پرداخت مطالبات دامداران استان تهران درهفته آینده/ جداسازی تعاون روستایی از جهادكشاورزی منطقی نیست

تهران- ایرنا- رییس سازمان تعاون روستایی استان تهران می گوید، امسال 90 درصد مطالبات دامداران پرداخت شده است و 10 درصد باقیمانده هفته آینده از محل فروش آخرین محموله شیرخشك تامین و به حساب دامداران واریز می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مجید زربخش روز چهارشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از شركت تعاونی زنجیره ای شباهنگ كه از تعاونی های موفق در دهه های اخیر بوده است، افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه 19 هزارو 500 تن شیرخام از دامداران استان تهران خرید تضمینی شده است.
وی تاكید كرد ، خرید تضمینی شیرخام امسال همانند سال گذشته انجام شده و مشكلی در خرید شیرخام نداشتیم.
زربخش با بیان این كه دامداران شیرخام را به دو شركت پگاه و پاك تهران فروخته اند، افزود: خرید تضمینی شیرخام از دامدارانی انجام می شود كه معرفی نامه از اداره های جهادكشاورزی استان تهران دارند.

** جداسازی سازمان تعاون روستایی از جهاد كشاورزی منطقی نیست
رییس سازمان تعاون روستایی استان تهران درباره موضوع جداسازی سازمان مركزی تعاون روستایی كشور از وزارت جهادكشاورزی و واگذاری آن به معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری گفت: هم اكنون این پیشنهاد در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.
زربخش افزود: سازمان مركزی تعاون روستایی ایران بازوی كارآمد وزارت جهاد كشاورزی است و جداسازی این سازمان از این وزارتخانه ای كه تامین كننده امنیت غذایی كشور است می تواند مشكلاتی در مسیر اجرای برنامه های وزارت جهاد كشاورزی ایجاد كند.
وی گفت، انتظار می رود دولت نگاه ویژه ای به بازوی كارآمد بخش كشاورزی داشته باشد

** مشكل بیمه كشاورزان حل شود
رییس سازمان تعاون روستایی استان تهران بیمه كشاورزی را در عملكرد بهره برداران این بخش موثر دانست و گفت: اكنون بخش عمده كشاورزان با مشكل نداشتن بیمه درمانی و بازنشستگی (كه بیانگر سابقه فعالیت شان درسال های طولانی است) مواجه هستند. وجود این بیمه ها علاوه بر رفع مشكلات درمانی می تواند بخشی از دغدغه كشاورزان را در پایان دوره فعالیت كاری آنان در بخش كشاورزی برطرف كند.
به گفته زربخش،در حال حاضر شركت تعاونی استان تهران در مذاكراتی با شركت بیمه تعاون سعی در حل این مشكل برای كشاورزان استان تهران دارد و شركت های تعاونی استانی به عنوان كارگزار می توانند نقش مهمی را ایفا كنند.

** برنامه ایجاد چهارپایانه عرضه مستقیم محصولات كشاورزی در تهران
رییس سازمان تعاون روستایی استان تهران از برنامه ایجاد چهارپایانه عرضه مستقیم محصولات كشاورزی كیفی( از مزرعه تا سفره) در چهار منطقه شمال، جنوب، شرق و غرب تهران خبر داد و گفت: در قالب برنامه های اقتصاد مقاومتی تلاش شده است برای تولید و عرضه محصول كیفی به دست مصرف كنندگان علاوه بر وجود میادین میوه و تره بار شهرداری ها ، چهار پایانه عرضه مستقیم محصولات كشاورزی در چهار منطقه تهران ایجاد شود.
وی با بیان این كه مكان یابی این پایانه ها در شرق و جنوب تهران انجام شده است، اظهار داشت: تولید استاندارد و كیفی و مدیریت عرضه كالا در دستور كار قرار دارد كه عملكرد این پایانه ها را از میادین میوه و تره بار شهرداری ها جدا می كند.
به گفته رئیس سازمان تعاون روستایی استان تهران، با ایجاد پایانه های مستقیم عرضه محصولات كشاورزی، بخش زیادی از هزینه واسطه‌گری حذف شده و محصولات سالمی به دست مصرف كنندگان می‌رسد.
زربخش با بیان اینكه 6 اداره تعاون روستایی در استان تهران مستقرند كه سیاست‌گذاری‌های حاكمیتی در قالب خرید تضمینی محصولات، توزیع كود، نهاد و بذر را انجام می‌دهند، گفت: به دنبال ارتقای سطح كیفی محصولات كشاورزی و توسعه روستاها هستیم.

** مدیریت توزیع آب توسط «آب بران» در طرح اقتصاد مقاومتی
وی درباره فعالیت‌های این سازمان برای تحقق اقتصاد مقاومتی اضافه كرد: ستاد فرماندهی استان تهران به فرماندهی استاندار و سازمان تعاون روستایی پروژه‌ای را با عنوان تشكل‌های آب‌بران برای كاهش مصرف آب در بخش كشاورزی تشكیل داده است تا نقش تحقیق و توزیع بهینه آب را بین كشاورزان عهده‌دار شود.
وی ادامه داد: همچنین 11 پروژه اقتصاد مقاومتی در سطح استان تهران در بخش اصلاح تغذیه گیاهی در گلخانه‌ها و زمین‌های كشاورزی در دستور كار قرار گرفته است زیرا معتقدیم محصولات سالم باید به بازار عرضه شود.

** وجود دستگاه 400 میلیون تومانی انداره گیری سموم در اتحادیه های استان تهران
این مقام مسئول تصریح كرد: اكنون یكی از شركت های تعاون روستایی ما در شهرستان ری، دستگاهی به قیمت چهار میلیون ریال از انگلستان خریداری كرده كه قادر است باقیمانده فلزات سنگین، سموم و كودهای شیمیایی را در میوه و سایر محصولات كشاورزی اندازه گیری كند.

** قرارداد ایجاد گلخانه‌های مدرن و بسته‌بندی با اسپانیایی‌ها
وی همچنین از مذاكره با اسپانیایی‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری برای احداث گلخانه‌های مدرن خبر داد و گفت: با این كشور مذاكراتی داشته ایم و هفته آینده نیز نشستی در همین زمینه با آنان خواهیم داشت؛ ضمن اینكه هدف ما از برگزاری این نشست ها، سرمایه گذاری برای ساخت گلخانه های مدرن است.
به گفته زربخش، در این روش تمام محصولات كشاورزی در كنار گلخانه سورت‌بندی و بسته‌بندی می‌شود تا بتوانیم آنها را راحت تر به بازار داخلی و صادراتی روانه كنیم.
وی ادامه داد: یكی از شروطی كه ما در این زمینه برای اسپانیایی‌ها قید كرده‌ایم، انتقال تكنولوژی تولید بذر به ایران است تا آنان نیز بتوانند در این زمینه در كشور سرمایه گذاری كنند.
وی با تاكید بر اینكه ایجاد كشاورزی پایدار جز با همكاری تشكل ها و بخش خصوصی با دولت محقق نمی شود، افزود: تشكل ها و اتحادیه ها، مهمترین حلقه های اتصال بخش كشاورزی به كشاورزان هستند.
وی اضافه كرد: 20 تشكل در قالب 6 اداره از این سازمان در 16 شهرستان فعالند و 110 شركت در سطح استان تهران در حوزه كشاورزی و زنان فعال است.
اقتصام**9186**1561**خبرنگار: هما همت خواه**انتشاردهنده:مژگان توانا

سرخط اخبار اقتصاد