۱۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۰۸
کد خبر: 82137994
T T
۰ نفر

اميدها به افق روشن صنعت چايكاري

۱۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۰۸
کد خبر: 82137994
اميدها به افق روشن صنعت چايكاري

رشت - ايرنا - توجه دولت يازدهم به احياي باغ هاي رهاشده چاي و نيز نرخ گذاري متعارف برگ سبز چاي در طول سه سال فعاليت خود زمينه اي را فراهم كرد كه كشاورزان چايكار، نسبت به ادامه فعاليت هاي كشاورزي ترغيب شوند و اميدها به افقي روشن پيش روي اين صنعت افزايش يابد.

نمونه آشكار اهتمام و توجه دولت تدبير و اميد،احياي سه هزار هكتار از باغ هاي مخروبه چاي است؛ موضوعي كه سال ها دشواري هايي را براي چايكاران ايجاد و آنها را به انجام كار كشاورزي بي ميل كرده بود اما با اهتمام دولت به صنعت چاي در استان هاي شمالي، شاهد احياي تدريجي آن هستيم.
* دولت بارقه اميدي در كشاورزان چايكار ايجاد كرد
در همين زمينه نماينده مردم شهرستان آستانه اشرفيه و بندركياشهر در مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با ايرنا بيان كرد: دولت در سال گذشته، با اختصاص يك هزار ميليارد ريال براي خريد برگ سبز چاي، اتفاق خوبي رقم زد كه البته پرداخت اين مبلغ تا حدودي محقق شده است.
محمدحسين قرباني اظهار داشت: همچنين علاوه بر اختصاص مبلغ يادشده، براي خريد برگ سبز چاي، 600 ميليارد ريال نيز براي بهزراعي باغ هاي چاي اختصاص يافته بود.
وي با طرح اين درخواست از دولت كه به اين دو تعهد خود نسبت به چايكاران عمل كند، گفت: دولت تدبير و اميد به صنعت چاي نگاه ويژه اي داشته و اختصاص اين دو اعتبار، از كارهاي خوب دولت براي احياي صنعت چاي و ايجاد اميد در چايكاران است.
وي بيان داشت: قبل از دولت يازدهم، بي توجه به صنعت چاي و كارخانه داران و كارشناسي نبودن قيمت هاي برگ سبز چاي، موجب شده بود كه چايكار نسبت به توليد رغبتي نداشته و از اين كار دست بردارد.
نماينده مردم شهرستان آستانه اشرفيه در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: اما با فشار ويژه مجمع نمايندگان گيلان، استاندار و نماينده ولي فقيه در استان، دولت به صنعت چاي نگاه ويژه اي كرد.
وي احترام به كارخانه دار را از ديگر كارها در راستاي احياي صنعت چاي نام برد و خاطرنشان كرد: قرار شد تا 33 درصد هزينه برگ سبز چاي را كارخانه داران بپردازند و 67 درصد را نيز دولت به صورت يارانه پرداخت كند.
قرباني اظهار كرد: همين اقدامات دولت موجب شد كه در سال 94 كشاورزان به باغات چاي خود برگردند و بارقه اميدي در آنها ايجاد شود به طوري كه امسال شاهد افزايش 30 درصدي برگ سبز چاي هستيم.
وي همچنين گفت: پيشنهاد داده بوديم كه قيمت برگ چاي حداقل 30 درصد افزايش يابد كه شوراي اقتصاد با افزايش 12 درصدي موافقت و ابلاغ كرده و آن چيزي كه مورد توجه ما بود، تحقق نيافت.
نماينده مردم شهرستان آستانه اشرفيه در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: با اين حال انتظار داريم كه دولت به همين مصوبات نيز عمل كند.

