۲۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۲۲
کد خبر: 82114815
T T
۰ نفر
دبير بورد تخصصي علوم تغذيه: چاقي سلامت ايراني ها را تهديد مي‌كند

بجنورد- ايرنا- دبير بورد تخصصي علوم تغذيه كشور گفت: مصرف بي رويه شكر و چربي در كشور و نبود تحرك كافي، هشداري براي مسئولان ذيربط و مردم است تا به دنبال چاره‌اي براي حل اين معضل باشند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، سيدعلي كشاورز روز پنجشنبه در همايش تغذيه ورزشكاران اظهار كرد: رشد بروز بيماري‌هايي همچون فشار خون بالا و ديابت در مردم كشور از عوارض چاقي است.
وي افزود: اين نگراني تنها مختص شهروندان كشور نيست بلكه در ميان جمعيت روستانشين نيز وجود دارد.
وي به اهميت تعادل غذايي در كشورهم اشاره و تصريح كرد: بايستي نوع تعادل غذايي در برنامه روزانه آموزش داده شود تا جامعه ما از آسيب هاي غذايي در امان باشد.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران خاطرنشان كرد: كنترل اشتها، كاهش وزن بدون احساس گرسنگي، ارتقاي سلامت جسمي همزمان با كاهش وزن، حذف شكر و نشاسته، مصرف پروتئين، چربي و سبزيجات از عواملي هستند كه در كاهش وزن موثر مي باشند.
وي گفت: ما در 30 تا 40 سال گذشته اين ميزان فعلي سرطان، فشارخون، سنگ صفراء، مرض قند، چربي كبد وغيره نداشتيم و علت اصلي آن در شرايط فعلي تغذيه نامناسب است كه متأسفانه زندگي به سبك غربي گرايش يافته ومتعاقب آن نيز شاهد تغيير الگوي زندگي والگوي مصرف شده ايم.
وي در توصيه به ورزشكاران اظهار كرد: اگر مي خواهيد مشكلات جسمي نداشته باشيد مقدار خوردن را با فعاليت بدني تنظيم نمائيد چرا كه ورزشكاران حرفه اي داشتيم كه به دليل اضافه وزن، ورزش حرفه اي را كنار گذاشته اند.
دكتر كشاورزفرمول سلامت را در مصرف چهار گروه غذايي دانست و افزود: در شبانه روز بايد هريك از اين چهار گروه غذايي مصرف نمائيد، گروه نان وغلات (شامل برنج، نان، سيب زميني و غيره) گروه لبنيات (شامل شير، دوغ، ماست و غيره) ، گروه ميوه وسبزيجات( شامل انواع ميوه جات وسبزي و غيره) وگروه پروتئين ها (شامل گوشت قرمز، ماهي مرغ و غيره).
استان 925 هزار نفري خراسان شمالي در شمالشرق كشور واقع شده كه گفته مي شود بيماري سرطان گوارش از ميانگين كشوري بالاتر است.
6003/ 6042

سرخط اخبار استان‌ها