۱۱ مهر ۱۳۹۵، ۱۴:۰۹
کد خبر: 82252869
T T
۰ نفر
كارشناس تغذيه: سالمندان از مصرف غذا هاي پركالري و چربي خودداري كنند

يزد - ايرنا- يك متخصص تغذيه در يزد توصيه كرد: سالمندان علاوه بر كاهش مواد غذايي پر انرژي و با كالري زياد مانند انواع روغن ها و چربيها از غذاهاي كم كالري و كم انرژي در تغذيه روزانه خود استفاده كنند.

يوسف نقيايي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: افراد در اين دوران بايد از انواع سبزيها يا سالاد در كنار مواد غذايي خود مصرف كنند.
وي اظهار داشت: سالمندان بايد انرژي دريافتي بدن خود را كنترل كنند زيرا انرژي بيش از اندازه مي تواند منجر به بروز بيماريهاي چون فشار خون، ديابت و چربي خون بالا و غيره شود.
نقيايي با اشاره به كاهش جذب مواد غذايي در اين دوران اظهار كرد: دريافت كافي انواع ويتامين ها و موا معدني در سالمندان بسيار با اهميت است و در صورتيكه اين قشر تغذيه اي متنوع از تمام گروههاي غذايي داشته باشند دچار كمبود مواد غذايي نخواهند شد.
كارشناس مسوول تغذيه مركز بهداشت استان يزد اضافه كرد: در غير اين صورت بايد زير نظر پزشك و با مشاوره كارشناسان تغذيه مكمل هاي ويتاميني و مواد لازم معدني را دريافت كنند.
وي يكي از مكمل هاي ضروري دوران سالمندي از اعم از زن و مرد ويتامين D بيان و توصيه كرد:
در صورتيكه سالمندان از آفتاب مستقيم روزانه استفاده نمي كنند يك عدد مكمل با دوز 50 هزار واحد بين المللي به صورت ماهانه مصرف نمايند.
وي اظهار داشت: سالمندان مي توانند با مراجعه با مراكز بهداشتي درماني سطح استان نسبت به دريافت اين مكمل اقدام نمايند.
اين متخصص تغذيه در ادامه با بيان اينكه افزايش سن منجر به تغييرات فيزيولوژي مختلف در بدن چون تغيير دروزن و سيستم گوارشي مي شود گفت: در اين زمينه تغذيه دوران سالمندي حائز اهميت است.
بر اساس تعريف سازمان بهداشت جهاني جمعيت بالاي سن 60 سالگي جزو جمعيت سالمند محسوب مي شوند كه برابر اين تعريف، افراد 60 تا 75 سال، سالمند جوان، 75 تا 85 سال، سالمند ميانسال و بالاي 85 سال، سالخورده يا پير تلقي مي شوند.
استان يزد حدود يك ميليون و 100 هزار نفر جمعيت دارد، تعداد سالمندان اين استان 95 هزار نفر، معادل 9.3 درصد جمعيت اعلام شده است كه اين رقم در كشور 8.3 درصد است.
2088/6197 خبرنگار: كبري دانشي دهج ** انتشار: محمد حسين فلاح تفتي

سرخط اخبار استان‌ها