۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۴۴
کد خبر: 82247227
T T
۰ نفر
رئیس اتاق ایران: نباید از بازار واردات 200 میلیارد دلاری استرالیا غافل شد

تهران- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی گفت: بازار بزرگ استرالیا با واردات 200 میلیارد دلاری به ویژه در بخش های محصولات نفتی و پتروشیمی برای ایران اهمیت زیادی دارد و نباید از آن غافل شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «غلامحسین شافعی» امروز(چهارشنبه) در همایش تجاری ایران و استرالیا در محل اتاق ایران افزود: ایران سطح روابط تجاری خود با استرالیا را در سطح 10 میلیارد دلار هدفگذاری كرده است.
وی ادامه داد: اگر در دهه گذشته تحریم ها به روابط تجاری دو كشور آسیب وارد نمی كرد، روابط تجاری یك میلیارد دلاری آن زمان امروز به 10 میلیارد دلار رسیده بود.
وی افزود: برگزاری این همایش و فراهم كردن مذاكرات رو در روی فعالان اقتصادی دو كشور، نقطه آغاز روابط دو كشور و نشان دهنده اشتیاق واقعی بازرگانان و صاحبان صنایع 2 كشور برای جبران گذشته است.
شافعی تاكید كرد: علاوه بر بخش های نفت و گاز، ایران در بخش معدن نیز از پتانسیل خوبی برخوردار است و با داشتن یك درصد جمعیت جهان، هفت درصد منابع معدنی دنیا را در اختیار دارد.
وی اضافه كرد: ایران مایل است از دانش و فناوری استرالیا برای توسعه بخش معدن و زنجیره های آن استفاده كند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و كشاورزی ایران تاكید كرد: تركیب پتانسیل های 2 كشور می تواند محرك اصلی توسعه مناسبات میان دو طرف باشد.
شافعی گفت: اكنون بیش از 15 هزار پتانسیل منابع معدنی به ارزش 770 میلیارد دلار در ایران وجود دارد كه استرالیا می تواند در آن ورود كند.
وی افزود: در فضای پساتحریم شرایط برای سرمایه گذاری در ایران هموار است و بخش های مختلف اقتصادی آماده پذیرش سرمایه گذاری مستقیم یا مشترك هستند كه از این میان می توان به صنعت نفت با 200 میلیارد دلار پروژه آماده سرمایه گذاری اشاره كرد.
شافعی همچنین با توجه به دانش بالا و تجربه موفق استرالیا در مدیریت منابع آب، همكاری این كشور با ایران در این زمینه را خواستار شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و كشاورزی ایران تاكید كرد: ایران به خوبی می تواند به عنوان یك قطب منطقه ای ایفای نقش كند. ایران نه فقط با 80 میلیون جمعیت خود بازار بزرگی است، بلكه به دلیل موقعیت جغرافیایی ممتاز، دروازه ورود به بازار كشورهای مشترك المنافع (CIS) و كشورهای افغانستان، تركیه و عراق است.
وی اضافه كرد: ایران و استرالیا اقتصادهای هجدهم و نوزدهم جهان با برخورداری از ظرفیت های فراوان منابع طبیعی و انسانی می توانند شركای تجاری مطمئن و خوبی برای یكدیگر باشند.
به گزارش ایرنا، با توجه به سفر هیات تجاری و اقتصادی استرالیا در كشورمان، صندوق ضمانت صادرات ایران و شركت ضمانت صادرات استرالیا نیز امروز برای تسهیل و توسعه روابط تجاری یادداشت تفاهم همكاری امضا كردند.
این یاداشت تفاهم را «سیدكمال سیدعلی» مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران (EGFI) و «اندرو هانتر» مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات استرالیا (EFIC ) امضا كردند.
در این یادداشت تفاهم همكاری، دو طرف در زمینه پوشش بیمه ای مشترك در كشور ثالث، همكاری اتكایی، تبادل اطلاعات اعتباری تجار دو كشور و سایر بخش های تسهیل كننده تجارت به توافق رسیدند.
استرالیا كه در گذشته با تحریم های غرب علیه ایران همراه شده بود، اكنون در دوران پسابرجام تلاش دارد حضور پررنگتری در ایران به عنوان یكی از بازارهای بزرگ خاورمیانه داشته باشد.
تجار استرالیایی كه در سال های اعمال تحریم های ظالمانه علیه ایران از سوی كشورهای غربی رقم بسیار پایین 350 میلیون دلاری را در تجارت با كشورمان تجربه كرده اند، اكنون پس از لغو تحریم ها مصمم هستند با استفاده از ظرفیت های بازار ایران با جمعیت بیش از 80 میلیون نفر، ارزش تجارت خود را افزایش دهند.
اقتصام**1063**2022** 2023** خبرنگار: رفعت كرمی مهر** انتشاردهنده: لطیف نكوئی
۰ نفر