۲۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۳:۱۹
کد خبر: 81797434
T T
۰ نفر
نهادينه شدن شاخص هاي رفتار تغذيه سالم در بين مردم ضروريست

اراك- ايرنا- معاون غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اراك بر نهادينه شدن شاخص هاي رفتار تغذيه سالم در بين مردم تاكيد كرد.

دكتر مصطفي دلاور روز سه شنبه در آئين نمادين آغاز هفته غذا در اراك گفت: يكي از اولويت هاي برنامه تحول نظام سلامتدر سال جاري سرمايه گذاري بر روي اصلاح رفتارهاي تغذيه است و اين مهم را با گام درج اجباري نشانگرهاي تغذيه اي بر روي محصولات غذايي پيش مي برد.
وي ادامه داد: تفكرهاي ناصيح تغذيه در بين مردم كه عامل اصلي بروز بيماري هاي غيرواگير در سنين ميانسالي و كهولت است نيازمند نهضت فرهنگ سازي تغذيه سالم است..
معاون دارو، غذا و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اراك بيان كرد: حساس سازي مردم به رفتار صحيح تغذيه اي و پرهيز آنان از گروه هاي پر خطر غذايي دغدغه مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است كه با كليد خوردن طرح درج نشانگرها بر روي مواد تغذيه اي بستر مناسب اصلاح در اين زمينه فراهم شده است.
دكتر دلاور بيان كرد: در طرح راهنماي تغذيه اي ، تمامي واحدهاي توليد محصولات غذايي موظف هستند ميزان نمك، قند و چربي محصولات توليدي را با رنگ هاي سه گانه درج كنند به طوري كه افراد كم سواد نيز مي توانند با توجه به رنگ هاي اين نشانگرها مناسب بودن محصول براي سلامت خود را تشخيص دهند.
دلاور افزود: سطح سواد تغذيه اي مردم پايين است و اين طرح به عنوان نخستين پله از برنامه هدفمند و طولاني است كه براي ارتقاي دانش تغذيه اي مردم تدارك شده است.
وي افزود: درج شماره بهداشت بر روي محصولات توليد داخل كشور و برچسب رهگيري بر روي محصولاتي كه از خارج وارد كشور مي شوند نيز امسال الزامي است و محصولاتي كه فاقد اين نشانگرها باشند قاچاق محسوب مي شود.
معاون غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: اجراي برنامه ها و نمايشگاه ها براي جوان و نوجوان و استفاده از ظرفيت قشر دانش آموز و دانشجوي كشور يكي از اولويت هاي دانشگاه علوم پزشكي براي فرهنگ سازي و اشاعه تغذيه سالم در جامعه است.
معاون تربيت بدني و سلامت وزارت آموزش و پرورش استان مركزي در اين آئين گفت: كم تحركي و زندگي ماشيني در كنار عادات بد تغذيه اي يكي از معضلات جدي امروز كشور است كه به فرايند اضافه وزن و چاقي دامن زده و بسترساز انواع بيماري هاي غيرواگير شده است.
مهدي دمنه افزود: برگزاري برنامه نمايشگاه پايگاه سلامت و تغذيه سالم و اجراي جشنواره غذاي سالم با هدف حركت به سمت تغذيه سالم يكي از اولويت هاي آموزش و پرورش استان مركزي است.
وي ادامه داد: سال گذشته تكميل ويتامين D با كمك دانشگاه علوم پزشكي اراك در سطح مدارس استان اجرا و امسال نيز بحث آهنياري براي برطرف شدن فقر آهن در مدارس اين استان اجرايي شده است.
روز جهاني غذا هرساله در 20 مهرماه مصادف با 16 اكتبر در سراسر جهان برگزار مي شود و امسال به دليل اهميت اين مساله به هفته غذا تبديل شده است.ك/2
1955/6013/

سرخط اخبار استان‌ها