۶ بهمن ۱۳۹۵، ۲۱:۰۸
کد خبر: 82402171
T T
۰ نفر
30 درصد اقتصاد شهرستان بانه از بخش كشاورزي تامين مي شود

سنندج- ايرنا- مدير سابق جهاد كشاورزي بانه گفت: با وجود رونق بخش تجاري شهرستان بانه، 30 درصد اقتصاد اين شهر از بخش كشاورزي تامين مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا جعفر قادرزاده روز چهارشنبه در آيين تكريم و معارفه مدير جهاد كشاورزي بانه افزود: شهرستان بانه 6 درصد مساحت استان را به خود اختصاص داده كه با توجه به رونق تجاري كه در اين شهرستان حاكم است تلاش شده بخش كشاورزي همگام با بخش تجاري پيشرفت كند.
وي وجود نيروي انساني متخصص در جهاد كشاورزي بانه را يكي از عوامل پيشرفت بخش كشاورزي دانست و اظهار كرد: جذب 23 نفر نيروي جوان متخصص در سه سال اخير به بخش كشاورزي بانه رونق بخشيده است و سه بخش شهرستان كاني سور، آرمرده و ننور به لحاظ نيروي متخصص تامين شده است.
قادرزاده بيان كرد: تامين كردن زيرساخت هاي بخش كشاورزي هم به اين بخش مهم درآمدي شهرستان رونق بيشتري مي دهد.
وي گفت: مجموعه جهاد كشاورزي بانه به همراه ادارات منابع طبيعي، دامپزشكي و تعاون روستايي تلاش شده همراه و همگام در اين چهار حوزه آنچه كه لازم باشد در اختيار فعالين اين بخش قرار دهيم.
وي با بيان اينكه مجموعه كشاورزي در چهار حوزه فعاليت دارد خاطر نشان كرد: مهمترين بخش جهاد كشاورزي دام و طيور است كه در استان جايگاه ويژه دارد.
وي فعاليت 76 واحد مرغداري در شهرستان بانه را يكي از فرصت ها در اين بخش دانست و ادامه داد: زنجيره توليد و پيشرفت در صنعت مرغداري در بانه فراهم است و حدود پنج هزار تُن مازاد بر نياز شهرستان مرغ توليد مي شود.
به گفته قادرزاده زمينه صادرات در بخش توليد مرغ در بانه فراهم است و هم اكنون توليد مازاد بر مصرف شهرستان به استان هاي هم جوار صادر مي شود.
وي 222 نفر فعال بخش توليد زنبور عسل را يكي ديگر از ظرفيت هاي بخش كشاورزي شهرستان بانه عنوان كرد و گفت: تعدادي از زنبورداران به صورت فصلي كار مي كنند.
وي اظهار كرد: سالانه 80 تُن عسل در بانه توليد مي شود كه در اين بخش هم زمينه صادرات مازاد بر نياز شهرستان فراهم است.
مدير سابق جهاد كشاورزي بانه افزود: 14 واحد پرورش و توليد ماهي در بانه فعال است كه ظرفيت توليد حدود 80 تُن ماهي وجود دارد.
وي از راه اندازي كارخانه لبني در شهر بانه خبر داد و گفت: هم اكنون اين كارخانه راكد است كه اميدوارم بتوانيم اين واحد را بار ديگر فعال كنيم كه نقطه قوت براي بخش دامپروري است.
وي خاطر نشان كرد: مساحت باغات بانه سه هزار و 200 هكتار و مساحت باغات ديم 'انگور' بيش از يك هزار هكتار است.
وي ادامه داد: در اين راستا در سال جاري جشنواره انگور در بانه برگزار شد و از سرمايه گذاران براي فعاليت در اين بخش دعوت كرديم.
قادرزاده ايجاد كارخانه فراوري توليدات باغي را نقطه قوت براي رشد باغات دانست و گفت: با افزايش تقاضا در اين بخش قيمت محصولات باغات افزايش داشته كه تشويقي براي باغداران شده است.
وي افزود: با توجه به ميزان بارندگي در بانه زمينه براي طرح توسعه باغات فراهم است كه تاكنون 500 هكتار زمين براي طرح توسعه باغات شناسايي شده كه 140 هكتار پرونده تشكيل شده و 12 هكتار نيز واگذار شده است.
وي سرمازدگي اوايل بهار در سال هاي اخير را عامل اصلي خسارت به باغدارن عنوان كرد و افزود: هر ساله در اويل سال با خسارت سرمازدگي باغت مواجه مي شويم.
وي اظهار كرد: در بانه يك سردخانه فعال دارد و ساخت 2 سردخانه هم در دست اقدام قرار دارد كه پيشرفت فيزيكي خوبي داشته است.
وي به ديگر فعاليت هاي بخش كشاورزي در چند سال اخير در بانه اشاره كرد و اظهار داشت: در سه سال اخير مزرعه توليد زعفران، گل محمدي و سير با هدف تامين معيشت كشاورزان در بانه تشكيل شده است.
قادر زاده خاطر نشان كرد: 150 ميليارد ريال طرح در بخش جاده بين مزارع، احداث استخر و در بخش توسعه كشاورزي شناسايي شده است.
وي آموزش و ترويج را يكي ديگر از فعاليت هاي بخش كشاورزي عنوان كرد و گفت: تاكنون 110 كلاس با همكاري اداره فني و حرفه اي و كميته امداد امام خميني(ره) با آموزش 2هزار و 200 نفر برگزار شده است.
قادرزاده ميزان كشت گندم سالانه در بانه را چهار هزار و 500 هكتار بيان كرد و افزود: نياز شهرستان سالانه 15 هزار تن است كه 40 درصد نياز شهرستان به آرد تامين شده است.
در اين آيين از فعاليت هاي جعفر قادرزاده مدير سابق جهاد كشاورزي بانه تقدير شده و كريم شريفي به عنوان مدير جهاد كشاورزي بانه معرفي شد.
كريم شريفي پيشتر معاون جهاد كشاورزي استان و مدير جهاد كشاورزي سقز بوده است.
شهرستان مرزي بانه در 242 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/6108
**خبرنگار: زينب طلائي/** انتشار دهنده: اميد بهمني
** آگاهي از آخرين اخبار استان كردستان و مناطق كرد نيشين در كانال زير:
@irnasanandaj

سرخط اخبار استان‌ها