۲۳ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۳۵
کد خبر: 81919262
T T
۰ نفر
استان ایلام بدنبال سهم بیشتری از بازار 100 میلیارد دلاری عراق است

ایلام - ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان ایلام با بیان اینكه بدنبال سهم بیشتری از بازار 100 میلیارد دلاری عراق هستیم، گفت: بخش خصوصی خواستار توسعه بازارچه های مرزی مشترك بین ایران و عراق است.

به گزارش ایرنا، شعبان فروتن روز چهارشنبه در اولین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان ایلام اظهار كرد: با توجه به ظرفیت های خوب این استان، در صورت توسعه بازارچه های مرزی و تعامل بیشتر با استان های همجوار در كشور عراق، ایلام می تواند سهم بیشتری از این بازار داشته باشد.
وی افزود: وسعت 420 كیلومتری مرز مشترك استان ایلام با كشور عراق، امنیت بالا و وجود مشتركات فرهنگی زیاد و دینی، فرصت خوبی برای رونق كسب و كار و توسعه بازارچه های مرزی مشترك در این استان به شمار می آید.
فروتن تاكید كرد: بخش خصوصی ایلام از مزیت های منحصر بفرد مرزی و سودآوری فعالیت های بازرگانی خارجی در منطقه آگاهی دارد و به طور یقین از گسترش و افزایش تعداد بازارچه های مرزی استان در همسایگی عراق استقبال می كند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار ایلام نیز در این جلسه گفت: هم اكنون سهم ایلام از بازار عراق ناچیز است و باید بتوانیم از ظرفیت حداكثری تعامل با كشور عراق بیشترین استفاده را ببریم.
حشمت الله عسگری با اشاره به اینكه ایلام باید از موقعیت طلایی مرز مشترك طولانی با كشور عراق استفاده كند، از تكمیل مقدمات استقرار مرزهای جدید در استان خبر داد و افزود: با شروع بكار مرزهای جدید، فعالیت اقتصادی در استان رونق بیشتری می گیرد.
وی با اشاره به اینكه عراق كشور همگنی نیست و باید با هر استان آن به نحوه خاصی تعامل كنیم، یادآور شد: بزودی دفتر نمایندگی استانداری ایلام در استان واسط و متقابلا نمایندگی استانداری واسط عراق در ایلام افتتاح می شود تا از این طریق و با استقرار نمایندگان بخش خصوصی در این دفاتر، بستر مناسب برای بهره گیری بیشتر از ظرفیت های عراق ایجاد شود.
عسگری درباره اهمیت شورای گفت وگوی بخش خصوصی و دولت تاكید كرد: مهمترین انتظار از شورای گفت وگو اینكه ضعف قوانین، دستورالعمل ها و آیین نامه ها را رصد كند تا برای تغییر و اصلاح آن قوانین به موقع اقدام شود.
مدیركل امور اقتصادی و دارایی استان ایلام نیز در این جلسه با اشاره به بودجه های قطره چكانی ملی در این استان گفت: با این شرایط بودجه ریزی، آنچه برای توسعه استان ضرورت دارد سرمایه گذاری خارجی است.
علی سایه میری با انتقاد از اینكه هنوز پروژه های اولویت دار استان برای جذب سرمایه گذار در حوزه های راه، آبفا، توریسم، صنعت، كشاورزی به زبان های فنی و انگلیسی ترجمه نشده اند، افزود: مدیران دستگاه های اجرایی باید برای اولویت های سرمایه گذاری استان اهمیت بیشتری قائل شوند.
وی در حاشیه، از مذاكره با سفیر ایتالیا و رایزنی برای دعوت از سرمایه گذاران ایتالیایی و حضورشان در ایلام در آینده نزدیك خبر داد.
فرماندار دهلران از دیگر افراد حاضر در اولین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بود كه ضمن دفاع از بحث توسعه بازارچه های مرزی گفت: اخبار راه اندازی بازارچه و مرز دهلران، نشاط و امید فراوانی در مردم و خصوصا فارغ التحصیلان ایجاد كرده است.
امیدعلی سبزی با اشاره به سند چشم انداز در مناطق مرزی اظهار كرد: دولت باید شرایطی ایجاد كند كه مردم در مرزها برای سكونت بمانند و شهرستان مرزی دهلران در این زمینه دارای ظرفیت های بالقوه و بالفعل زیادی است.
7175/9002

سرخط اخبار استان‌ها