۲۹ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۴۴
کد خبر: 81926865
T T
۰ نفر
استاندارگيلان: شرايط براي انجام سرمايه گذاري و انتقال فناوري فراهم است

رشت - ايرنا - استاندار گيلان در ديدار هيأت تجاري، اقتصادي و اعضاي اتاق بازرگاني جمهوري چك گفت: با فضايي كه پس از موفقيت هاي كشورمان در برجام، برداشته شدن تحريم ها و آماده شدن بانك هاي خارجي براي فاينانس و گشايش ال سي ايجاد شده، شرايط براي انجام سرمايه گذاري فراهم است.

به گزارش روابط عمومي استانداري گيلان به ايرنا، محمدعلي نجفي روز سه شنبه در اين ديدار كه به منظور بررسي فرصت هاي سرمايه گذاري در گيلان برگزار شد، اظهار كرد: اين استان در بخش هاي مختلف عمراني، صنعت، راه آهن، كشاورزي، صنايع غذايي و كشتيراني آماده همكاري در راستاي توانايي هاي موجود براي سرمايه گذاري است.
وي به اظهار علاقمندي جمهوري چك براي اطلاع از پتانسيل هاي گيلان و انجام سرمايه گذاري اشاره و اضافه كرد: با فضايي كه پس از موفقيت هاي كشورمان در بحث برجام ، برداشته شدن تحريم ها و آماده شدن بانك هاي خارجي براي فاينانس و گشايش ال سي ايجاد شده، شرايط براي انجام سرمايه گذاري و انتقال دانش تكنولوژي به داخل كشور بسيار مطلوب است.
استاندار گيلان به ابراز تمايل هيأت سرمايه گذاري جمهوري چك براي ورود به پروژه هاي راه آهن، محيط زيست، زباله سوز و آب و فاضلاب اشاره و خاطرنشان كرد: اميدواريم با سفري كه هيأت سرمايه گذاري به گيلان خواهند داشت، در راستاي تحقق اين مذاكرات گام هاي موثري برداشته شود.
وي با اشاره به تأكيد رئيس جمهوري در خصوص تسريع در اجراي پروژه مهم راه آهن رشت - آستارا با توجه به اهميت آن و اقتصادي بودنش افزود: آمادگي لازم در انجام مذاكرات با شركت زيرساخت و بازديد از مسير پروژه راه آهن رشت به آستارا به طول 165 كيلومتر كه تكميل كننده راه نوستراك است، براي سرمايه گذاري از سوي جمهوري چك، وجود دارد.
به گفته نجفي، سد پلرود واقع در رودسر در شرق استان گيلان، نيز يكي از سدهاي در حال اجراست كه در راستاي توسعه بخش هاي آبي استان قابليت سرمايه گذاري در آن وجود دارد.
وي گيلان را استاني با طبيعتي بكر، زيبا و توريستي خواند و اظهار داشت: يكي از مشكلاتي كه استان از آن رنج مي برد، بحث توليد زباله و مسائل زيست محيطي آن است كه البته در حال حاضر اقدامات مختلفي در تفكيك از مبدأ و نصب زباله سوز آغاز شده است.
استاندار گيلان به توليد محصولاتي همچون برنج، بادام زميني، فندق، چاي، زيتون، ميوه هاي سردرختي، مركبات، كيك و كلوچه و آبزيان و ماهيان خاوياري نيز اشاره و تصريح كرد: گيلان مي تواند در صورت اعلام آمادگي كشور چك، نسبت به صادرات محصولات استان براي تأمين نياز آنان اقدام كند.

* رفع تحريم ها، فرصت هاي جديدي پيش رو نهاده است
در اين نشست همچنين رئيس اتاق بازرگاني چك و ايران ضمن تبريك برداشته شدن تحريم هاي جمهوري اسلامي ايران گفت: با توجه به شرايط جديد و ظرفيت ها، فرصت ها و محصولات موجود در استان گيلان، اتاق بازرگاني جمهوري چك ارتباط خود را با استانداري گيلان تقويت مي كند.
يان كاوان اين مذاكرات را در راستاي تبادل نيازها بين دو كشور و ارتقاي سطح تعاملات اشاره و خاطرنشان كرد: جمهوري چك يكي از بزرگترين و معروف ترين سازنده هاي لوكوموتيو در دنيا است كه مي توانيم در بخش هاي مختلف پروژه ريلي رشت به آستارا سرمايه گذاري كنيم و براي ادامه مذاكرات فني و پيشنهاد فاينانس در اين خصوص تيم مشترك تشكيل مي شود.
وي از ابراز تمايل تجار و بازرگانان كشورش در خصوص آغاز سرمايه گذاري در بخش هاي نيروگاهي، محيط زيستي و ريلي گيلان خبر داد و افزود: اين اطمينان را به مسئولان گيلاني مي دهيم كه در بخش هاي مختلف از شروع تا بهره وري با پتانسيل بالا آماده سرمايه گذاري هستيم و در مقابل خواهان جذب محصولات و توليدات كشاورزي آن استان براي تأمين نيازمندي هاي كشورمان هستيم.
رئيس اتاق بازرگاني چك و ايران بيان داشت: از وجود شركت هاي بسيار باتجربه چك در زمينه هاي محيط زيست، تصفيه آب، انرژي هاي تجديدپذير، حمل و نقل، راه آهن،‌ معدن، صنايع داروسازي، توربين هاي آبي، پتروشيمي و صنايع نفت و گاز و صنايع غذايي بهره مي بريم كه مي تواند زمينه ساز افزايش همكاري ها ميان دو كشور باشد.
در هيأت تجاري و اعضاي اتاق بازرگاني جمهوري چك، صاحبان شركت هاي محيط زيستي ، ساخت نيروگاه، لوكوموتيو، ريل، واگن، قطارهاي ديزلي و برقي و صنايع غذايي حضور داشتند كه در بخش هاي مختلف با معرفي توليدات و دستاوردهاي خود به مذاكره با هيأت گيلاني پرداختند.
جمهوري چك، كشوري واقع در اروپاي مركزي و يكي از اعضاي اتحاديه اروپا است. اين كشور در اول ژانويه 1993 و به دنبال تقسيم كشور چكسلواكي سابق پديد آمد. پايتخت و بزرگ‌ترين شهر آن پراگ است.
جمعيت جمهوري چك، 10 ميليون و 500 هزار نفر و زبان رسمي اين كشور چكي است. كشاورزي در اقتصاد اين كشور، نقش مهمي دارد و عمده محصولات آن، جو و چغندر قند مي‌باشد. دامداري و جنگل‌داري نيز در اين كشور متداول است.ك/2
7294/2007

سرخط اخبار استان‌ها