۲۲ خرداد ۱۳۹۷، ۱۹:۲۶
کد خبر: 82941303
T T
۰ نفر
كاهش مصرف چربي از ابتلا به سنگ كيسه صفرا پيشگيري مي كند

اهواز - ايرنا - يك متخصص گوارش و كبد گفت: كاهش مصرف مواد غذايي چرب از ابتلا به بيماري سنگ كيسه صفرا پيشگيري مي كند.

دكتر پژمان علوي نژاد سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از جمله علل بيماري سنگ كيسه صفرا اين است كه صفراي ترشح شده در كبد برخي افراد به صورت ارثي، محتواي چربي بالايي دارد و صفراي آنها سنگ ساز است و همچنين مصرف غذاهاي پرچرب و سرخ كرده نيز خطر پذيري ابتلا به اين بيماري را افزايش مي دهد.
وي گفت: كيسه صفرا محل ذخيره صفرايي است كه از كبد ترشح مي شود و در فواصل بين غذا خوردن نياز به استفاده از آن نيست چون ترشحات صفراوي به هضم و جذب بهتر چربي كمك مي كند و در فواصل بين غذا خوردن صفراي ترشح شده در كيسه صفرا ذخيره مي شود.
علوي نژاد ادامه داد: وقتي غلظت تعادل املاح مختلف درون صفراي ترشح شده به هم ريخته، محتواي چربي آن افزايش پيدا كند و صفرا مدت زيادي در كيسه صفرا باقي بماند ممكن است املاح مختلف رسوب و به مرور زمان تبديل به سنگ در كيسه صفرا شود.
اين متخصص گوارش و كبد بيان كرد: سنگ ها ممكن است درون كيسه صفرا بدون هيچ علامت خاصي تشكيل شوند و حتي تا پايان عمر فرد مشكلي ايجاد نكنند پس در صورت علامت نداشتن، نياز به مداخله خاصي ندارد.
وي گفت: در صورت ايجاد التهاب درون كيسه صفرا و انسداد در مجاري صفراوي، فرد دچار دردهاي صفراوي مي شود كه به صورت درد شديد ، ممتد و مداوم در قسمت فوقاني و سمت راست شكم ايجاد شده و در 10 تا 15 دقيقه به حداكثر شدت خود مي رسد و احتمال دارد به مدت چهار تا 6 ساعت فرد درد مداوم ايجاد كند.
علوي نژاد ادامه داد: در صورت تداوم دردها، كيسه صفرا بايد زير عمل جراحي قرار گرفته و برداشته شود.
اين متخصص گوارش و كبد افزود: در فردي كه مورد عمل جراحي قرار گرفته، نقش ذخيره ترشحات صفراوي به اثني عشر منتقل مي شود و مشكلي براي فرد ايجاد نمي شود.
وي در خصوص علايم اين بيماري گفت: ايجاد درد در قسمت فوقاني و سمت راست شكم، افزايش آنزيم هاي كبدي و افزايش ضخامت جداره كيسه صفرا از جمله علامت هاي اين بيماري است.
علوي نژاد در خصوص عوارض بيماري سنگ صفرا بيان كرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، سنگ هاي كيسه صفرا به ويژه با اندازه بزرگ، ممكن است با سرطان ها و عفونت هاي شديد در كيسه صفرا ارتباط داشته باشند.
اين متخصص گوارش و كبد ادامه داد: صفرا تركيبي از موادي است كه حاصل آن متابوليسم ساير مواد غذايي است و بايد از بدن دفع شود.
3004/ 6037

سرخط اخبار استان‌ها