۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۱۱
کد خبر: 82926537
T T
۰ نفر

كارشناس غذا:

روغن هيدروژنه، خطرناك تر از پالم است

۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۱۱
کد خبر: 82926537
روغن هيدروژنه، خطرناك تر از پالم است

يزد - ايرنا - كارشناس كنترل كيفيت مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد به استفاده از انواع روغن هاي خوراكي اشاره كرد و گفت: استفاده از روغن هيدروژنه در مواد غذايي از پالم خطرناك تر است .

حسين زارع بيدكي روز شنبه به ايرنا افزود: جهت توليد محصولاتي از قبيل پنير پيتزا، مارگارين، بيسكويت، شكلات و پوشش بستني به روغن جامد نياز است به صورتي كه بدون وجود اين نوع روغن توليد اين محصولات، امكان پذير نيست.
وي اضافه كرد: در گذشته تا قبل از مطرح شدن موضوع مصرف پالم در كشور روغن جامد مورد نياز صنايع غذايي در كشور ما نيز مانند ساير كشورها از استريفيكاسيون روغن پالم بدست مي آمد و هيچ گونه حساسيت بي موردي نيز وجود نداشت.
اين كارشناس تصريح كرد: پس از اثبات وجود پالم درچند محصول ماست پرچرب و رسانه اي شدن اين تخلف، تبليغات گسترده غير واقعي مبني بر مضر بودن پالم براي سلامتي انسان شروع شد و كارخانه روغن نباتي جهان كه توليد كننده اين نوع روغن جامد از پالم براي توليد مارگارين و بيسكويت و... بود تعطيل شد و حتي شماري از كارخانه هاي لبني مصرف كننده اين محصول مانند كارخانه هاي توليد كننده پنير پيتزا دادگاهي و جريمه شدند اين اتفاق چندين پيامد ناگوار براي كشور داشت.
زارع بيدكي اضافه كرد: متاسفانه پس از ممنوعيت 15 ساله هيدروژناسيون در ايران با توجه به نياز مبرم صنايع لبني كشور به روغن جامد براي توليد محصولات مذكور، اين عمل دوباره از سر گرفته شد.
زارع اظهار كرد: اين در حالي است كه در هيدروژناسيون آثار كاتاليست نيكل در روغن باقي مانده و مقادير زيادي اسيدهاي چرب ترانس كه يك اسيد چرب غير طبيعي است و به شدت عامل سكته است توليد مي شود.
وي افزود: با توجه به تبليغ منفي در خصوص پالم، نگراني بوجود آمده منجر به بي اعتمادي به محصولات لبني پاستوريزه شد و در نتيجه كارگاه هاي توليد لبنيات سنتي به شدت گسترش يافتند به صورتي كه در حال حاضر اين كارگاه ها به علت شيوع بيماري تب مالت و... از بزرگترين معضلات بهداشتي در جامعه هستند.
كارشناس كنترل كيفيت مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي يزد تصريح كرد: مقدار اسيد چرب ترانس موجود در روغن نباتي هيدروژنه هنگام پخت پيتزا و بيسكويت به علت بالا بودن دما در فرايند توليد افزوده مي شود كه بسيار خطرناك است، خانواده ها به علت نگراني بي مورد از پالم حتي به روغن نباتي خوراكي توليد شده در كارخانجات اطمينان ندارند به طوري كه امروزه شاهد تبليغ روغن نباتي بدون پالم هستيم و بدتر اين كه بعضا شاهد ورود روغن پوميس به جاي روغن زيتون از خارج هستيم.
وي ادامه داد: رشد قارچ گونه واحدهاي صنفي روغن كشي از ارده و كنجد در حالي كه اين روغن هاي تصفيه نشده حاوي انواع تركيبات مضر از قبيل موم و صمغ و ذرات ريز دانه است كه به شدت آمادگي ايجاد انواع آلودگي شيميايي و ميكروبي را دارد .
زارع بيدكي در پايان از مسئولان ذيربط خواست با توجه به خطر سازتر بودن روغن هيدروژنه نسبت به پالم به موضوع، واقع بينانه نگريسته و از تبليغات سوء بي مورد عليه پالم پيشگيري نمايند.
مركز شهرستان 98 هزار نفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
7544/ 6197

سرخط اخبار استان‌ها