۸ آبان ۱۳۹۶، ۹:۳۷
کد خبر: 82712913
T T
۰ نفر
توليد افزون بر يك ميليون بچه ماهي زينتي در آستانه اشرفيه

رشت-ايرنا-رييس اداره شيلات آستانه اشرفيه گفت: از آغاز سالجاري تاكنون يك ميليون و 200 هزار قطعه از انواع بچه ماهيان زينتي (آكواريومي ) در 5 مزرعه پرورشي اين شهرستان توليد و به بازار عرضه شده است.

حميدرضا سيلماني روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه هم اكنون تعداد 2 واحد تجاري ،صنعتي بزرگ و 3 واحد مشاغل خانگي اين شهرستان در زمينه پرورش و تكثير ماهيان زينتي فعاليت دارند افزود: تكثير و پرورش ماهيان زينتي در اين واحدها در مجموع در فضايي به مساحت 2 هزار و 740 مترمربع براي 18 نفر اشتغال ايجاد كرده است.
وي هزينه پرورش و توليد هر قطعه از بچه ماهيان زينتي در اين شهرستان را بين 4 هزار و 500 تا 5 هزار ريال عنوان كرد و گفت : هر قطعه بچه ماهي زينتي توليد شده در اين شهرستان ( بر حسب گونه ، سايز ، و رنگ بندي ) بين 8 تا 10 هزار ريال در بازار به فروش مي رسد.
وي با بيان اينكه بچه ماهيان زينتي توليد شده در اين منطقه به بيش از 10 استان كشور صادر مي شود افزود: آنجل ، كوي ، چهل گيس، گوپي، دم شمشيري، گورامي، زبرا قرمز، انواع گلدفيش، اسكار، كوي كارپ و ... از مهمترين گونه هاي ماهيان زينتي و آكواريومي توليدي در كارگاههاي اين شهرستان است.
سليماني در ادامه با اشاره به اينكه شهرستان آستانه اشرفيه در زمينه تكثير و پرورش ماهيان زينتي رتبه نخست استان گيلان را به خود اختصاص داده تصريح كرد: با توجه به جايگاه و فعاليت خوب كارگاههاي توليد ماهيان زينتي اين منطقه ،پيش بيني مي شود تا پايان امسال بيش از 2 ميليون قطعه از انواع بچه ماهيان آكواريومي در اين شهرستان توليد شود.
وي ادامه داد : نزديك بودن اين شهرستان به بازارهاي مصرف و همچنين شرايط جغرافيايي خاص آن موجب شده تا توليد و پرورش ماهيان زينتي در آن به صنعتي پردرآمد تبديل شود.
وي حمايت از كارگاههاي پرورش ماهيان زينتي در اين شهرستان را به منظور ايجاد اشتغال و توسعه اقتصادي منطقه ضروري دانست و يادآور شد: پرورش ماهيان آكواريومي در سطح منازل، مكان هاي مسقف و انبارها قابل اجرا است.
رييس اداره شيلات آستانه اشرفيه با بيان اينكه به ازاء پرورش هر 25 هزار قطعه از ماهيان زينتي براي يك نفر از افراد جوياي كار اشتغال ايجاد مي شود افزود: صنعت تكثير و پرورش ماهيان زينتي به عنوان يكي از مشاغل خانگي ( در منازل با استفاده از آب شهري قابل اجراست) و مي تواند در بهبود وضعيت اقتصادي خانواده ها موثر واقع شود.
سليماني حفظ تنوع در بازار آكواريوم، بهبود كيفيت محصول،توسعه صنعت پرورش ماهيان زينتي، ايجاد اشتغال ، ايجاد بسترهاي مناسب به منظور صادرات ماهيان زينتي به خارج از كشور را از مهمترين اهداف شيلات عنوان و تصريح كرد: براي تحقق اين اهداف حمايت از كارگاه هاي تكثير و پرورش ماهيان زينتي و آكواريومي با جديت توسط شيلات دنبال مي شود.
وي در پايان نيز با اشاره به نقش آكواريوم در محيط زندگي انسان اظهار داشت: آكواريوم، نمايي كلي از زندگي آبزيان است كه نشاط و شادابي خاصي را در محيط زندگي ايجاد مي كند.
وي خاطر نشان كرد: با توجه به افزايش زندگي شهري و صنعتي ، نگهداري ماهيان زينتي مي تواند در شاداب سازي محيط زندگي ما نقش موثري داشته باشد.
گفتني است سال گذشته يك ميليون و 800 هزار قطعه انواع بچه ماهيان زينتي و آكواريومي در شهرستان آستانه اشرفيه تكثير و پرورش يافته است.
شهرستان آستانه اشرفيه با داشتن دو بخش مركزي و بندركياشهر در شرق استان گيلان قرار دارد.
خبرنگار: رنجكش**انتشار دهنده: بابايي
7287 /6030 /

سرخط اخبار استان‌ها