۷ مهر ۱۳۹۵، ۹:۵۳
کد خبر: 82247024
T T
۰ نفر
يك ميليون و 200 هزار بچه ماهي قزل‌آلا در استخرهاي استان يزد رهاسازي شد

يزد – ايرنا- سرپرست مديريت امور شيلات و آبزيان استان يزد گفت: پرورش يك ميليون و 200هزار قطعه بچه ماهي قزل آلا با رهاسازي آنها در استخرهاي پرورش ماهي استان آغاز شد.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي اين سازمان، سيديحيي سادات‌اخوي بر ضرورت آگاه‌سازي كشاورزان استان در مورد شيوه‌هاي صحيح آبزي‌ پروري و فوايد آن در راستاي افزايش ظرفيت‌هاي آبزي‌ پروري در اين استان تأكيد كرد.
وي با بيان اينكه در ابتداي امسال‌ بيش از 400 هزار قطعه بچه ماهي گرمابي در 200 استخر كشاورزي استان رهاسازي شد افزود: با توجه به اين كه معمولاً برداشت ماهيان گرمابي در فصل پاييز انجام مي‌شود آمار دقيقي از ميزان توليد سالجاري ماهيان گرمابي استان در دست نيست.
سرپرست شيلات استان يزد اضافه كرد: البته برخي آبزي‌پروران استان نيز تمايل به نگهداري ماهيان كپور تا پايان سال را دارند كه با توجه به مقاومت بالا و سازگاري گونه‌هايي مانند كپور، فيتوفاگ و آمور، اين امكان با رفتن ماهيان به عمق آب و عدم تغذيه وجود دارد، از اين‌رو تا پايان سال نمي‌توان آمار دقيقي از توليد ماهيان گرمابي استان ارائه كرد.
سادات اخوي با اشاره به نزديك شدن به فصل سرد سال و آغاز دوره پرورش ماهيان سردابي ادامه داد: مديريت شيلات استان در نظر دارد رهاسازي بچه ماهي قزل‌آلا را با نظارت بيشتري پيگيري كند و بر مواردي از قبيل دپوسازي بچه ماهي، ارائه گواهي سلامت بچه ماهي توسط توزيع‌كنندگان، قيمت و وزن رهاسازي نظارت بيشتري را انجام دهد.
وي درباره تحويل بچه ماهي داراي گواهي سلامت مورد تائيد دامپزشكي با وزن مناسب 15 تا 20 گرم و در تعداد مناسب، همچنين ارائه دستورالعمل پرورش و ارائه مشاوره به آبزي‌پروران توسط كارشناسان شيلات را از مواري برشمرد كه كشاورزان و آبزي‌پروران بايد در زمان خريد بچه‌ماهي به آن‌ها توجه كنند.
سرپرست شيلات استان يزد دوره‌هاي آموزشي پرورش و مصرف ماهي را از ديگر برنامه‌هاي مديريت امور شيلات استان دانست و گفت: البته دوره‌هاي آموزشي ويژه كشاورزان استان نيز در دستور كار داريم و آشنايي و ارتقاي سطح آگاهي كشاورزان با اصول صحيح آبزي‌پروري و فوائد بي‌شمار آن را در اين دوره‌ها دنبال خواهيم كرد.
به گفته اين مسئول، افزايش بازدهي اقتصادي، تأثير روي توليدات كشاورزي از طريق غني كردن آب مصرفي اين بخش، اشتغال‌زايي و توليد غذاي سالم از فوايد آبزي‌پروري در كنار فعاليت‌هاي كشاورزي است.
سادات‌اخوي گفت: هر چند توليد ماهيان خاوياري در آب‌هاي داخلي با اهداف توليد گوشت و خاويار پيشينه چنداني ندارد اما با اين ‌وجود، از استان يزد مي‌توان به‌عنوان پيشگامان اين بخش ياد كرد.
وي ادامه داد: آب‌هاي لب‌شور شهرستان بافق كه شوري مشابه درياي خزر دارند، فرصت مناسبي براي پرورش ماهيان خاوياري در اين استان است.
سرپرست شيلات استان با اشاره به سابقه‌ 9 ساله‌ يزد در نگهداري فيل ماهي كه از گونه‌ها ماهيان خاوياري است، خاطرنشان كرد: اين طرح از ابتدا به‌عنوان يك طرح آزمايشي با هدف توليد گوشت ماهي در استان آغاز شد، اما هم‌اكنون به مرحله استحصال خاويار در استان كويري يزد دست يافته است.
وي در پايان با تأكيد بر ضرورت افزايش ظرفيت‌هاي توليد خاويار در استان يادآور شد: در همين راستا ساماندهي استخرهاي پرورش ماهيان خاوياري، معرفي ساير گونه‌هاي ماهيان خاوياري و انجام طرح‌هاي تحقيقاتي در اين رابطه را در برنامه‌هاي آتي مديريت شيلات استان داريم .
در سال گذشته نيز يك ميليون و 200 هزار قطعه بچه ماهي در 450 باب استخر ذخيره آب كشاورزي در سطح استان پرورش يافت بود ضمن آنكه در اسفندماه نيز 800هزار قطعه بچه ماهي قزل آلاي رنگين كمان رهاسازي شده بود.
استان يزد داراي 6هزار و 600 منبع آبي براي پرورش ماهي شامل 2هزار و 630 رشته قنات، 3هزار و 638 چاه عميق، نيمه عميق و صنعتي ، 387 دهنه چشمه و هزار و 950باب استخر تنظيمي است.
1968/6197 خبرنگار: محمودرضا رحماني ** انتشار: محمد حسين فلاح

سرخط اخبار استان‌ها