۳۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۰۸
کد خبر: 82196871
T T
۰ نفر
پایان برداشت/تولید یك میلیون و 500هزار تن گندم در گلستان

گرگان - ایرنا - رییس سازمان جهادكشاورزی گلستان بااعلام پایان برداشت گندم در استان، گفت كه در سال زراعی جاری یك میلیون و 500هزار تن گندم از زمین های زیر كشت این محصول در اراضی دشت و كوهستانی استان برداشت شده است.

به گزارش ایرنا مختار مهاجر روز یكشنبه در مصاحبه با خبرنگاران افزود: از این مقدار یك میلیون و 358هزار تن محصول از سوی شركت غله و خدمات بازرگانی استان خرید تضمینی شده است.
به گفته وی، 100 هزار تن از گندم های برداشت شده برای بذر سال زراعی آتی و خود مصرفی نزد كشاورزان بوده و 42 هزار تن نیز به عنوان گندم بذری از سوی جهادكشاورزی خریداری شد.
مهاجر با بادآوری این كه نظارت، توزیع بذور مناسب و مدیریت در كشت، داشت و برداشت گندم با توجه به افزایش بارندگی در سال زراعی جاری در بالا بردن راندمان تولید موثر بود، گفت: افزایش بارندگی را استان در سال زراعی 74 - 75 نیز تجربه كرده، ولی در آن سال در خصوص برخی عوامل موثر درتولید همچون ضرورت مبارزه با آفات غفلت شد و تنها 300هزار تن از رقم پیش بینی شده 750 هزار تنی برداشت گندم در گلستان محقق شد.
به گفته وی در سال زراعی جاری 650 میلیمتر بارندگی در گلستان ثبت شده است كه حدود 20 درصد از میانگین سالیانه كشوری بیشتر است.
طبق گزارش ستاد برداشت محصول های پاییزه گلستان، در سال زراعی جاری 381 هزار و 946 هكتار از اراضی استان به كشت گندم اختصاص داشت كه 220 هزار و 721 هكتار آن به صورت دیم بود و برداشت محصول از خرداد ماه آغاز شد.
شورای اقتصاد امسال قیمت خرید تضمینی هر كیلوگرم گندم معمولی را 12 هزار و 705 ریال و گندم دوروم را 13 هزار و 68 ریال برای سال زراعی جاری تعیین كرده بود كه افزایش 10 درصدی نسبت به نرخ سال زراعی قبل داشت.
مهاجر در خصوص پرداخت بهای گندم به كشاورزان گلستان هم گفت: مطالبات كشاورزان استان بابت گندم تحویلی سال زراعی جاری 17 هزار میلیارد ریال است كه تاكنون متولی آن (بصورت متمركز از تهران و توسط شركت غله) 13 هزار و 960 میلیارد ریال را به حساب كشاورزان واریز كرده است.
وی گفت: سه هزار و 40 میلیارد ریال از بهای گندم تحویلی باقی مانده كشاورزان استان هم با مجوز دولت در یك الی دو ماه آتی پرداخت خواهد شد.
به گفته وی تاكنون 81 درصد بهای گندم تحویلی كشاورزان گلستان به حساب آنها واریز شده است، ولی میانگین كشوری در پرداخت بهای محصول 52 درصد می باشد.
سال زراعی گذشته شركت غله و خدمات بازرگانی گلستان مقدار 950 هزار تن گندم از كشاورزان به صورت تضمینی خرید كرده بود.

* تولید 310 هزار تن جو در گلستان
رییس جهادكشاورزی گلستان از برداشت 310 هزار تن جو نیز از كشتزارهای این استان در سال زراعی 95- 94، خبر داد و گفت: این درحالی است كه بیشترین میزان محصول جود برداشت شده در سال های گذشته در استان 160 هزار تن بوده است.
وی افزود: امسال 216هزار تن جو برداشت شده در استان به صورت تضمینی از سوی 38 مركز شركت پشتیبانی امور دام خریداری شده است.
قیمت خرید تضمینی هر كیلوگرم جو، 10هزار و 28 ریال تعیین شده است.
مهاجر همچنین تخصیص آب در بخش كشاورزی استان را به میزان 70 درصد اعلام كرد و گفت: برخی آمارها 90 درصد را اعلام می كنندكه اشتباه است.
به گفته وی از 650 هزار هكتار زمین كشاورزی موجود در استان 220 هزار هكتار آن آبی است.
وی افزود: با توجه به كمبود آب در استان و مشكل خشكسالی، نیاز است در حوزه های معرفی بذرهای مقاوم نسبت به خشكی، تغییر روش كشت از بذر به نشا، تغییر روش آبیاری در زمین های كشاوری و مدیریت آب در مزرعه بیش از گذشته و با برنامه، سرمایه گذاری و عملیاتی شود.
رییس جهادكشاورزی گلستان از رسانه ای كردن آمار غلط از طرح زهكشی در استان نیز گلایه كرد و گفت: عملیات زهكشی برای افزایش راندمان تولید در زمین های كشاورزی استان صورت می گیرد و تاكنون در سطح 30 هزار هكتار انجام شده است.
وی افزود: در سفر رییس جمهوری به استان گلستان نیز اجرای زهكشی در سطح 22 هزار هكتار مصوب شد كه باید تا پایان سال جاری این طرح به پایان برسد.
به گفته وی كار مطالعه اجرای طرح زهكشی در سطح 22 هزار هكتار سال گذشته انجام شد و امسال عملیات اجرایی آن از طریق آب منطقه ای و جهادكشاورزی پیگیری و به پایان خواهد رسید.
مهاجر از اجرایی شدن طرح نظام نوین ترویج از میانه سال قبل در راستای رونق كشاورزی استان نیز خبر داد و افزود: برای اجرایی شدن این طرح، 380 پهنه در استان با بكار گیری 380 كارشناس كشاورزی مشخص شده است.
به گفته وی، در هر پهنه 300 تا 500هكتار زمین كشاورزی در اختیار كارشناس كشاورزی قرار گرفته تا نیازها و مشكلات این بخش شناسایی و برای رفع آن تصمیم گیری شود.

* فعالیت 260 واحد صنایع تبدیلی در گلستان
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهادكشاورزی گلستان نیز از درخواست تسهیلات برای 106 واحد صنایع تبدیلی به منظور رونق تولید خبر داد و گفت: تاكنون تسهیلات برای 86 واحد در كارگروه مربوطه مصوب و كار پرداخت آن به مبلغ یكهزار و 400 میلیارد ریال از طریق بانك های عامل انجام شده است.
محمد تقی جهانشاهی افزود: صاحبان بقیه واحدهای واجد شرایط برای دریافت تسهیلات رونق تولید نیز در آتی به بانك ها معرفی خواهند شد.
به گفته وی در استان گلستان 260 واحد صنایع تبدیلی در بخش های لبنی، خوراك دام و طیور، شالیكوبی فعالیت دارند.
در حاشیه این نشست خبری از دستاوردهای مركز تحقیقات این سازمان شامل كشت نشایی 'ذرت، سویا و پنبه'، بانك میكرو ارگانیسم های مفیدخاكزی، تولید محصول های پروتئنی با استفاده از فرایند فراغشایی و نرم افزار اندروید راهنمای مزرعه ای و مدیریت بیماری های گندم، رونمایی شد.
استان گلستان واقع در شمال كشور با داشتن 680 هزار هكتار زمین كشاورزی و باغی، از قطب های مهم تولید محصولات كشاورزی در كشور به شمار می رود.
6204/1648

سرخط اخبار استان‌ها