يك هفته تاخير در آبياري ، 2 هزار ميليارد ريال خسارت به كشاورزان خوزستاني تحميل مي شود

اهواز - ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان گفت: به ازاي هر يك هفته تاخير در آبياري و شروع كشت در هر فصل، كشاورزان خوزستاني متحمل 2 هزار ميليارد ريال خسارت مي شوند.

به گزارش ايرنا كيخسرو چنگلوايي شامگاه پنجشنبه در نشست بررسي مشكلات بخش كشاورزي شهرستان بهبهان كه با حضور استاندار خوزستان در سالن اجتماعات هتل مارون اين شهر تشكيل شد با تاكيد بر اهميت تامين به موقع آب كشاورزي در استان اظهار كرد: به ازاي هر يك هفته تاخير در تاريخ كشت توصيه شده در هر فصل 10 درصد كاهش عملكرد خواهيم داشت كه معادل 90 ميليارد ريال خسارت در بهبهان و 2 هزار ميليارد ريال خسارت در استان خواهد بود.
وي با اشاره به مكاتبه اش با سازمان آب و برق خوزستان از شهريور ماه براي تامين آب كشت پائيزه افزود: هنوز آب مورد نياز كشاورزان از سد مارون رهاسازي نشده و امسال نيز شاهد محدوديت كشت در حوضه هاي مارون و زهره خواهيم بود.
چنگلوايي اضافه كرد: انتظار ما عقد قرارداد آب با كشاورزان تا اول آبان است تا زمان كاشت را از دست ندهيم.
وي تصريح كرد: با وجودي كه همه تمهيدات را براي كشت پاييزه پيش بيني كرده بوديم اما به دليل تاخير در رهاسازي آب، فرصت كشت چغندر و كلزا را در اين حوضه ها از دست داده ايم.
به گفته وي، پيش بيني شده بود كه يك هزار هكتار چغندر در بهبهان زيركشت برود.
چنگلوايي بهبهان را يكي از بزرگترين قطب هاي كشاورزي استان دانست و گفت: سالانه هفت هزار ميليارد ريال درآمد ناشي از توليدات بخش كشاورزي اين شهرستان است كه نقش عمده اي در اقتصاد استان دارد.
وي با بيان اينكه بهبهان طي چهار سال گذشته با مشكلات بي آبي روبه رو بوده است افزود: مشكل حوضه هاي مارون و زهره فقط خشكسالي نيست بلكه برداشت هاي بي رويه آب در استان هاي بالادست باعث بي آبي در استان شده است.
چنگلوايي تصريح كرد: كشت هاي بي رويه در بالادست سد مارون و رودخانه زهره و خيرآباد در استان هاي ديگر در حال انجام است اين در حاليست كه بايد همانطور كه در خوزستان محدوديت و ممنوعيت كشت ايجاد مي شود در استان هاي ديگر هم اعمال شود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان همچنين خواستار رهاسازي آب از سد مارون و سد كوثر براي كشاورزان خوزستان شد و اظهار كرد: پارسال ميزان آب قابل برنامه ريزي در سد مارون 70 ميليون مترمكعب بود كه امسال حداقل سه برابر شده اما مديران سازمان آب و برق همچنان اعلام مي كنند آبي براي كشاورزان ندارند.
وي افزود: ظرفيت سد كوثر 570 ميليون مترمكعب است كه هم اكنون حدود 50 ميليون مترمكعب براي آشاميدني و همين مقدار نيز براي صنعت استفاده مي شود.
چنگلوايي ادامه داد: اراضي پاياب زهره و خيرآباد 43 هزار هكتار است كه با احداث سد كوثر دچار مشكل شده اند و بايد براي رهاسازي آب از اين سد براي آبياري اين اراضي هماهنگي هايي با استان هاي ديگر انجام شود.
وي خواستار صدور حفر چاه در برخي نقاط بهبهان شد و گفت: در بعضي نقاط بهبهان آب هاي زيرزميني به قدري بالا آمده كه در حال از بين بردن اراضي كشاورزي است با اين حال سازمان آب و برق مجوز حفر چاه را نمي دهد.
بر اساس اين گزارش، استاندار خوزستان در ادامه سفرهاي شهرستاني خود، پنجشنبه به بهبهان سفر كرد. وي در اين سفر تعدادي از طرح هاي عمراني شهرستان را افتتاح يا كلنگ زني كرد و از بخش هاي مختلف اين شهرستان بازديد كرد.
6065/7151
خبرنگار: نادره وائلي زاده** انتشاردهنده:محمدرضا بنوره

سرخط اخبار استان‌ها