۴ آبان ۱۳۹۵، ۱۶:۴۸
کد خبر: 82280736
T T
۰ نفر
تولید 120هزارتن برنج ازكشت دوم در استان مازندران

ساری-ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی مازندران گفت: امسال پیش بینی می شود بیش از 200هزار تن شلتوك معادل 120 هزار تن برنج از كشت دوم و رتون در استان برداشت شود.

عزیزالله شهیدی فر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال در 60 هزار هكتار از شالیزارهای استان پرورش ساقه برای برداشت برنج دونوج ( رتون) انجام شده و 35 هزار هكتار هم پس از برداشت محصول كشت اول ، دوباره نشا كاری شده است.
وی وضعیت كشت دوباره برنج و پرورش ساقه را مطلوب ارزیابی كرد و گفت : تاكنون حدود 30 درصد برداشت برنج كشت دوم استان انجام شده است.
برنج طارم محلی كشت دوم و دونوج در هفته های اخیر به بازار امده و در حال حاضر به طور متوسط حدود هركیلوگرم 98 هزار تا 100هزار ریال خرید وفروش می شود.
علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام ، تولید آن به صورت بیولوژیكی و استفاده نكردن از سموم ، برخورداری از ارزش غذایی زیاد ،كیفیت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.
معاون جهاد كشاورزی مازندران با اظهار اینكه امسال حدود 220هزار هكتار از زمین های استان درمرحله اول زیر كشت برنج رفته بود، ادامه داد: از این اراضی بیش از 950 هزارتن برنج تولید شد كه تقریبا 40 درصد تولید كشور است.
شهیدی فر با بیان اینكه اگر شرایط زمین های شالیزاری پایین دست به لحاظ غرقابی شدن مناسب شود، سطح زیر كشت دوم به روش نشاكاری مجدد و دونوج افزایش چشم گیری می یابد، اظهار داشت :با عملیاتی شدن طرح تسطیح و یكپارچه سازی اراضی و انجام زهكشی ،شرایط برای انجام بیشتر كشت دوم در زمین های مازندران فراهم می شود.
وی با اشاره به اینكه تقاضای برنج طارم محلی كشت دوم و رتون بالا است و طعم مناسب تری دارد گفت: خوشه های برنج طارم محلی كشت دوم بر خلاف كشت اول در درجه هوای مناسب 20تا 24 درجه به مرحله برداشت می رسد.
وی گفت : هر چند خطر سرمازدگی همواره كشت دوم برنج را به صورت جدی تهدید می كند، اما اگر زودتر نشاكاری كشت اول صورت بگیرد ، مشكلی بوجود نخواهد آمد.
خبرنگار: سید رضا هاشمی كرویی ** انتشاردهنده :اصغر رضاخانی
1484/ 6990/1899
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد