۱۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۲۶
کد خبر: 82105622
T T
۰ نفر

اثرات روزه داری در كنترل چاقی و چربی خون

۱۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۲۶
کد خبر: 82105622
اثرات روزه داری در كنترل چاقی و چربی خون

تهران- ایرنا- استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: روزه داری می تواند در بیماری هایی مانند چاقی، افزایش چربی خون و بسیاری از بیماری های دیگر اثرات سودمند بارزی داشته باشد.

به گزارش روزچهارشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی ایران، دكتر فرزاد شیدفربا بیان اینكه ماه رمضان علاوه بر اینكه زمانی برای تهذیب نفس و تقرب الهی است برای سلامتی نیز فواید زیادی دارد افزود: تعداد بسیار زیادی از مطالعات و پژوهش های علمی، اثرات مفید روزه داری را بر روند متابولیسم و عملكرد بهینه اندام های بدن گزارش كرده اند.
وی درادامه بر رعایت اصول تغذیه ای درماه رمضان تاكیدكرد وگفت: بین فاصله افطار و سحر باید از پرخوری و مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب پرهیز كرد و تناسب و تعادل غذایی باید حفظ شود.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران خاطرنشان كرد: بهتر است افطار را با چای كمرنگ ولرم ویك عدد خرما شروع كرد و در ادامه از مواد لبنی مانند پنیر و همچنین گردو استفاده كرد و سپس با فاصله زمانی دیگری از غذاهای اصلی دیگر به عنوان وعده شام استفاده شود.
شیدفرگفت: حجم غذای افطار باید كم باشد تا بتوان بعد از مدتی از وعده شام استفاده كرد. همچنین توصیه می شود كه میوه و سبزی مانند سالاد نیز در فاصله بین افطار تا سحر استفاده شود.
وی به مردم توصیه كرد از مصرف زولبیا، بامیه و سایر شیرینی ها و همچنین غذاها و حلیم های حاوی روغن زیاد، خودداری كرد و زولبیا بامیه نیزحتما باید ازشیرینی فروشی های معتبر كه وضعیت بهداشتی مطمئنی دارند خریداری شود و از فروشندگان دوره گرد یا سایر مغازه ها تهیه نشود.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: درصورت استفاده از آش، بهتر است میزان روغن و حبوبات در آن زیاد نباشد. كله پاچه، سیرابی و شیردان توصیه نمی شود چون بسیار چرب و موجب عطش می شود.
شیدفر افزود: هنگام افطار یا سحر باید ازمصرف غذاهای خیلی داغ یا شور یا شیرین خودداری كرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه ایران گفت: از مغزهای گیاهی مانند گردو یا پسته یا بادام یا فندق بصورت خام به اندازه و درحد منطقی می توان مصرف كرد. مصرف چای زیاد در وعده سحر توصیه نمی شود چون دفع ادرار را زیاد می كند و بهتر است مصرف چای در طول ساعات افطار تا سحر توزیع شود.
شیدفرگفت: مصرف سبزی و نوشیدن مایعات كافی، بین فاصله افطار تا سحر می تواند در برطرف كردن حس تشنگی در ساعات روزه داری تأثیر زیادی داشته باشد.
وی اضافه كرد: مصرف غذهای خیلی شیرین در وعده سحر توصیه نمی شود اما میوه ها مناسب هستند. از بین نوشیدنی ها، دوغ های خانگی توصیه می شود اما دوغ های غیرخانگی چون نمك دارند باید محدود شوند. همچنین آب میوه خانگی نیز مناسب است.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: باید از پرخوری و تعجیل در غذاخوردن در وعده سحر خودداری شود و همچنین در افطار نباید با غذاها یا خورش های چرب روزه را افطار كرد.
شیدفر افزود: بهتر است به جای قند و شكر از خرما استفاده شود. اما مقدار زیاد آن می تواند چاق كننده باشد؛هر 3 عدد خرما حدود 60 كیلوكالری انرژی دارد.
اجتمام**9185**1724
۰ نفر