کد خبر: ۹۳۰۸۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۲۳ دی ۱۳۹۴ - 2016January 13
شفا آنلاین>سلامت>گوش ما از هشدار درباره مضرات مصرف قند پر است و سایه تهدید‌آمیز آن از همه سو روی سلامت ما افتاده است، از پوسیدگی دندان‌ها گرفته تا چاقی
به گزارش شفا آنلاین، اما هشدار محققین مرکز سرطان‌شناسی دانشگاه تگزاس برای شیرینی‌خورها بسیارجدی است: «احتمال بروزسرطان پستان در شما بسیار بالاست.»

       برای محققین تاثیر رژیم غذایی پر قند و شکر بر مسیر فعل و انفعالات آنزیمی خاص، 12-لیپوکژناز، روشن است. تحقیقات اولیه افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان را با مصرف زیاد قند ثابت کرده و التهاب بافتی مسبب آن شناخته شده بود. اما تحقیقات فعلی روی موش‌ها نشان می‌دهد که غدد شیرساز با مصرف شکر سرطانی می‌شوند. دکتر پیینگ یانگ متخصص طب بازپروری و تسکینی می‌گوید: «تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف شکر روی مسیرهای متابولیک سلول‌های سرطانی به‌نفع رشد این سلول‌ها تاثیر دارند.»

       خانم یانگ و همکارانش ملاحظه کردند موش‌هایی که تحت رژیم پر ساکارز هستند، نسبت به موش‌هایی که مواد قندی در غذایشان وجود ندارد، بیشتر به سرطان پستان مبتلا شده و متاستاز بیماری به دیگر نقاط بسیار بیشتر است. نکته جالب در یافته‌های یانگ این است که گلوکز در این میان نقش پررنگی ندارد و نقش فروکتوز، موجود در قند و شکر و شربت غلیظ شده ذرت، بسیار موثرتر است.

به گفته یانگ، تاکنون هیچ تحقیقی که به‌طور مستقیم تاثیر مصرف شکر را بر سرطان پستان حیوانات بررسی کرده باشد انجام نشده و آزمایشات تیم او نه‌تنها مکانیسم ابتلا را دقیقا بررسی کرده بلکه بروز سرطان متاستازیک ریه را در موش‌هایی که رژیم پرفروکتوز یا پرساکاروز داشته‌اند مطالعه کرده است.

مشخص شدن ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان پستان یکی از اولویت‌های سلامت در جهان است. مصرف سرانه شکر در ایالات متحده سالانه 45 کیلوگرم است که قسمت اعظم آن از طریق نوشابه‌ها مصرف می‌شود. مصرف نوشابه عامل اصلی چاقی، سرطان و بیماری‌های قلبی است.

       تیم تحقیقاتی این مرکز یافته‌های خود را بصورت مکتوب اعلام کرده و با اطمینان اظهار داشته‌اند که مصرف قند و شکرآنزیم‌های 12 ال ایکس و12 اچ ایی تی ایی را فعال و سبب سرطانی شدن سلول‌های پستان می‌شود. این گروه به تحقیقات خود جهت روشن‌تر شدن جزییات این رابطه علت و معلولی ادامه می‌دهد.
Medical Daily
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: