۲۷ مهر ۱۳۹۶، ۱۷:۱۳
کد خبر: 82701722
T T
۰ نفر

ضریب نفوذ استاندارد در ایران به 95 درصد می رسد

۲۷ مهر ۱۳۹۶، ۱۷:۱۳
کد خبر: 82701722
ضریب نفوذ استاندارد در ایران به 95 درصد می رسد

زنجان - ایرنا - مدیركل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان استاندارد ایران گفت: ضریب نفوذ استاندارد در میان واحدهای تولیدی زیرپوشش استاندارد اجباری به 95 درصد می رسد.

غلامرضا امینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در زنجان اظهار كرد: پنج هزار و 500 واحد تولیدی فعال اكنون در زمینه بهداشتی و مواد غذایی مشمول مقررات استاندارد اجباری و دارای این نشان هستند.
وی یادآور شد: نزدیك به 11 هزار پروانه نشان استاندارد در زمینه تولید مواد غذایی و بهداشتی در كشور صادر شده است.
امینی افزود: واحدهای تولیدی و صنعتی كه مشمول استاندارد اجباری نباشند و یا به شكل زیر پله ای یا قاچاق تولید كنند، شناسایی و مطابق قانون با آنان برخورد می شود.
مدیركل كنترل بازار سازمان استاندارد ایران گفت: برای پایش و بازرسی در بازار، كارشناسان این سازمان مانند مصرف كنندگان عادی وارد بازار می شوند و پس از خرید محصول مورد نظر آن را از حیث مقررات ارزیابی می كنند.
وی یادآور شد: 350 هزار مورد بازرسی سال گذشته از مراكز عرضه و توزیع كالا انجام و نزدیك به یك هزار و 200 مورد از تخلف ها به دستگاه قضایی معرفی شد.
امینی ادامه داد: 140 مورد جعل نشان استاندارد از میان این تخلف ها كشف شد كه حكم آن 10 سال زندان است.
مدیركل كنترل بازار سازمان استاندارد ایران گفت: شاید حكم جعل اسكناس یك سال زندان باشد اما به علت تاثیر سوء جعل نشان استاندارد بر اعتماد عمومی، 10 سال حكم حبس برای متخلفان صادر می شود.
وی به ورود سازمان استاندارد ایران برای ارزیابی كیفیت محصول های تولیدی بخش كشاورزی به منظور جلوگیری از استفاده زیاد از سموم و مواد شیمیایی اشاره كرد و گفت: در این مسیر كارشناسان این سازمان فقط به بازمانده سموم و آفت كش ها توجه نمی كنند و در رویه جدید كودهای شیمیایی و فلزهای سنگین در محصول های كشاورزی را هم مورد نظر قرار می دهند.
امینی با بیان اینكه اجرای این برنامه وظیفه استاندارد نیست، تاكید كرد: این سازمان در كنار سازمان های جهاد كشاورزی استان ها فعالیت می كند و به آن دسته از كشاورزانی كه بتوانند این معیارها را رعایت كنند گواهی حد مجاز از آلاینده ها اعطا می شود كه تاكنون بیش از چهار هزار استاندارد ملی در زمینه مواد غذایی تدوین شده است.
مدیركل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان استاندارد ایران ادامه داد: در كشور از 100 هزار واحد صنعتی موجود، 22 هزار واحد زیرپوشش استاندارد اجباری است و این سازمان بر اساس قانون بر روی واحدهایی می تواند نظارت داشته باشد كه مشمول استاندارد اجباری باشند كه این 22 هزار واحد از این دسته اند.
وی اضافه كرد: باقی واحدهای تولیدی در این زمینه مشمول استاندارد اجباری نیستند اما بر اساس بند 24 اقتصاد مقاومتی افزایش پوشش استاندارد اجباری تمامی خدمات و كالاها باید وارد این دایره شوند.
امینی برای حضور در آیین روز جهانی استاندارد و قدردانی از واحدهای نمونه این بخش به زنجان سفر كرده بود.
3001/6085
خبرنگار: مینا افشاری ** انتشار دهنده: رویا رفیعی
۰ نفر