وقتی تبدیل خاک طلا به خشت دردسرساز شد/گرد ریزگردها بر کشاورزی اصفهان

شر به طبیعت خیانت بزرگی کرده است و با تبدیل خاک طلا به خشت به دست خود کانون های بحران را ایجاد و با حفر زمین به عمق ۳۰ متر پوشش های گیاهی را نابود نموده است که این ها تبدیل به کانون های اصلی گردوغبار شده و اگر درمانی برای آن یافت نشود تا نابودی زمین های کشاورزی نیز پیش می‎رود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گرد و غبار، طوفان و ریزگرد واژه‎هایی که در آستانه پاییز کم کم به سوی اصفهان می‎آیند و با آلودگی دست به دست هم داده تا نفس را برای اصفهانی‎ها تنگ‎تر کنند.

بحران ریزگردها  بر شهر اصفهان چیره شده است و گویی این قصه سر دراز است و اگر درمانی برای آن یافت نشود تا نابودی زمین های کشاورزی نیز پیش می‎رود.

اصفهان در شرایط ویژه ای به سر می‎برد و علاوه بر بحران آب اینک با بحران ریزگردها هم دست و پنجه نرم می‎کند.

استاندار اصفهان با بیان اینکه، مجموعه ای از معضلات آلودگی هوا، آب و ریزگردها عمده مشکلات زیست محیطی استان اصفهان به شمار می روند، گفت: علیرغم اینکه معضلات مربوط به ریزگردها در استان سالانه تشدید می شوند، اما متاسفانه مقابله با ریزگردها هنوز به عزم عمومی نرسیده و به مطالبه ی اصلی تبدیل نشده است؛ این موضوع در حالی است که چون کمبود آب به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، در همه جا به آن پرداخته می شود.

وی با بیان اینکه مسائل زیست محیطی استان از آنچه که فکر می شود عمیق تر است، ادامه می دهد: کارگروه مربوط به ریزگردها قبل از ابلاغ کشوری در استان دایر گردیده است.

وقتی تبدیل خاک طلا به خشت دردسرساز شد

مدیر ارشد استان اصفهان می افزاید: متاسفانه بشر به طبیعت خیانت بزرگی کرده است و با تبدیل خاک طلا به خشت به دست خود کانون های بحران را ایجاد و با حفر زمین به عمق ۳۰ متر پوشش های گیاهی را نابود نموده است که این ها تبدیل به کانون های اصلی گردوغبار شده اند.

وی با بیان اینکه برخی از سودجویان در کنار جاده ها اقدام به برداشت خاک نموده اند، می گوید: با این اقدام های غیر معقولانه دور از انتظار نیست که در چند سال آینده اصفهان به اهواز دوم تبدیل شود چرا که در آینده امکان مقابله وجود نخواهد داشت.

زرگرپور با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم بحران بر استان اصفهان غلبه کند، ادامه می دهد: مدیریت ارشد استان آماده است برای ایجاد و استفاده از ظرفیت های موجود تامین اعتبار نماید.

استاندار اصفهان می افزاید: برای مقابله با ریزگردها همه  مدیران باید مدیریت جهادی داشته باشند و مردم و همه تشکل های مردم نهاد باید به صورت جدی حضور داشته باشند وخیرین نیز باید به این عرصه ورود پیدا کنند، زیرا این کار شاید از ساخت بسیاری از مراکز دیگر واجب تر و ضروری تر باشد.

خشکی تالاب گاوخونی نیز یکی دیگر از عوامل بروز ریزگردها است که متأسفانه با عدم تحقق وعده‎ها در خصوص جریان دوباره آن به امری عادی مبدل شده است.

مدیرکل اداره حفاظت از محیط زیست استان اصفهان نیز در این ارتباط گفت: همه باید دور یک میز بنشینند و برای احیای تالاب گاوخونی راهکارهای عملی ارائه کنند تا این مشکل حل شود.

حمید ظهرابی اظهار کرد: آیا زمانی که رشد صنعت، کشاورزی و تمرکز فعالیت‌های انسانی فراتر از حد زاینده رود بود کسی سراغی از محیط زیست می‌گرفت و آیا کسی محیط زیست را مسئول می‌دانست.

وی افزود: آیا محیط زیست توسعه فراتر از ظرفیت اکولوژیک را رقم زد؟ خیر برعکس هرگاه محیط زیست جلوی بهره برداری‌های بدون مجوز ایستاد، نامی بر آن گذاشتند و متوقفش کردند یا جسارتش را کاهش دادند.

مدیرکل محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: در حال حاضر رشدهای نامتوازن رخ داده و گریبان مردم و دولتمردان را گرفته است و حالا همه محیط زیست را می‌شناسند و از آن به عنوان متولی یاد می‌کنند.

ظهرابی با اشاره به طرح‌هایی که از سال 2005 میلادی برای احیای تالاب‌ها اجرایی شد و ایران نیز در آن‌ها شرکت داشته است، اظهار کرد: متاسفانه اصفهان در آن سال‌ها در انجام تدوین برنامه‌های جامع شرکت نکرده بود و روشن نشد که چرا چنین مهمی رخ نداد، اما طراحی برنامه مدیریتی زیست بومی تالاب گاوخونی تهیه شد و در نیمه‌های سال 94 همه ذی نفعان در تهیه برنامه برای احیای تالاب شرکت کردند و تدوین همزمان، بهره‌برداری و حفاظت از زاینده رود در دستور کار قرار گرفت.

وی تاکید کرد: همه باید دور یک میز بنشینند از جمله استانداری، محیط زیست، آب منطقه‌ای، آبفا، اتاق بازرگانی، صنعتگران، کشاورزان و راهکارهای عملی را ارائه کنند تا این مشکل حل و برنامه‌ای برای آن در نظر گرفته شود.

مدیرکل محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه سه کارگاه تاکنون برای این برنامه برگزار شده است، ادامه داد: پس از اتمام مرحله نهایی در چهارمین کارگاه تدوین برنامه جامع مدیریت زیست بومی تالاب بین‌المللی گاوخونی که با حضور نمایندگان مردمی و دولتی در استان‌های چهارمحال و بختیاری و اصفهان تشکیل خواهد شد؛ مراحل تصویب استانی و کشوری این برنامه با مشارکت بخش‌های مختلف جامعه عملیاتی می‌شود.

46

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 591749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =