Iranian Agriculture News Agency

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران در واکنش به اظهارات مؤسسه تحقیقات علوم دامی به ایانا:

عامل کاهنده 30 درصدی قیمت تمام‌شده شیر وجود ندارد/ کلی‌گویی، درد کسی را دوا نمی‌کند

مدیرعامل اتحادیه دامداران در واکنش به اظهارات رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، معتقد است قصور و کم‌کاری در واحدهای پرورشی دامداری ایران وجود ندارد و اصول علمی تغذیه‌ای بهداشتی در بیشتر واحدهای کشور رعایت می‌شود.

عامل کاهنده 30 درصدی قیمت تمام‌شده شیر وجود ندارد/ کلی‌گویی، درد کسی را دوا نمی‌کند


مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران دقایقی پیش در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایران (ایانا) و واکنش به اظهارات رضایی، رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با همین خبرگزاری ( اینجا )، با اعلام این خبر گفت: هیچ عاملی که بتوان با اجرای آن، 30 درصد قیمت تمام‌شده شیرخام را کاهش داد، در دامداری‌ها یافت نمی‌شود.

علیرضا عزیزاللهی با اشاره به اینکه همه دامدارها اصول مهم تغذیه و پرورش را رعایت می‌کنند، افزود: اگر مشکلی وجود داشت، قطعاً دامداران برای مرتفع کردن آن تلاش کرده و این همه متحمل ضرر رو زیان نمی‌شدند.

وی ادامه داد: اگرچه دامداری‌های کشور طبقه‌بندی مختلفی دارند، اما در بین آنها می‌توان واحدهایی را یافت که با دامداری‌های اروپا و آمریکا رقابت کرده و با علم روز پیش می‌روند.

عزیزاللهی افزود: " کلی‌گویی نمی‌تواند دردی از کسی دوا کند. رئیس مؤسسه باید دقیقاً تعیین کند که مشکل از کجاست؛ جیره‌نویسی یا نوع غذا!؟ اکنون اکثر واحدهای بزرگ، متخصص تغذیه و جیره‌نویسی دارند و در امتداد آن سعی می‌کنند از بهترین مواد خوراکی استفاده کنند."

وی در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از پسماندها و ضایعات کشاورزی در واحدها به‌عنوان خوراک استفاده می‌شود؟ خاطرنشان کرد: به واسطه اینکه 65 تا 70 درصد هزینه‌ها مربوط به تغذیه است، برای دامدار اهمیت دارد از خوراکی استفاده کند که کمترین عوارض را داشته باشد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران تصریح کرد: ضایعاتی مانند پس‌چر مراتع یا موادی که عمدتاً مربوط به کاه غلات است، به‌طور معمول در دامداری‌ها استفاده می‌شود و مشکل خاصی درباره آن وجود ندارد، اما پسماندهای صنعتی، وضعیت دیگری دارد که باید آن را با احتیاط مصرف کرد.

عزیزاللهی معتقد است: بسیاری از فعالان هنوز اطمینان کافی به این مواد خوراکی ندارند، زیرا ممکن است مشکلاتی نظیر سقط جنین و تلفات به‌دلیل وجود سموم مختلف را در پی داشته باشد. این عوارض به‌ویژه در تلیسه و گاو شیری، نگران‌کننده‌تر به‌نظر می‌رسد.

وی یادآور شد: بنابراین اگر دامداران از سلامت و مزایای اثبات شده هر ماده خوراکی که توسط محققان معرفی می‌شود، مطمئن باشند، قطعا از آن استفاده می‌کنند.

پیش از این، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور در گفت‌وگویی مفصل با ایانا که امروز منتشر شد ، گفته است بسیاری از دامدارها حتی اصول اولیه را در پرورش رعایت نکرده و نیازی به تحقیقات احساس نمی‌کنند.

وی معتقد است در صورت رعایت موارد تغذیه‌ای و بهداشتی، تا 30 درصد قیمت تمام‌شده شیرخام کاهش خواهد یافت./

V-950214-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید