۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۹:۴۲
کد خبر: 82569652
T T
۰ نفر
ثبات در تولیدات كشاورزی اصفهان به رغم بحران خشكسالی و كاهش سطح زیركشت

اصفهان- ایرنا- با وجود 36 درصد كاهش در میزان آب تحویلی در بخش كشاورزی و كاهش 25 درصدی سطح زیر كشت، میزان تولیدات محصولات كشاورزی استان اصفهان به میزان 6 میلیون تن ثابت مانده است.

به گزارش ایرنا، سالانه به طور متوسط 6 میلیون تن محصولات كشاورزی و دامی در استان اصفهان تولید می شود.
در چهار سال اخیر با انجام اقدامات گسترده از جمله تقویت امور زیربنایی، تجهیز اراضی به سیستم‌های نوین آبیاری تحت فشار (بیش از یكصد هزار هكتار اراضی استان به سامانه‌های نوین آبیاری) و تغییر الگوی كشت علاوه بر ثبات تولیدات كشاورزی استان اصفهان، میزان تولید برخی محصولات در این استان رشد یافته است.
به گفته رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان اصفهان در چهار سال اخیر نسبت به مدت مشابه در گذشته، 28 درصد تولید محصولات باغی، 27 درصد تولیدات دام و طیور، 83 درصد ارزش محصولات صادراتی بخش كشاورزی، 172 درصد ظرفیت فرآوری محصولات كشاورزی، 53 درصد اجرای شیوه‌ های نوین آبیاری، 30 درصد اجرای شبكه‌های فرعی آبیاری، 21 درصد ضریب مكانیزاسیون كشاورزی، 42 درصد در سطح و تولید محصولات گلخانه‌ای و 71 درصد در اجرای طرح‌ های پژوهشی كشاورزی استان اصفهان رشد حاصل شده است.
به گفته محسن كریمیان، استان اصفهان در چهار سال تصدی دولت قبل ( دهم) با تولید 566 هزار تُن، وارد كننده گوشت مرغ بود اما امروز با تولید 630 هزار تُن، صادركننده این ماده پروتئینی است.
سرانه مصرف گوشت مرغ در استان اصفهان 25 كیلوگرم در سال است.
وی افزود: در این مدت، تولید گوشت قرمز در استان اصفهان نیز با رشد 19 درصدی از 217 هزار تُن به 258 هزار تُن رسیده است.
بنابراعلام رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان اصفهان، تولید ماهی در این استان نسبت به دوره قبل 18 درصد افزایش یافته و از 18 هزار تُن به 21 هزار تُن رسیده است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان اصفهان توسعه و افزایش كشت گلخانه ای را از برنامه های این سازمان اعلام كرد و افزود: اصفهان در زمینه تولید محصولات گلخانه ای، دومین استان پُر محصول كشور است.
كریمیان با اشاره به سطح زیر كشت محصولات گلخانه ای استان اصفهان اظهاركرد: سطح زیر كشت محصولات گلخانه ای در این استان از سال 91 تاكنون از یك هزار و 120 هكتار به بیش از یك هزار و 600 هكتار رسیده و تولید محصولات گلخانه ای نیز از 167 هزار تُن به 235 هزار تُن افزایش یافته است.
كریمیان از افزایش اعتبار برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار استان اصفهان در سال جاری خبر داد و افزود: سال گذشته 100 میلیارد تومان به اجرای این طرح ها اختصاص یافته بود كه در بودجه سالجاری وزارت جهاد كشاورزی حدود 120 میلیارد تومان به طرح های آبیاری تحت فشار این استان اختصاص یافته است و طرح های زیربنایی كشاورزی و آبیاری تحت فشار در استان اصفهان بدون محدودیت اجرا خواهد شد.
همچنین معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد كشاورزی استان اصفهان اذعان دارد: طی سال‌های اخیر، به رغم كاهش شدید منابع آبی، خسارت های خشكسالی روند كاهشی داشته است.
احمد صفی افزود: برای ادامه روند كاهش خسارت ها و مدیریت مخاطرات طبیعی، به تعامل و همكاری تمامی دستگاه‌های مختلف در سطح استان نیاز است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی استان اصفهان نیز در رابطه با بخش زراعت، گفت: با وجود تمامی محدودیت‌ها، بیش از 100 هزار هكتار از مناطق مختلف استان به كشت غلات اختصاص یافته و در حدود 450 هزار تن غلات تولید شده است.
' اصغر محسن‌زاده كرمانی ' افزود: بیش از یكهزار و 200 هكتار كلزا در سطح استان كشت شده و برای سال زراعی آینده نیز دو هزار هكتار كشت كلزا برای استان در نظر گرفته شده است.
وی اضافه كرد: هیچ گونه كمبودی بابت تامین بذر ذرت وجود ندارد و در صورتیكه از آبیاری تیپ برای كشت ذرت استفاده شود می‌توان بهره‌وری خوبی از این محصول داشت.
نوار آبیاری تیپ (tape dirp irrigation) نوعی از لوله های دریپردار مخصوص آبیاری قطره است كه اولین بار حدود 50 سال پیش در ایالات متحده آمریكا تولید شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی استان نیز از شروع مجدد صادرات گوشت مرغ از خرداد ماه امسال خبر داد.
این در حالیست كه زمستان سال گذشته استان اصفهان با 150 كانون مبتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و معدوم شدن حدود سه میلیون و 500 هزار قطعه از طیور بومی و صنعتی و 570تن تخم مرغ، یك دوره كاهش مرغ، تخم مرغ و جوجه ریزی را پشت سر گذاشته است.
امیر حسین افیونی اعلام كرد: تولیدات محصولات دام و طیور در این استان طی سه و نیم سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل 27 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: مجموع تولیدات دامی استان اصفهان از چهار میلیون و 500 هزار تُن به پنج میلیون و 800 هزار تن افزایش یافته است.
افیونی درباره آخرین وضعیت بازار شیر و لبنیات نیز گفت: با انجام اقدامات كارشناسی، وضعیت خرید شیر در سال جاری بهبود پیدا كرده و بیش از 900 هزار تن انواع محصولات لبنی در سال 95 به خارج صادر شده است.

