۱۸ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۲۲
کد خبر: 82104110
T T
۰ نفر
98 هزار هكتار از مزارع كردستان عليه آفت سن سمپاشي شد

سنندج- ايرنا- مدير حفظ نباتات جهادكشاورزي استان كردستان گفت: 98 هزار هكتار از مزارع گندم و جو اين استان عيله آفت سن سمپاشي شده و ضمن كنترل كامل اين افت، امسال سن در مزارع كردستان به حالت بحراني نرسيد.

محمد غفوري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مبارزه با آفت سن در اين استان در دو مرحله انجام مي شود كه مرحله نخست مبارزه با سن مادر و مرحله دوم مبارزه با پوره سن است.
وي اضافه كرد: امسال در مرحله نخست كه در اواسط بهار صورت گرفت در مجموع در 26 هزار هكتار از مزارع اين استان مبارزه با سن هاي مادر كه از مناطق مرتفع تر وارد مزارع مي شود انجام شد.
وي اظهار كرد: در مرحله دوم نيز مبارزه با پوره سن قبل از برداشت محصول صورت مي گيرد، تاكنون 72 هزار هكتار از مزارع استان سمپاشي شده و پيش بيني مي شود تا فصل برداشت كامل گندم بيش از 150 هزار هكتار ديگر نيز سمپاشي شود.
مدير حفظ نباتات جهادكشاورزي استان كردستان گفت: هم اكنون وجود اين آفت در مزارع استان در يك نُرم عادي قرار دارد و با توجه به وضعيت مطلوب مزارع گندم لازم است كه كشاورزان مبارزه شيميايي را عليه اين آفت شروع كنند.
غفوري افزود: 220 نفر از كارشناسان اين سازمان با استفاده از 70 دستگاه خورو در حال سركشي و بازديد از مزارع گندم بوده و توصيه هاي فني لازم را به گندمكاران در خصوص مبارزه سريع با آفت سن را مي دهند.
وي اضافه كرد: در اين فصل حشره سن از دامنه كوه به سمت مزارع هجوم مي آورد و آفت آن موجب كاهش عملكرد و سن زدگي گندم شده و خسارت هاي زيادي به گندمكاران وارد مي كند.
وي اظهار كرد: جمعيت اين حشره زماني كه مبارزه با آن انجام نشود به طور تصاعدي بالا مي رود به صورتي كه از هر جفت تعداد 14 پوره (بچه) متولد مي شود و تعداد سه تا پنج حشره مي توانند محصول بيش از يك مترمربع مزرعه را از بين ببرند.
مدير حفظ نباتات جهادكشاورزي استان كردستان گفت: مبارزه با اين حشره به صورت سمپاشي انجام مي شود و رشد آن همزمان با رشد گندم شيري است و ترشحات حشره با ورود به داخل محصول، پروتئين آن را بي خاصيت مي كند.
وي افزود: مهار نشدن آفت سن علاوه بر اينكه مي تواند محصول امسال كشاورزان را از بين ببرد، ريزش آنها به مناطق مرتفع و كوهپايه اي و تخم ريزي دوباره آنها زمينه را براي تشديد اين آفت در سال آينده نيز فراهم مي سازد.
غفوري گفت: سال گذشته به دليل عدم استقبال كشاورزان از مبارزه به موقع با آفت سن، ميزان اين آفت در برخي مزارع استان به حالت بحراني رسيد و براي مقابله با آن 230 هزار هكتار از مزارع سمپاشي شد.
وي از كشاورزان استان خواست در صورت مشاهده اين آفت در مزارع خود ضمن اعلام اين موضوع به مراكز خدمات كشاورزي، مبارزه شيميايي را عليه اين آفت انجام دهند و از گسترش آن به ديگر مزارع جلوگيري كنند.
وي اضافه كرد: كشاورزان سموم مورد نياز را از كلينيك ها و مراكز معتبر و همچنين اطلاعات مورد نياز را از كارشناسان اين مراكز دريافت كنند و ضمن رعايت نكات فني در مزارع خود اقدام به سمپاشي عليه اين آفت كنند.
امسال 550 هزار هكتار از مزارع استان كردستان به كشت گندم اختصاص يافته و پيش بيني مي شود در مجموع 880 هزار تُن گندم از مزارع اين استان برداشت شود.
استان كردستان به خاطر داشتن بيش از يك ميليون و 110 هزار هكتار زمين قابل كشت مرغوب و مستعد يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي به ويژه گندم در غرب كشور به شمار مي رود و جايگاه سوم كشوري در توليد اين محصول را به خود اختصاص داده است.
3020/6108

سرخط اخبار استان‌ها