۲۸ تیر ۱۳۹۷، ۹:۳۰
کد خبر: 82975394
T T
۰ نفر

طرح هاي آبخيزداري 300 ميليون دلار اعتبار دارد

۲۸ تیر ۱۳۹۷، ۹:۳۰
کد خبر: 82975394
طرح هاي آبخيزداري 300 ميليون دلار اعتبار دارد

بجنورد- ايرنا- عضو كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي گفت: 300 ميليون دلار اعتبار براي اجراي طرح هاي آبخيزداري در بودجه سال 97 مصوب شده است كه با تخصيص اين ميزان اعتبار روند اجراي طرح ها شتاب مي گيرد.

به گزارش ايرنا، علي اكبري چهارشنبه شب در نشست خبري اظهار داشت: در زمينه تامين اعتبار براي لايروبي قنوات و تجهيز زمين هاي كشاورزي به سيستم هاي آبياري تحت فشار هم اقدامات خوبي توسط دولت انجام شده است كه نشان از توجه به بخش كشاورزي است.
وي گفت: دولت پرداخت تا 85 درصد از هزينه هاي اجراي سيستم هاي آبياري نوين كشاورزي را تقبل كرده است اما بعضا توليدكنندگان اين عرصه، توانايي پرداخت همان ميزان كم و تامين سهم 15 درصدي خود را ندارند.

* لايحه خاك هنوز در دست رسيدگي
اكبري درباره اقدامات انجام شده در كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي گفت: براي صيانت از منابع خاك، لايحه حفاظت از خاك در ماه گذشته در صحن مجلس مطرح شد، البته اين لايحه دوره هاي متعددي از مجلس را طي كرده و اكنون در نوبت طرح در صحن مجلس شوراي اسلامي است.
رئيس سابق كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي گفت: كليات طرح تاسيس سازمان عمران و توسعه روستايي در كميسيون كشاورزي به تصويب رسيده است و اميد مي رود كه با اين طرح گام هاي خوبي براي توسعه روستاها برداشته شود.

* محصول گندم كاران خوراك دام مي شود
نماينده پنج شهرستان خراسان شمالي در مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به گلايه ها از قيمت خريد تضميني گندم گفت: طبق قانون، دولت موظف است در پايان شهريور ماه هر سال، قميت تضميني براي خريد محصولات كشاورزي را متناسب با نرخ تورم اعلام كند اما در 2 سال متوالي با وجود كساد وضعيت شغلي و كمبود رونق در اين بخش اقدام خوبي در اين باره انجام نشده است.
وي تصريح كرد: در 2 سال گذشته، 3.7 درصد و براي امسال هيچ گونه افزايشي در نرخ خريد گندم اعمال نداشته است.
وي گفت: با اين وضعيت، اكنون گندم كاران تمايلي به فروش محصول خود به دولت ندارند و بر اساس بررسي ها، اين توليدكنندگان گندم خود را به دامداران و يا مرغداران مي فروشند و دامداران نيز به علت بالا بودن قيمت نهاده هاي وارداتي از جمله سويا به خريد گندم سوق يافته اند.

* حجم ذخيره گندم مناسب است
اكبري افزود: دولت اعلام كرده است كه تاكنون حجم ذخيره سازي گندم در سطح كشور مناسب بوده است اما در صورتي كه دولت نتواند به اندازه كافي گندم ذخيره كند، مجبور به واردات مي شود كه در اين صورت با توجه به بالا بودن قيمت ارز، مجبور به تحمل هزينه هاي زياد است.
نماينده بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شوراي اسلامي گفت: در سال هاي پيش كه نرخ خريد تضميني گندم از نرخ جهاني بيشتر بود، عده اي گندم را وارد و با قيمت بيشتري به دولت مي فروختند اما اكنون قيمت جهاني گندم از قيمت خريد آن بالاتر است و حتي مي توان براي صادرات اين محصول برنامه ريزي كرد.

* امهال وام كشاورزان
عضو كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي به برنامه هاي دولت براي امهال وام هاي كشاورزي اشاره كرد و گفت: بر اساس قانون، دولت موظف است براي امهال وام هاي بخش كشاورزي به مدت سه سال اقدام كند اما اين اتفاق در سال 95 و 96 نيفتاد.
وي افزود: در 2 هفته قبل، دولت قدري از اين قانون را عمل كرد و مصوبه اي مبني بر اينكه در نقاط خسارت ديده، موظف شد وام بخش شاورزي را به مدت 2 سال امهال كند البته در برنامه پنج ساله ششم اين اقدام به مدت سه سال ديده شده بود اما اين اتفاق محقق نشد.

* اعتبار طرح امهال وام تامين نشد
اكبري گفت: بخشودگي سود وام هاي كمتر از يك ميليارد ريال از سال 95 آغاز و در سال 96 تمديد شد اما دولت نتوانست اعتبار مورد نياز را تامين كند و از اين رو به طور كامل اجرايي نشد.
عضو كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي افزود: اين قانون براي سال سوم در سال 97 تمديد شد و بر اين اساس كشاورزان بدهكار تا اول مهر ماه فرصت دارند تا براي تسويه وام هاي كمتر از يك ميليارد ريال خود اقدام كنند و در صورت پرداخت اصل وام، سود و جريمه ها بخشوده و وام تسويه مي شود.
7185/ 6042

سرخط اخبار استان‌ها