*** 11 درصد از اشتغال و 8 درصد از تولید ناخالص ملی اصفهان به بخش كشاورزی اختصاص دارد
بخش كشاورزی بعنوان بخش زنده، پویا و اثرگذار استان اصفهان است و حدود 11 درصد از اشتغال اصفهان و 8 درصد از تولید ناخالص ملی در این استان به بخش كشاورزی اختصاص دارد.
بنا به گفته استاندار اصفهان در چهار سال گذشته، 2 هزار و 137 پروژه با هشت هزار و 700 میلیارد ریال اعتبار و 10 هزار فرصت شغلی جدید در بخش كشاورزی این استان ایجاد شده است.
رسول زرگرپور، وجود 400 هزار هكتار زمین كشاورزی مرغوب، تولید 6میلیون تن محصولات مختلف كشاورزی و نیز وجود كشاورزان با تجربه را از مهمترین ویژگی های كشاورزی استان اصفهان دانست و افزود: كاهش نیافتن میزان محصولات كشاورزی از یكسو نشان دهنده برنامه های موثر ترویجی و الگوی كشت مناسب و از سوی دیگر نشانه تلاش فراوان كشاورزان كاردان و با تجربه استان است.
براساس اعلام استاندار اصفهان، امسال یكهزار میلیارد ریال بودجه در زمینه تحقیقات به استان اصفهان اختصاص پیدا كرد، افزود: 850 هزار میلیارد ریال این رقم در قالب اعتبار پژوهشی دانشگاه ها و 150 هزار میلیارد ریال دیگر در عرصه تحقیقات سایر نهادها و مراكز هزینه می شود.
استاندار اصفهان معتقد است چنانچه بودجه تحقیقاتی اصفهان 10 برابر هم شود بازهم كم است و برای حل مشكل آب استان باید تحقیقات كشاورزی را توسعه دهیم.

*** استان اصفهان در سال گذشته افزایش 6 برابری صادرات محصولات كشاورزی و دامی را تجربه كرد
صادرات محصولات كشاورزی و دامی استان اصفهان در سال گذشته با این میزان افزایش به 80 میلیون دلار رسید.
ارزش كل محصولات كشاورزی و دامی صادرشده از گمرك استان اصفهان در سال 92 بالغ بر 12 میلیون دلار بود كه این میزان در سال 93 به 68 میلیون دلار و در سال 94 به 75 میلیون دلار افزایش یافته است.
آلمان، انگلیس، هلند، كرواسی، گرجستان، استرالیا، كانادا، كره جنوبی ، چین، هند، مالزی، سنگاپور، آذربایجان، تركمنستان، تاجیكستان، ازبكستان، بحرین، پاكستان، قطر، عربستان، سومالی، قزاقستان، عراق، افغانستان، عمان، سودان و سومالی از جمله مقصدهای اصلی صادرات كشاورزی و دامی استان اصفهان به شمار می روند.
حیوانات زنده مانند مرغ، خروس، بوقلمون، پرندگان شكاری ( به منظور امور تحقیقاتی) ماهی، گوشت مرغ، تخم مرغ، میگو، شیر خشك، لبنیات، عسل، صیفی جات، خشكبار، زعفران، انواع میوه مانند زردآلو، هلو، انواع شیره، لعاب و مواد غلیظ كننده، انواع روغن مانند روغن بادام و سویا، قند و شكر، انواع شیرینی، انواع خمیر، رب گوجه فرنگی، فراورده های غذایی مركب، آبمیوه، گلاب و انواع وسایل و دستگاه های كشاورزی و همچنین تجهیزات گلخانه ای از مهمترین محصولات صادراتی كشاورزی و دامی استان اصفهان به خارج از كشور بوده است.
گ/ 7153 ** گزارش از هُدا استكی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر

سرخط اخبار استان‌ها