* دولت حمايت هاي خوبي از چايكاران كرده است
رئيس اتحاديه چايكاران كشور هم در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: دولت تدبير و اميد پس از آنكه استقرار يافت، حمايت هاي خوبي از چايكاران بويژه در بحث احياي باغ هاي چاي انجام داد.
ايرج هوسمي ادامه داد: اين دولت با بررسي همه جانبه و اطلاعات لازمي كه در اين زمينه كسب كرد، طي سه سال گذشته متوجه ستمي كه در حق چايكاران شده بود، 126 درصد به قيمت برگ سبز چاي افزود.
وي خاطرنشان كرد: ديگر توفيق دولت يازدهم در زمينه چاي اين بود كه حدود چهار هزار هكتار باغ چاي احيا و به مسير توليد بازگشت كه موضوعي غيرقابل كتمان هستند.
رئيس اتحاديه چايكاران كشور با اشاره به افزايش قيمت برگ سبز چاي در سال جاري متناسب با قيمت تورم، اين افزايش قيمت را جوابگوي مقدار افزايش دستمزد كارگران بخش كشاورزي چاي ندانست و گفت: اين افزايش قيمت، متناسب با تورم در بخش چايكاري نيست.
هوسمي همچنين خواستار پرداخت هرچه سريعتر برگ سبز چاي به كشاورزان چايكار شد و تحقق اين مهم را زمينه ساز افزايش رغبت آنان دانست.

* چايكاران: حمايت ها از كشاورزان بايد مستمر باشد
يكي از كشاورزان چايكار روستاي سلاكجان رودسر نيز به ايرنا گفت: در صورتي كه از چايكار حمايت شود، كشاورز هم با علاقه مندي و رغبت بيشتري وارد باغ مي شود و ما از دولت انتظار داريم كه از ورود چاي خارجي نيز در كشور جلوگيري و تنها از توليدات داخلي حمايت شود.
احمد مهرزاد بر لزوم اعطاي تسهيلات به كشاورزان چايكار تاكيد و اضافه كرد: اگر اين حمايت ها پررنگ باشد، مي توان از كشاورز نيز براي ورود به باغ هاي چاي انتظار داشت.
گداعلي سالاري از كشاورزان چايكار شهرستان لاهيجان نيز در گفت وگو با ايرنا بيان كرد: پيش تر ، حدود سه هزار مترمربع زمين چايكاري داشتم و با توجه به شرايط پيش آمده، رغبتي به انجام كار كشاورزي نداشتم.
وي ادامه داد:در سه سال اخير و با توجه به ترتيب و نظمي كه در تعيين قيمت برگ سبز چاي و فرآيند خريداري اين محصول ايجاد شده، با تسهيلاتي كه دريافت كردم، نسبت به احياي اين باغ چاي اقدام كردم.
وي با بيان اينكه ارائه تسهيلات به كشاورزان بايد با سود كم باشد، گفت: در صورتيكه تسهيلات با سود اندك و به صورت مستمر به چايكاران پرداخت شود، آنها نيز نسبت به ورود به كار كشاورزي و در عين حال توليد برگ سبز چاي با كيفيت اقدام مي كنند.
28 هزار هكتار باغ چاي در استان هاي گيلان و مازندران وجود دارد و بيش از 50 هزار خانوار چايكار در اين دو استان، به اين مهم اشتغال دارند.
برداشت برگ سبز چاي، به طور معمول در سه مرحله بهاره، تابستانه و پاييزه انجام مي شود كه امسال، برداشت برگ سبز چاي از اوايل ارديبهشت ماه آغاز شده است.
ميزان نياز سالانه كشور به چاي خشك، حدود يكصد هزار تن است كه سال گذشته در مجموع 87 هزار تن برگ سبز چاي از كشاورزان خريداري شد كه از اين ميزان، 19 هزار و 600 تن چاي خشك استحصال شد.
طبق مصوبه شوراي عالي اقتصاد، قيمت خريد برگ سبز چاي درجه يك با رشد 12 درصدي نسبت به سال گذشته، به 24 هزار و 400 ريال و درجه دو با رشد 13 درصدي به 13 هزار و 670 ريال افزايش يافته است.
3019/7286/2007/

سرخط اخبار استان‌ها