر نسبت به عدم مصرف فست فودهای مضر، تعداد این مراکز همچنان به صورت قارچ گونه و به قول یکی از محققان دانشگاه علوم پزشکی، کاملاً نجومی در شیراز در حال افزایش است.

اگرچه فرهنگسازي هايي نيز در مورد زيان هاي جبران ناپذير فست فودها از سوي متوليان سلامت انجام گرفته اما به دليل استقبال عجيب مردم، تاسيس اين مراكز به يك شغل نان و آب دار تبديل شده به طوري كه گاهي بايد دقايق طولاني منتظر باشي تا بتواني يك ساندويچ ساده اما مضر را دريافت كني. در هر نقطه از شهر كه زندگي كني براي تهيه غذا از مراكز عرضه فست فود، نياز به طي كردن مسافت طولاني نداري و وضعيت طوري اسفبار شده كه در بيشتر خيابان ها، چندين مركز عرضه فست فود وجود دارد!
ریيس مركز تحقيقات تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شيراز در اين خصوص به خبرنگار «خبرجنوب» مي گويد: فست فودفروشي ها در فارس و به خصوص شيراز به صورت بي رويه و بدون حد و مرز رشد كرده و انگار استاندارد و ضابطه خاصي در اين مورد وجود ندارد.
دكتر باباجعفري مي افزايد: دسترسي آسان به اين مراكز در استفاده بيشتر از فست فودها تاثير به سزايي دارد و بايد فكري به حال آن كرد تا سلامت مردم و به ويژه فرزندانمان با وجود اين غذاهاي بي كيفيت به خطر نيفتند.
وي يادآور مي شود: ارزان تر بودن اغلب فست فودها نسبت به ساير غذاها، محدوديت هاي زماني براي تهيه غذا به دليل شاغل بودن مادر خانواده و مواردي از اين قبيل نيز در تقاضاي بالا براي فست فود، تاثير به سزايي دارد.
دكتر باباجعفري مي گويد: برخي مواقع نيز مزه فست فودها به دليل شور بودن بهتر از موادي است كه توسط مادران در منزل پخته مي شود در حالي كه رفتن ذائقه بچه ها به سمت اين غذاهاي شور و به ظاهر خوشمزه مي تواند عوارض بسيار جبران ناپذيري را براي بزرگسالان آينده به همراه داشته باشد.
ریيس انجمن تغذيه فارس مي افزايد: موادي كه در تهيه بيشتر فست فودها به كار برده مي شود از لحاظ كيفي و رعايت نكات بهداشتي، ضعيف و بسيار پایين تر از غذاهاي خانگي است و زيان هاي بسيار نگران كننده اي دارد كه والدين نيز بايد به آن ها توجه كنند.
دكتر باباجعفري يادآور مي شود: اگرچه آمار دقيقي از مراكز قارچ گونه عرضه فست فود كه در كوچه و خيابان هاي شيراز فعالند، نداريم اما در اين مورد نياز به ارایه آمار و ارقام نيست و تنها با مشاهده اين مراكز در گوشه گوشه خيابان ها به بالا بودن تعداد آن ها پي مي بريم.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز مي گويد: خطرناك ترين مساله در اين مورد، تغيير الگوي غذايي بچه هاي ما است كه اين زنگ خطري براي بزرگسالان آينده است و با روند موجود، درصد بالايي از آن ها با انواع و اقسام مشكلات قلبي، كليوي و ديابتي مواجه مي شوند كه علاوه بر مرگ و مير عده اي، زندگي تعداد بسياري را بي كيفيت مي كند.
دكتر بابا جعفري مي افزايد: خانواده ها بايد بچه ها را نسبت به عدم مصرف اين نوع فست فودها توجيه كنند و در مدرسه براي آن ها لقمه سالم تهيه نمايند و نسبت به عرضه مواد غذايي در بوفه هاي مدارس نيز حساس باشند.
ریيس مركز تحقيقات تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شيراز مي گويد: فست فودها روي سلامت كبد، قلب، چربي و قندخون تاثير گذاشته و با توجه به نوع غذاهاي مصرفي در استان، ابتلا به كبد چرب رو به افزايش است و در همين خصوص محققان مركز تحقيقات تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شيراز در حال انجام تحقيقات زيادي هستند تا اثر فست فودها را بر روي سلامت كبد، قلب و وضعيت چربي و قند خون بررسي كنند و در مقابل آن فست فودهاي سالم تهيه، معرفي و تاثير آن ها نیز بر روي ميزان كاهش بيماري هاي غير واگير از جمله كبد چرب بررسي شود.
دكتر بابا جعفري مي افزايد: طريقه پخت، حرارت بسيار بالا و مواد بي كيفيت فست فودها مي تواند باعث بروز سرطان شود به طوري كه مصرف بي رويه فست فودها، سرطان هاي گوارش و كبد را در استان افزايش داده است.
وي مي گويد: نان هاي سفيدي كه براي تهيه فست فودها استفاده مي شود، فرد را مستعد ابتلا به ديابت مي كند و نوشيدني هايي كه همراه آن مصرف مي شود نيز باعث بيماري هاي گوارشي و افزايش چربي و قندخون مي شود.
دكتر بابا جعفري عنوان مي كند: براي جلوگيري از رشد قارچ گونه مراكز عرضه فست فود، عوارض و ماليات اين اماكن به عنوان مواد زيان آور بايد افزايش يابد.
وي مي افزايد: اگرچه آگاهي مردم نسبت به عوارض فست فودها بالا رفته اما روند رشد اين مراكز جلوتر از فرهنگسازي هاست.
ریيس مركز تحقيقات تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شيراز، جايگزيني فست فودهاي سالم به جاي غذاهاي نا سالم مانند كشورهاي آسياي جنوب شرقي و استفاده از نان سبوس دار و غذاهاي دريايي در تهيه فست فودها را باعث افزايش سلامت مردم استان مي داند كه بايد مدنظر مسئولان قرار گيرد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 593646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =